5 dagen
Bestseller
Meerdaagse reizen

Kerstsprookje aan Zwitsers meer

Seelisberg betovert met besneeuwde bergtoppen en magnifieke kersttaferelen.

t/m

Beleef het begin van de kerstperiode zoals nooit tevoren, in het Zwitserse Seelisberg. Dit dorp op 800 meter hoogte  is prachtig gelegen op een schiereiland in het Vierwoudstrekenmeer, dat in de winter nog een tikkeltje schilderachtiger oogt dan anders. We bezoeken de grootste kerstkribbe ter wereld, charmante kerstmarkten, verkennen wonderbaarlijke, besneeuwde berglandschappen, proeven wijn in het dorp van Willem Tell, maken een romantische boottocht… Kortom: deze 5-daagse zal je lang bijblijven!

Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg
Kerst Seelisberg

Dag 1

Tielt – Seelisberg.

Vertrek uit Tielt om 5.30 uur. Via Brussel, Wanlin (koffiehalte), Luxemburg en Straatsburg naar Obernai voor het middagmaal. Daarna rijden we via Colmar, Bazel en Luzern verder naar Seelisberg. Aankomst rond 18 uur in Hotel Bellevue, subliem gelegen in het noorden van het Vierwoudstrekenmeer. Verwelkoming door onze plaatselijke (Vlaamse) gids met een aperitiefje en aansluitend diner.

Dag 2

Grootste kerstkribbe ter wereld & kerstmarkt Einsiedeln - wijndegustatie Altdorf.

Na het ontbijt nemen we plaats in de autocar voor een reis door een stukje onbekend Zwitserland. Via Beckenried naar Flüelen, waar we de Axenstrasse nemen, tot Brunnen en verder via Schwyz, Sattel en Rothenthurm naar Einsiedeln. Eerst bezoeken we de grootste kerstkribbe ter wereld . Het kerstverhaal wordt hier geïllustreerd in een natuurgetrouwe kopie van het landschap rond Betlehem, waarvoor decennia geleden meer dan 450 figuren uit hout werden gesneden. Vervolgens bewonderen we de grootste barokkerk van Zwitserland. Je zult bijna ogen tekortschieten, want er wacht eveneens een vrij bezoek aan de prachtige kerstmarkt van Einsiedeln, met zowat 130 kraampjes een van de grootste van het land. In dit prachtplaatsje lunchen we ook. Op de terugreis houden we halt in Altdorf, waar we even het monument van Willem Tell bewonderen in ‘zijn’ stad, alvorens een wijnkelder te bezoeken. Komt altijd van pas in aanloop naar de feestdagen.

Dag 3

Wirzweli (bergdorp) – Engelberg.

Met onze autocar naar Stans en daar het Engelbergdal in tot Dallenwil. Hier nemen we de kabelbaan tot Wirzweli (1.215 m). Na een rustige wandeling wacht ons een speciaal middagmaal in het bergrestaurant: een typische Zwitserse kaasfondue. Wie dat niet lust, krijgt natuurlijk iets anders geserveerd. Daarna via de kabelbaan terug naar Dallenwil en van daaruit reizen we verder naar Engelberg. Vrij bezoek aan dit mooie, eeuwenoude kloosterdorp, omgeven door indrukwekkende berglandschappen die weerspiegeld worden in prachtige meren. Hierna via Stans naar Beckenried, waar we in hotel Seerausch kunnen genieten van een warme wijn. Aansluitend brengt de autocar ons terug naar Seelisberg.

Dag 4

Luzern – boottocht Vierbouwstrekenmeer – kerstmarkt & Sint-intrede Beckenried.

Eens het ontbijtbuffet achter de kiezen nemen we de snelste route naar de stad die bekend staat als de mooiste van Zwitserland: Luzern. Na een rondleiding van ongeveer een uur met bezoek aan de bekende, overdekte Kapelbrug, Jezuïetenkerk en de oude stad krijg je de kans om Luzern op eigen houtje verder te verkennen. Vervolgens zetten we koers naar Küssnacht, waar we halthouden aan de Astridkapel, opgetrokken als aandenken aan het dodelijke auto-ongeval in 1935 van onze Belgische koningin Astrid. Lunchen doen we in een restaurant aan het meer van Küssnacht. Daarna is Weggis aan de beurt, een heel fraai vakantieoord aan het Vierwoudstrekenmeer. Na even van vrije tijd te hebben genoten, varen we op het meer via Vitznau naar Beckenried, om vervolgens over te stappen op de boot die ons via Gersau naar Treib leidt. Terugkeren richting hotel doen we met de TSB-Bahn. Dit kabeltreintje brengt ons in enkele minuten van Treib naar Seelisberg, waar we in het hotel genieten van ons laatste 3-gangendiner op Zwitserse bodem. Maar dan zit de dag er nog niet op, want wie dat wenst kan nog de autocar op naar Beckenried om de intrede van de Sint mee te maken. Dit gaat gepaard met een optocht van 500 koebel-dragers en fakkels, een oorverdovend en intrigerend spektakel. Tegen 22 uur weer in het hotel.

Dag 5

Seelisberg – Tielt.

Na het ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan naar België. Via Bazel-Mulhuse-Straatsburg (lunch onderweg) rijden we richting Luxemburg en Wanlin voor de avondstop. Vervolgens via Brussel terug naar Tielt. Thuiskomst rond 22 uur.

Prijs per persoon
€ 1.028
in een 2p. kamer
€ 123
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf de lunch dag 1 t/m lunch dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en inkomgelden (ook boottocht en kabelbaan) en water op tafel bij de avondmalen.

Niet inbegrepen

Andere tafeldranken.

Hotel***

We verblijven in Hotel Bellevue***, een gezellig hotel in typisch Zwitserse chaletstijl, met een panoramisch zicht op het meer. Alle kamers werden recent gerenoveerd en beschikken over modern comfort zoals badkamer, tv, haardroger en balkon. ’s Morgens wacht je een uitgebreid ontbijtbuffet en de lekkere avondmalen worden met veel zorg bereid door een uitstekende chef. Er is ook wifi aanwezig in het hotel.

Wandelniveau 1

Deze reis vraagt weinig fysieke inspanningen. 

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.