Vernieuwd!
5 dagen
Meerdaagse reizen

Lourdes

Een prachtige bedevaartsreis.

t/m

Onze Lourdesreis met OLH-Hemelvaart is een vaste waarde in ons reisaanbod en al vele jaren erkend als volwaardige bedevaart. Iedereen wil een of meerdere keren in zijn leven de onvergetelijke ervaring van dit wereldberoemde bedevaartsoord meemaken. Dit jaar hebben we gekozen om de heenreis wat lichter te maken met een tussenovernachting in Cahors. Zo vertoeven we een extra halve dag in Lourdes. Niet alleen Lourdes maakt grote indruk, ook de prachtige bergwereld van de Pyreneeën is adembenemend mooi!

Lourdes

Dag 1

Tielt – Cahors.

Vertrek om 5u30 en via Parijs - Orléans naar Vierzon voor het middagmaal. Daarna naar Cahors voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Cahors – Lourdes.

In de voormiddag rijden we via Toulouse - Tarbes naar Lourdes. Middagmaal in ons verblijfshotel. In de namiddag geleid bezoek aan Lourdes en de heiligdommen. We verkennen o.l.v. onze gids de grot, de basilieken, de ondergrondse basiliek van Sint-Pius X… ’s Avonds kan je deelnemen aan de sfeervolle kaarsjesprocessie.

Dag 3

Lourdes – Gavarnie.

Vrije voormiddag voor verder bezoek aan Lourdes. Na het middagmaal uitstap (facultatief) naar een hoogtepunt van de Pyreneeën: Gavarnie. Een prachtexcursie! Je kunt genieten van een wandeling (te voet of per ezel) tot aan de beroemde Cirque de Gavarnie met zijn eeuwige sneeuw of rustig kuieren midden een geweldig natuurkader tussen de vele winkeltjes met streekproducten.

Dag 4

Lourdes - Col du Tourmalet.

Vrije voormiddag voor verder bezoek aan Lourdes. Na het middagmaal maken we een tweede schitterende excursie (facultatief) naar de bekende Col du Tourmalet, gelegen in de Hautes-Pyrénées. De 2.114 m hoge passage is vooral bekend geworden dankzij de Ronde van Frankrijk. Geen enkele andere berg is sindsdien zo vaak beklommen als de Tourmalet. In de buurt van de top van de beklimming bevindt zich een monument ter nagedachtenis van oud-Tourdirecteur Jacques Goddet. (Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, zal De Meibloem voorzien in een vervangend programma)

Dag 5

Lourdes - Tielt.

Na een vroeg ontbijt rijden we weer huiswaarts. We bieden je nog een lekker middagmaal aan in de omgeving van Poitiers en daarna via Tours - Parijs terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 648
op basis van 2p. kamer
€ 114
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Niet inbegrepen

Tafeldranken / de facultatieve excursies in Lourdes: € 20 p.p. per excursie.

Hotel***(*)

Viersterrenhotel Padoue heeft een uitstekende ligging in Lourdes, op slechts 100 m van de heiligdommen. Alle kamers beschikken over alle modern comfort. Dankzij een attente service en een uitstekende keuken is dit hotel een topper in Lourdes. Op de heenreis logeren we in een goed 3-sterrenhotel.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.