6 dagen
Nieuw!
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Bahn- & Mainradweg

Onze nieuwe Duitse fietssensatie serveert je betoverende natuur en een bekroond riviertraject.

t/m

Onze nieuwste fietsvakantie brengt je naar het hart van Duitsland. De Bahnradweg ligt in het Bundesland Hessen. Dit fietstraject op een voormalige spoorbedding loopt door een betoverende natuur met uitzichten op de natuurparken van Hessen, Vogelsberg en de Rhön. Niettegenstaande we in het middengebergte fietsen zijn er geen grote hoogteverschillen. Het tweede deel van deze reis speelt zich af langs de Mainradweg, de allereerste route die 5 sterren toegewezen kreeg van de Duitse Fietsersbond. Dit belooft veel goeds, want een bijzonder afwisselend landschap met heel wat
cultuurhistorische elementen wacht hier op je. Kom dus zeker deze nieuwe fietssensatie mee verkennen.

Bahn- & Mainradweg
Bahn- & Mainradweg
Bahn- & Mainradweg
Bahn- & Mainradweg
Bahn- & Mainradweg

Dag 1

Milseburgradweg - Almendorf (ca. 25 km fietsen).

We vertrekken om 6u30 vanuit Tielt. Het gebruiksvriendelijke autowegennet brengt ons via Keulen en Giessen naar de omgeving van het stadje Hilders. Onderweg vrije koffiepauze en vrij middagmaal. Nadat de fietsen klaargezet zijn, gaan we de Milseburgradweg op. Deze voormalige spoorweg doorheen de Rhön is nu een van de attractiefste fietspaden in Duitsland o.a. vanwege de 1,2 km lange passage doorheen de Milseburgtunnel onder een basaltberg. Langs enkele uitgedoofde vulkanen komen we in de vooravond aan in Almendorf, onze eerste verblijfplaats. Intrek in hotel Berghof, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Gersfeld - Fulda - Lauterbach (ca. 75 km fietsen).

Na een deugddoende nachtrust en lekker ontbijt verplaatsen we ons met de autocar naar Gersfeld in het brongebied van de Fulda en de Rhön. We volgen nu de Fuldaradweg tot in de gelijknamige stad met indrukwekkende dom en prachtige barokke slot met tuin. Na het vrij middagmaal schakelen we over naar de eigenlijke Bahnradweg. Via het middeleeuwse stadje Schlitz naar het statige kuuroord Bad Salzschlirf. Namiddagpauze in de omgeving van het mooi aangelegde kuurpark. Tot slot fietsen we verder naar het schilderachtige Lauterbach, een middeleeuws stadje dicht bij het geografisch middelpunt van Duitsland. Per autocar terug naar hotel Berghof. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Lauterbach - Büdingen (ca. 80 km fietsen).

Onze rit van vandaag start daar waar we gisteren geëindigd zijn. Na het ontbijt en een autocarverplaatsing worden de fietsen uitgeladen voor de volgende rit op de Bahnradweg. Deze leidt ons verder zuidwaarts doorheen het natuurpark Hoher Vogelsberg. We rijden te midden van uitgedoofde vulkanen en bizarre rotsformaties. De pastorale rust, de veelzijdigheid van het landschap en het spel van licht en schaduw zorgen voor een unieke sensatie. Vrij middagmaal in het groene stadje Gedern. ’s Namiddags over Lindheim naar Büdingen. De stad met vele vakwerkhuizen heeft nog altijd haar middeleeuws karakter bewaard en is omringd door een stevige stadsmuur. Van hieruit per autocar terug naar Almendorf. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Wildflecken - Gemünden am Main (ca. 65 km fietsen).

Na het ontbijt verlaten we Almendorf en rijden met de autocar naar Wildflecken. Onze vierde etappe gaat voornamelijk bergaf want we verlaten stilaan de Rhön om naar het dal van de Main te fietsen. We volgen opnieuw een stuk van de Bahnradweg. De eerste halte is Bad Brückenau, bekend om haar vijf geneeskrachtige bronnen voor inwendige aandoeningen. Vrij middagmaal in het gezellige Jossa. ’s Namiddags verder langs het riviertje Sinn. Het wondermooie boslandschap van het Naturpark Spessart nodigt zo uit tot fietsen. De weg loopt gezapig bergaf en na een pauze in het vakantieoord Burgsinn trappen we verder op een voormalig spoortracé naar Gemünden am Main, de tweede verblijfplaats. Intrek in hotel Imhof. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Mainradweg (ca. 60 of ca. 90 km fietsen).

Na een autocarrit van zowat anderhalf uur bereiken we het wondermooie Miltenberg. Na een ritje doorheen de parel van de Main met haar talrijke vakwerkhuisjes fietsen we de Mainradweg op. Vandaag is het een volledig vlak parcours dat ons eerst naar het pittoreske Wertheim, romantisch gelegen aan de samenvloeiing van Main en Tauber, brengt. Vrij middagmaal en stadsverkenning. We volgen verder trouw de schitterende Mainradweg tot in de omgeving van Marktheidenfeld. Wie het wenst kan hier de fiets laten inladen om zo terug naar het hotel te rijden. De moedigen fietsen echter nog een 25 km verder om via de actieve cultuurstad Lohr am Main ook het hotel Imhof te bereiken. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Gemünden am Main - Würzburg (ca. 45 km) - Tielt.

Na het ontbijt zetten we koers naar Würzburg langs de prachtige groene Mainradweg. We vertrekken aan het hotel en fietsen zuidwaarts over een vlak traject. Onderweg houden we een pauze in het romantische middeleeuwse stadje Karlstadt. De eindmeet van deze fantastische fietsvakantie ligt in de bisschopsstad Würzburg. Na het vrij middagmaal in de schaduw van de bekende Residenz vangen we de terugweg aan. Onderweg vrij avondmaal in een wegrestaurant. Terug in Tielt tegen 22u.

Prijs per persoon
€ 956
in een 2p. kamer
€ 142
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 5 x 3-gangenavondmaal, overnachting, ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotels***

Voor deze reis maken we gebruik van twee hotels. In Almendorf verblijven we in hotel Berghof. Dit hotel is idyllisch gelegen op het platteland. De kamers werden afgelopen winter gerenoveerd en beschikken over alle hedendaags comfort, vaak ook met balkon. Er is eveneens een binnenzwembad. In Gemünden am Main overnachten we in hotel Imhof. De familiale uitbating zorgt er voor een aangename sfeer. Moderne, ruime kamers, gedeeltelijk met balkon. Beide hotels serveren ’s avonds traditionele driegangenmaaltijden en ’s morgens kan je energie tanken aan het ontbijtbuffet. Stelplaats voor fietsen en oplaadpunt voor e-bikes.

Moeilijkheidsgraad 1 tot 2

Het eerste deel van de reis vindt plaats in de Rhön. Niettegenstaande we grotendeels op voormalige spoorwegen fietsen is de route er niet altijd helemaal vlak. Af en toe zullen de beenspieren of de motor van de e-bike eventjes aangesproken moeten worden. Op dag 4 fietsen we bijna voortdurend bergaf en de laatste 2 trajecten langs de Main zijn zo goed als vlak te noemen. Deze vakantie is geschikt voor elke wat getrainde fietser die over een fiets met versnellingen beschikt. Hoofdzakelijk verharde wegen waardoor fietsen met iets smallere banden ook mogelijk zijn.