3 dagen
Nieuw!
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Grenzeloze Maasroute

De Maas vormt drie dagen lang ons fietskompas

t/m

Onze nieuwste fiets-3-daagse speelt zich af in het noorden van Nederlands Limburg. De smalste provincie van Nederland beschikt over een uitstekende infrastructuur voor recreatieve fietsers en een bijzonder afwisselend landschap van moderne steden, uitgestrekte velden, bossen, weiden en duingebieden. In dit verhaal speelt de Maas een belangrijke rol, want de rivier en bijhorende fietsroute vormen zowat de ruggengraat waarrond ons programma gebouwd is. We steken zelfs even de grens met Duitsland over voor een boeiende rit naar het bedevaartsoord Kevelaer. Ook de talrijke nationale parken met hun fantastische fietswegen komen aan bod. Alvast een ideale bestemming voor een leuke en ontspannende fietsreis!

Grenzeloze Maasroute

Dag 1

Tielt - Baarlo - Venray (ca. 60 km fietsen).

Vertrek om 7u. Via de Belgische en Nederlandse snelwegen naar het karakteristieke kastelendorp Baarlo. Hier worden de fietsen klaargezet voor de eerste rit, terwijl je er kan genieten van een koffie met vlaai op het beste terras van Limburg. We fietsen door het Berckterveld naar Venlo. De belangrijkste stad van de regio wordt gekenmerkt door een drukke bedrijvigheid. Van hieruit verder over de landelijke wegen van de Maasroute naar het gezellige Arcen. Vrij middagmaal. We nemen het veer naar de overzijde van de Maas en fietsen verder doorheen de Diepeling, een natuurgebied in volle ontwikkeling. Via Leunen bereiken we het centrum van Venray. Na een pauze trappen we nog even door tot aan ons verblijfshotel.

Dag 2

Venray - Kevelaer - Venray (ca. 70 km fietsen).

Na het ontbijt fietsen we vanuit het hotel over een heerlijk rustig pad naar het veerpont in Vierlingsbeek. Eenmaal op de rechteroever van de Maas wacht een lichtglooiend decor van heiden, bossen, plassen en vooral aangename fietswegen. Hier steken we de grens met Duitsland over en fietsen zo verder naar Kevelaer. Dit internationale bedevaartsoord is bekend om haar veelkleurige Mariabasiliek die jaarlijks een miljoen pelgrims aantrekt. Vrij middagmaal. ’s Namiddags zetten we koers naar het Nationaal Park De Maasduinen. Opwaaiend zand, duinen en helderblauwe plassen vormen het decor van een schitterende tocht dwars doorheen het domein. Via de Koninginnebrug in Well en het landgoed Geysteren terug naar het hotel.

Dag 3

Venray - De Groote Peel - Nederweert (ca. 60 km fietsen).

Onze etappe brengt je vanuit het hotel naar een zeer agrarisch gebied. Akkers en weiden wisselen af met bossen en heiden. Via het kerkdorpje America, ontstaan als heideontginningsgebied, bereiken we Evertsoord. Pauze in het Bajescafé, tevens klein museum over het gevangenisleven. Verder over het pittoreske Helenaveen en de Belgenhoek naar Meijel. Vrij middagmaal. Daarna fietsen we naar De Groote Peel. Het kleinste nationaal park van Nederland is ontstaan uit de turfontginning in de streek. Deze boeiende rit eindigt in Nederweert. Terwijl de fietsen ingeladen worden kan je er nog genieten van een drankje en hapje. Terugrit naar Tielt met aankomst omstreeks 20u30.

Prijs per persoon
€ 420
in een 2p. kamer
€ 62
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Gebruik veerponten, inkomgelden, koffie met vlaai op dag 1.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel****

Hotel Asteria is een vrij recent hotel gelegen aan de bosrijke rand van Venray: een heerlijke nachtrust gegarandeerd. De kamers zijn er functioneel ingericht en beschikken over alle hedendaags comfort zoals gratis wifi, airconditioning, zithoek, bad of douche, koffiezet en tv. Voor een goede start van de dag staat er dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. ’s Avonds smakelijke driegangenmaaltijden met menukeuze. Ruime fietsbergplaats met oplaadpunten voor de batterijen.

Moeilijkheidsgraad 1

Deze fietsvakantie is voor elke fietser geschikt. De wegen en fietspaden zijn meestal vrij breed en hoofdzakelijk vlak of zeer licht hellend, op enkele bruggen na. Dagelijks fietsen we over enkele grindwegen of door bosrijke heidegebieden waardoor het gebruik van een fiets met iets bredere banden aangewezen is.