Nieuw!
4 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Het land van Maas & Waal

Langs fraaie stadjes, brede polders en vele waterplassen.

t/m

Onze nieuwe Nederlandse fietsvakantie brengt je naar het land van Maas en Waal. De omgeving wordt ook wel eens het Groene Woud genoemd vanwege de brede polders, de uitgestrekte landbouwpercelen, de bossen en de vele waterplassen. Hiertussen vloeien de Maas en de Waal, afgezoomd door hoge dijken. Fietsers genieten er van rustige fietspaden maar ook van weidse vergezichten. Tijdens deze fietsreis ontdekken we het grootste stuifduinengebied van West-Europa alsook levendige vestingsteden zoals ’s-Hertogenbosch en Heusden en het kasteel in Ammerzoden. Wie wil genieten van de combinatie van deze elementen met een leuke en leerrijke fietservaring zit hier meteen op de juiste bestemming!

Het land van Maas & Waal
Het land van Maas & Waal
Het land van Maas & Waal
Het land van Maas & Waal
Het land van Maas & Waal

Dag 1

Tielt – Nuland – Den Bosch – Vught (ca. 60 km fietsen).

We vertrekken vanuit Tielt om 7u30. Via de Belgische en Nederlandse snelwegen, met onderweg een vrije koffiepauze, bereiken we nog voor de middag Nuland. Tegen de achtergrond van de Nulandse Heide worden de fietsen klaargezet voor de eerste rit van deze vierdaagse. Via landelijke wegen trappen we naar Veghel, waar het vrije middagmaal voorzien is. Van hier af komen we in het nationaal landschap Het Groene Woud om langs kleinere landbouwbedrijven en kerkdorpen naar Den Bosch (ook wel ’s-Hertogenbosch genoemd) te fietsen. De mooi gerestaureerde bastions, de vele monumenten en de grote Sint-Janskathedraal geven de stad een bijzonder historisch karakter. Na een rondleiding voorzien we ook wat vrije tijd. Daarna verder via het Bossche Broek, het natuurgebied aan de Dommel, naar Vught. Intrek in het verblijfshotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Heusden – Bommeler Waard – Vught (ca. 65 km fietsen).

Vandaag tonen we jullie een ander aspect van de streek. Na het ontbijt rijden we met de autocar naar Vlijmen. Van hieruit gaan we fietsen doorheen de uiterwaarden, de vestingsteden en de vruchtbare grond van Maas en Waal. We passeren doorheen de Biessertpolder, een buffergebied voor hoogwaterstand om zo Heusden te bereiken. Binnen de omwallingen ligt een aangenaam stadje waar je zo de sfeer van vroeger kan proeven. Nadat we de rivier overgestoken hebben, komen we in de Bommeler Waard. Vrij middagmaal. Fietsend over de eeuwenoude dijk en uitkijkend op een enorme watermassa gaat het richting het kasteel Ammersoyen, een van de best bewaarde waterburchten in Nederland. Ten slotte langs de Maas richting Vught, waar we aan ons hotel aankomen. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Vught – Loonse en Drunense Duinen – Vught (ca. 60 km fietsen).

Ontbijtbuffet. Op het programma vandaag : bossen, heiden en stuifduinen, alweer een nieuwe ontdekking. Het levert alvast een fraai decor op voor deze fietstocht. Vanuit het hotel gaat het naar Kamp Vucht, een herinnering aan de interneringskampen tijdens WO II. Verder doorheen de Vuchtse Heide en langs de vele rustieke villa’s naar Giersbergen, een gehucht dat ooit eigendom was van de abdij Ter Kameren. Zo komen we stilaan in het grootste actieve stuifduinengebied van West-Europa: de Loonse en Drunense Duinen. Het zand heeft hier vrij spel waardoor er grote waaiduinen ontstaan. Vrij middagmaal. ’s Namiddags volgen we grotendeels het Drongels Kanaal. Het wordt een rustige tocht doorheen een uitgestrekt natuur-, land- en tuinbouwgebied. Via de Emmamolen komen we terug in Vught. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Vught - Ravenstein – Tielt (ca. 55 km fietsen).

De vierde etappe van onze fietsvakantie brengt ons naar de streek ten oosten van Den Bosch. Na het ontbijt fietsen we vanuit het hotel in een wijde boog rondom de hoofdstad van de streek. Via Oss, de thuishaven van soepproducent Unox, fietsen we naar de Maas. Onderweg passeren we groene velden en oude dorpjes zoals Macharen en Megen. Hier steken we de rivier over naar Maasbommel. waar het vrij middagmaal voorzien wordt. Via de Bovendijk rondom de waterplas De Ruige Plaat gaat het naar Appeltern. We volgen verder de loop van de Maas, die zich breed en traag stromend een weg baant tussen de uitgestrekte uiterwaarden en akkerlanden. De eindmeet van ons fietsavontuur ligt in de omgeving van Ravenstein, een fraai stadje. Na het inladen van de fietsen terug naar Tielt waar we omstreeks 21u30 aankomen.

Prijs per persoon
€ 552
in een 2p. kamer
€ 138
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Inbegrepen

Gebruik veerponten

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel***

We verblijven in het Van der Valk Hotel in Vught, ten zuiden van Den Bosch.  Dit leuke, recente hotel in laagbouw beschikt over alle hedendaagse faciliteiten. De kamers zijn er voorzien van het nodige comfort zoals tv, koffiezet, airco, gratis wifi en een volledige badkamer met bad of douche. Het hotel beschikt ook over een sfeervol restaurant. De avondmalen bestaan er uit 3-gangen keuzemenu en ’s morgens kan je energie tanken aan het goedgevulde buffet. Fietsbergplaats met oplaadpunt voor e-bikes.

Munt

Euro

Moeilijkheidsgraad 1

De uitgekozen fietstochten zijn voor elke fietser een haalbare kaart. De trajecten verlopen over vlakke wegen. Enkele bruggetjes, een paar korte zand- of grindstroken en mogelijk wat wind zijn de enige hindernissen. De wegen zijn geschikt voor gewone stadsfietsen, elektrische fietsen alsook lichtere fietsen met iets bredere banden.