2 dagen
Meerdaagse reizen

Dickens Festijn & authentieke kerst in Nedersaksen

Kersttrip naar Nederlands-Duitse grensstreek, overgoten met traditioneel 19de eeuws Engels sausje

t/m

Geniet 2 dagen lang van een topkerstsfeer op de Nederlands-Duitse grens. Op dag 1 bezoeken we de ‘Weihnachtsmärkte’ aan het Kasteel Bentheim en in de zoo van Nordhorn, twee unieke decors voor kleine maar fijne Duitse kerstmarkten. Op zondag zijn we te gast op het vermaarde Dickens Festijn in het Nederlandse Deventer, waar de liefhebbers van kostuums en kerstgewoontes uit het Engeland van de 19de eeuw maar niet genoeg zullen van krijgen.

Kerst Dickens en Nedersaksen
Kerst Dickens en Nedersaksen
Kerst Dickens en Nedersaksen
Kerst Dickens en Nedersaksen
Kerst Dickens en Nedersaksen
Kerst Dickens en Nedersaksen
Kerst Dickens en Nedersaksen

Dag 1

Tielt – Ootmarsum – Bad Bentheim – Nordhorn – Lochem.

Vertrek om 6.30 uur uit Tielt. We rijden via Antwerpen diagonaal doorheen Nederland (koffiestop onderweg) richting Apeldoorn en verder voorbij Deventer, onze bestemming van morgen, in de richting van de Duitse grens. Maar we blijven nog op Nederlands grondgebied voor onze eerste, korte halte in Ootmarsum. Dit kunstenaarsstadje met zijn historische straatjes, smalle steegjes, vakwerkhuizen en middeleeuwse kerk midden het Twentse heuvellandschap, is in de kerstperiode nog een mooiere parel dan anders met bovendien een aantal heel leuke winkels en kunstgalerieën. Over de middag zetten we onze tocht verder naar de overzijde van de grens, waar in het Duitse Bad Bentheim het middeleeuwse kasteel, Burg Bentheim (dat ook binnenin te bezichtigen is), het machtige decor vormt voor een kleine, maar erg gezellige kerstmarkt. Hetzelfde kan gezegd worden van het ‘Tierpark’ in Nordhorn, want midden de lokale zoo is een heus kerstdorp ingericht met uiteraard dieren, maar ook ambachten, handwerk, glühwein en andere typische (alcoholische) winterdrankjes in de hoofdrol. Traditionele, Nedersaksische kerst op z’n best! Van hieruit rijden we opnieuw Nederland binnen op weg naar ons hotel in Lochem.

Dag 2

Deventer – Tielt.

Na het smakelijke ontbijt verlaten we omstreeks 9.15 uur ons hotel, zodat we niet al te lang de wachtrij hoeven te trotseren van het Dickens Festijn in Deventer, dat elk jaar meer dan 120.000 bezoekers lokt in amper 2 dagen tijd. Die komen van heinde en verre om zich in het historische Bergkwartier te laten onderdompelen in het 19de eeuwse Londen van Charles Dickens. Liefst 900 personages uit de bekende boeken van de Engelse schrijver komen dit weekend in Deventer weer tot leven. Loop bijvoorbeeld Scrooge tegen het lijf of Oliver Twist. Ook andere personages als Mr. Pickwick en de Christmas Carol Singers zijn aanwezig, net als weeskinderen, kantoorklerken en deftige mensen. Ook de lokale handelaars tooien hun prachtige winkeltjes en zichzelf in de traditionele kledij uit die tijd. Typische kerstmarkten vind je op De Brink, het centrale plein van de historische binnenstad, en rond en in de prachtige gotische Lebuinuskerk. In de late avond vangen we de terugreis (met stop onderweg) aan. Terugkeer in Tielt tegen 22 uur.

Prijs per persoon
€ 236
in een 2p. kamer
€ 12
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.w.z. avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet inbegrepen.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en inkomgelden.

Niet inbegrepen

Lunches en tafeldranken bij de hoteldiners.

Hotel****

De huisslogan van hotel Hof van Gelre is: 'wij maken het verschil'. En dat doen ze zeker. De inzet van het personeel zorgt voor een voortreffelijke dienstverlening en persoonlijke toets. De kamers hebben alle benodigde comfort, inclusief wifi-ontvangst.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.