2 dagen
Meerdaagse reizen

Winter & Kerst in Parijs

In december doet Franse hoofdstad zijn bijnaam van ‘lichtstad’ nog net iets meer eer aan.

t/m

Een tweedaagse citytrip naar Parijs, badend in kerstsfeer: De Meibloem sluit het jaar af met een verrassende kerst- en wintertrip. Maar vergis je niet: de Parijse kerst zal al je zintuigen ten volle prikkelen. Onze gids ademt ‘Paris’ en wisselt tijdens enkele stadstours per bus en voor iedereen haalbare wandelingen klassiekers en minder bekende locaties af. Op zaterdagnamiddag kan je rondstruinen in enkele sfeervolle kerstmarkten, waarvan die in de Jardin des Tuileries de grootste en meest bekende. Om maar te zeggen: onze ‘petit voyage à Paris’ zal niet alleen de meest romantische zielen bekoren.

Parijs
parijs
parijs
parijs
parijs
parijs
parijs
parijs
parijs

Dag 1

Tielt - Parijs.

Vertrek in Tielt om 6u30. Na een (koffie)stop onderweg rijden we Parijs in de late voormiddag binnen via de Porte Maillot om zo aan te komen bij de Arc de Triomphe. Via L’étoile en de feeëriek versierde Champs-Elysées zakken we af richting Concorde. Aan le Petit Palais verlaten we de bus en starten we de verkenning te voet. Via de paleizen, de kunstwerken en de Pont Alexandre III komen we aan bij Place de la Concorde en we wandelen door de buurt van de Place Vendôme. Vrije lunch in de omgeving van Rue de Rivoli. Voor wintersfeerzoekers kan de echte (kerst)pret beginnen op de kerstmarkt in en rond de Jardin des Tuileries. Wie zich waagt aan een ritje op het reuzenrad krijgt er het prachtige zicht op de Eiffeltoren gratis bij. Op het einde van de namiddag afspraak op een centrale locatie waar de bus ons oppikt en terugbrengt naar ons verblijfshotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2

Parijs - Tielt.

Na ons ontbijtbuffet maken we een rondrit met de autocar. We houden halt bij de Opera Garnier en les ‘grands magasins’ Lafayette en Printemps, die elk jaar kosten noch moeite sparen om hun etalages in een origineel kerstkleedje te stoppen. We verkennen Parijs verder op de linkeroever van de Seine en houden halt bij de Eiffeltoren, Dôme des Invalides en het Panthéon. Vrije lunch in de omgeving van in Quartier Latin. Van hieruit vertrekt een namiddagwandeling via de Notre-Dame. We verkennen le Marais met haar typische hotels particuliers, musea en pleinen. Eindigen doen we bij de Place de la Bastille. Hier wacht de bus ons op en vatten we in de vooravond de terugreis aan. Thuiskomst Tielt omstreeks 22u.

Prijs per persoon
€ 215
in een 2p. kamer
€ 82
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

De middag- en avondmalen.

Hotel***

Hotel Mercure Paris 19 Philharmonie La Villete.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.