6 dagen
Nieuw!
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Hart van Beieren

Een minder bekende maar verrassende fietsregio langs de Donau.

t/m

De Donau tussen Passau en Wenen hoeft niet meer voorgesteld te worden, maar ook in Duitsland ligt een fantastische fietsregio langs de oevers van de blauwe rivier. Deze nieuwe fietsvakantie neemt je mee op 4 afwisselende dagtochten vanuit Bad Gögging, nu een populair vakantieoord maar al bij de Romeinen bekend voor zijn vele kuurmogelijkheden. Je gaat er fietsen door een prachtig natuurgebied met indrukwekkende rotswanden, haast eindeloze hoppevelden en weelderige bossen. De historische dorpen en stadjes met middeleeuwse kastelen en kerken zullen zeker en vast de aandacht trekken. We bezoeken ook de werelderfgoedstad Regensburg, een van de best bewaarde grote steden in Duitsland. Samengevat, een niet te missen fietservaring in het hart van Beieren.

Hart van Beieren
Hart van Beieren
Hart van Beieren
Hart van Beieren
Hart van Beieren
Hart van Beieren
Hart van Beieren
Hart van Beieren

Dag 1

Tielt - Bad Gögging.

Na het inladen van de bagage en de fietsen vertrekken we om 6u vanuit Tielt. Via de Belgische en Duitse autowegen rijden we over Luik, Frankfurt, Würzburg en Nürnberg naar Bad Gögging. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in de vooravond. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Walhalla - Regensburg - Abensberg - Bad Gögging (ca. 65 km fietsen).

Na het ontbijt brengt de autocar je naar een van de topmonumenten uit de Duitse geschiedenis, het Walhalla. Terwijl de fietsen er uitgeladen worden, genieten we van het fantastisch panorama over de Donauvallei. We bezoeken het monument, gebaseerd op een Griekse tempel, ter ere van de grote geesten uit de Duitstalige leefwereld. Bergafwaarts naar de Donau zodat we al heel vlug Regensburg bereiken. Via de oude Donaubrug naar de Altstadt (Unescowerelderfgoed!) om er de gezellige sfeer op te snuiven en de innerlijke mens te versterken. Insidertip: proef een Bratwurst bij Wurstkuchl, het oudste worstenrestaurant ter wereld. ’s Namiddags fietsen we dichtbij de rivierbedding naar Saal an der Donau en wat afwisselend op en af naar Abensberg. Onze inspanningen worden beloond met een origineel uitzicht op de Hundertwasserturm bij de Kuchlbauer-brouwerij. Daarna nog een tiental vlakke kilometers tot aan het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Rottenburg - Landshut - Moosburg an der Isar (ca. 55 km fietsen).

De volgende fietstocht start in Rottenburg an der Laaber. We krijgen een paar klimmetjes onder de wielen geschoven, maar daarna dalen we af naar de Isarvallei die we volgen tot in Landshut. De 130 m hoge toren van de Martinskirche valt al van ver op. Eens in de binnenstad kunnen we onze ogen volop de kost geven. Deze hertogelijke stad ademt één en al historie. De verkeersluwe Altstadt geldt als de mooiste straat van Duitsland. Vrij middagmaal in deze sfeervolle omgeving. Hierna trappen we vlot langs de boorden van de Isar en langs een groot vogelreservaat naar Moosburg an der Isar. Hier worden de fietsen op de trailer gezet. Verplaatsing per autocar naar Bad Gögging. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Neuburg - Ingolstadt - Vohburg an der Donau (ca. 65 km fietsen).

Ontbijtbuffet. De derde etappe gaat van start in Neuburg an der Donau, dat we per autocar bereiken. Wees maar zeker dat de verkenning van de Altstadt rond de indrukwekkende burcht een ware toeristische ontdekking wordt. Daarna fietsen we rustig langs de Donau doorheen een vlak natuurlandschap naar Ingolstadt. Na het vrije middagmaal in de historische kern van deze mooie stad staat een verrassing op het programma. We fietsen naar het hoofdkwartier van Audi en bezoeken er het Museum-Mobile. Zelfs zonder autofreak te zijn zal dit bezoek je zeker charmeren. Zodra we Ingolstadt achter ons laten komen we algauw in de puur-natuuromgeving van de Donaubedding terecht en bereiken vlotjes Vohburg an der Donau. Na de pauze op het marktplein kan je nog een uurtje doorfietsen naar het hotel maar wie de twee klimmetjes onderweg wil mijden, laat best hier de fiets al inladen. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Riedenburg - Kelheim - Donaudurchbruch (ca. 60 km fietsen).

Vanaf het hotel naar de veerboot in Eining is het maar een kort stukje fietsen. We fietsen nu min of meer langs de vroegere grens van het Romeinse Rijk om na een 25-tal glooiende kilometers Riedenburg te bereiken. Deze parel van de Altmühl ligt in een schilderachtige omgeving met rotsformaties bewaakt door middeleeuwse kasteelruïnes. Na een verkwikkende vrije middagpauze fietsen we langs het Altmühl-Main-Donaukanaal tot Kelheim. We nemen de fiets mee op de rondvaartboot die ons doorheen de smalle Donaudurchbruch zal brengen. De Donau heeft hier een diepe kloof gegraven in de rotsen. Na de aankomst bij Kloster Weltenburg is er in de mooie Biergarten misschien tijd om een Barock Dunkel, bekroond als beste bruin bier ter wereld, te proeven. Tot slot doorheen de hoppevelden terug per fiets tot aan het hotel in Bad Gögging. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Bad Gögging - Tielt.

Na het ontbijt verlaten we Bad Gögging met een koffer vol toffe herinneringen aan deze unieke fietsvakantie. Via Heilbronn, Speyer, de Hunsrück en de Eifel terug naar Tielt. Onderweg stops voor vrij middag- en avondmaal. Thuiskomst omstreeks 22u30.

Prijs per persoon
€ 988
in een 2p. kamer
€ 128
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 5 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Inkomgelden, veerboot, rondvaart Donaudurchbruch.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel****

In hotel The Monarch wacht je een aangenaam en elegant verblijf. Het team gaat er prat op om elke klant een gevoel van welbehagen te geven. Kamers met alle hedendaags comfort en gratis wifi. The Monarch beschikt ook over een uitgebreid wellnesscentrum met leuke, gratis zwembadinfrastructuur. In het restaurant geniet je dagelijks van lekkere regionale of internationale gerechten met tafelbediening. ’s Morgens zal het uitgebreid ontbijtbuffet je de nodige energie bezorgen. Bergplaats voor de fietsen met oplaadmogelijkheid voor e-bikes.

Moeilijkheidsgraad 2

Het traject van deze ontspannende fietsvakantie vraagt toch enige fietservaring en af en toe ook wat inspanning. De reis is zeker geschikt voor de geoefende fietser die gebruikt maakt van een degelijke sportieve fiets of een e-bike. We volgen af en toe goed berijdbare grindwegen, waar smallere fietsbanden toch niet echt aangeraden zijn.