8 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Italia Panoramica

Via Comomeer op ontdekking in de Italiaanse Alpen.

t/m

Deze nieuwe reis brengt je letterlijk in hogere sferen! Tijdens deze verblijfsvakantie ontdekken we de natuurpracht van de Italiaanse Alpen. We logeren in een gezellig en familiaal hotel in Semogo, waar we hartelijk ontvangen worden door de broers Lazzeri. Van hieruit maken we tal van interessante excursies naar o.a. Bormio, bergdorp Livigno, het Meer van Cancano,... Wandelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken, maar ook voor klanten die minder te been zijn, worden het ook ongetwijfeld mooie uitstappen.

Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica
Italia Panoramica

Dag 1

Tielt - Obernai - Piotta.

Vertrek om 5u30 in Tielt en via Brussel naar Wanlin voor een koffiestop. Daarna via Luxemburg naar Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar - Bazel en het mooie Vierwoudstrekenmeer, door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Piotta - Bellagio - Semogo.

Na het ontbijt rijden we verder door het Zwitsers kanton Ticino naar de Italiaanse grens. We rijden richting Tremezzo waar we de ferry nemen naar Bellagio, een parel gelegen aan het Comomeer. Hier organiseren we ook de lunch. Daarna tijd om het dorpje met zijn prachtige winkels te verkennen. Na het bezoek nemen we opnieuw de ferry naar Varenna, daar wacht onze autocar ons op. Verder naar ons verblijfshotel in Semogo. Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 3

Bormio.

Na het ontbijt gaan we de benen strekken en maken we o.l.v. onze lokale gids een deugddoende wandeling naar een nabijgelegen dorp. Lunch in ons verblijfshotel. Daarna rijden we naar Bormio, gelegen aan de voet van de beroemde Passo dello Stelvio. We nemen de kabellift Bormio 2000. Hier genieten we van de heerlijke omgeving met weiland, gezellige berghutten,… Tijd om een wandeling te maken of liefhebbers kunnen nog hoger met de kabellift (Bormio 3000 - facultatief - ca. € 17 per persoon). Nadien keren we terug naar beneden voor een bezoek aan Bormio, een levendig dorp met een middeleeuws karakter. Liefhebbers krijgen ook de tijd om te voet naar beneden te wandelen. Na wat vrije tijd in het dorp terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Meer van Cancano.

Na het ontbijt gebruiken we de lokale bus van het hotel. Via een prachtige route rijden we naar het Meer van Cancano. Deze route leidt ons langs enkele haarspeldbochten en we maken ook even een stop aan Torre de Fraele, vanwaar we een schitterend uitzichtpunt hebben. Eenmaal aangekomen splitsen we ons in twee groepen (elke groep heeft zijn eigen begeleider). Volgens je eigen niveau kan je gaan wandelen. Ter plaatse genieten we van een gezellige barbecue. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Livigno.

Vandaag een ontspannende dag naar Livigno, gelegen aan de Zwitserse grens. Het is gezellig wandelen, want het centrum is autovrij. Leuk om weten: Livigno is - als enige plaats in Italië - belastingvrij! Liefhebbers kunnen zich dus naar hartenlust uitleven in zo’n 250 winkels. Vrij middagmaal ter plaatse. In de namiddag plannen we opnieuw een rustige wandeling. We rijden tijdig terug naar ons hotel, zodat er tijd is om gebruik te maken van de vele faciliteiten. 

Dag 6

Op ontdekking in het Nationaal Park Stelvio.

Dit keer rijden we naar de Stilfsersjoch, beter bekend als het Nationaal Park Stelvio. Deze naam klinkt wielerliefhebbers ongetwijfeld erg bekend in de oren! In deze omgeving spelen de zwaarste etappes van de Giro d’Italia zich af, maar wij maken het onszelf makkelijk en nemen de bus van het hotel. Het is genieten van een landschap met grillige rotswanden, gletsjers,… Wie weet spotten we dieren zoals steenbokken, gemzen en marmotten! Lunch ter plaatse. Na wat vrije tijd rijden we terug naar beneden en verder naar ons verblijfshotel.

Dag 7

Rhätische Bahn - Ostheim.

Na het ontbijt verlaten we Semogo Valdidentro en rijden naar Tirano, waar we plaatsnemen op de trein van de Rhätische Bahn. We volgen een gedeelte van de ‘Bernina’-route van Tirano richting St. Moritz met afstap in Bernina Suot. De treinreis verloopt via de beroemde keerlus bij Brusio naar Poschiavo en Alp Grüm, door afwisselende, groene landschappen en ruig berggebied, langs besneeuwde toppen, door tal van tunnels en langs indrukwekkende gletsjers naar een van de hoogtepunten onderweg, het Lago Bianco, op een hoogte van ca. 2.200 m. De schoonheid van het landschap eist alle aandacht op tijdens deze rit van ca. 1,5 uur. Tijdens de treinrit verorberen we een verzorgde picknick uit het hotel. Eenmaal aangekomen in Bernina Suot rijden we met onze autocar verder via Chur - Zürich - Bazel naar Ostheim voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ostheim - Metz - Tielt.

Onze laatste dag maar we rijden niet meteen naar huis. We rijden via Straatsburg naar Metz. We maken het onszelf makkelijk en nemen het toeristisch treintje. Tijdens een rondrit van een uurtje zien we de belangrijkste bezienswaardigheden: de kathedraal Saint-Étienne, de indrukwekkende stadspoort Porte des Allemands, het Centre Pompidou,… Middagmaal ter plaatse. Verder via Luxemburg (avondstop onderweg) en Brussel naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.486
in een 2p. kamer
€ 212
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf eerste t/m laatste middagmaal (uitgezonderd dag 5 in Livigno).

Inbegrepen

Vermelde ferryoverzetten bezoek Bellagio / kabellift Bormio 2000 / rit Rhätische Bahn / toeristisch treintje Metz / middagmalen (uitgezonderd dag 5) / tafeldranken.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 5 + facultatieve uitstappen (Bormio 3000 - ca. € 17 per persoon).

Hotels***

Het familiaal Hotel Miravalle is gelegen in Semogo Valdidentro, in het Nationaal Park Stelvio, in een prachtige vallei tussen Bormio en Livigno. Het hotel beschikt over verzorgde kamers voorzien van bad/douche,… De meeste kamers beschikken over een balkon. Vrij gebruik van wellness-centrum met sauna, stoombad, jacuzzi. Solarium mits betaling. Er is ook een fitness aanwezig. ‘s Morgens een smakelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd 3-gangenmenu. We logeren in comfortabele hotels op de heen- en terugreis.

Wandelniveau

Zelf te bepalen dankzij een optioneel programma.