4 dagen
Vliegreizen

Milaan & Como

Combineer bezoek aan Italiaanse metropool, veel meer dan een modestad, met namiddagje flaneren aan het meer.

t/m

In het verlengde Hemelvaartweekend serveren we je met deze vliegcitytrip Milaan in werkelijk al z’n facetten. Het hoofd van het koele noorden met het temperament van het hete zuiden. Tijdens deze rijkgevulde 4-daagse leer je Milaan kennen als historische maar evenzeer als trendy miljoenenstad. Campari, Versace, Ferrari, Da Vinci, AC en Inter, Scala en natuurlijk de ‘Duomo’: legendarische namen die we zeker tegenkomen op dit Italiaans avontuur !

Navigli Milaan De Meibloem
Bosco Verticale De Meibloem
Galleria Vittorio Emanuele De Meibloem
Galleria Vittorio Emanuele De Meibloem
Como De Meibloem

Dag 1

Tielt - Brussel – Milaan Linate – Piazza del Duomo.

Vertrek met De Meibloem-autocar vanuit Tielt in de vroege ochtend. Onze vlucht met Brussels Airlines is zo gepland dat we nog voor de middag in Milaan landen, waar een lokale bus ons naar ons centraal gelegen ***-hotel Ibis Milano Centro brengt. Na een vrije lunch in de buurt trekken we naar het bekende Piazza del Duomo. We bezoeken er de Dom Santa Maria Nascente, de kathedraal waar men maar liefst vijf eeuwen aan werkte. Niet te missen is ook het dakterras, van waar je een waanzinnig uitzicht hebt over Milaan en z’n omgeving. Vlakbij ligt de Galleria Vittorio Emanuele , de chicste en exclusieve winkelpassage van Italië. Je komt ogen tekort, en niet alleen voor de imposante galerij met een glazen koepel van maar liefst 47 meter hoogte. Aan de andere kant van het gebouw ligt de Scala, het beroemde operagebouw. Voor wie dat wenst, is een facultatief bezoek mogelijk. Het elegante interieur is alleszins adembenemend. Met deze drie topbezienswaardigheden kan onze eerste dag alvast zeker niet meer stuk. Vrij diner.

Dag 2

Santa Maria delle Grazie – wijk Navigli – gouden modevierhoek.

We starten onze dag bij het dominicanenklooster Santa Maria delle Grazie. Leonardo da Vinci’s Laatste Avondmaal is hier de absolute publiekstrekker. Facultatief bezoek onder voorbehoud van beschikbaarheid tickets (interesse melden bij inschrijving!). De bijhorende kloosterkerk loont alleszins ook de moeite. Hierna wandelen we naar de wijk Navigli, die doorsneden wordt door een netwerk van kanalen en grachten. Deze voormalige havenbuurt is omgetoverd tot een buurt vol restaurantjes, ateliers, bijzondere winkeltjes, …. Vrije lunch. In de loop van de namiddag bezoeken we de ‘Gouden Vierhoek’, het modemekka van de stad. Armani, Boss, Versace, Chanel, Prada en noem maar op: alle bekende modehuizen zijn vertegenwoordigd in Milaan. Ook het warenhuis La Rinascenta zal je bekoren. Of heb je het meer voor de Ferrari-winkel? De wandeling terug naar het hotel gebeurt via de ‘Stille Vierhoek’, een totaal anders maar eveneens indrukwekkend Milaan. Vrij avondmaal.

Dag 3

Dag 3: Kunstenaarswijk Brera – Castello Sforzesco – Como.

Na het ontbijt trekken we nog even naar de wijk Brera, een kunstenaarswijk, waar je rustig kunt flaneren of een facultatief bezoekje brengen aan de Pinacoteca di Brera, een schilderijenkabinet in een jezuïetenpaleis. Dit is een van de belangrijkste musea van Italië met werk van Rubens, Titiaan, Rafaël, Caravaggio en natuurlijk Da Vinci. Vlakbij bevindt zich het Castello Sforzesco en het Parco Sempione. De Arco della Pace is een uithangbord voor de stad Milaan. We wandelen door de binnenplaatsen van het kasteel terug naar de Via Dante, een autovrije straat met winkels en restaurants... Van hieruit sporen we kort na de middag in een kleine drie kwartier naar Como. Het gelijknamige meer en de Alpen op de achtergrond bezorgen ons een totaal andere ervaring. We wandelen langs het meer en doorheen het historische stadje. Wie dat wenst, kan hier de kabelbaan nemen naar Brunate, ruim 700 meter boven zeeniveau gelegen ook wel ‘het balkon van het Comomeer’ genoemd. Van een adembenemend uitzicht gesproken... In de vooravond sporen we terug naar Milaan. Ook vandaag zijn de lunch en het diner vrij.

Dag 4

City Life – Cimitero Monumentale – Milaan Linate – Brussel - Tielt.

Na het ontbijt gaan we een kijkje nemen in City Life, een indrukwekkend stadsvernieuwingsproject, gebouwd n.a.v. de Wereldexpo van 2015. Architectuur van Zaha Hadid en Daniel Liebeskind zetten hiermee Milaan op de wereldkaart qua moderne toparchitectuur. Natuurlijk vergeten we onderweg ook de Bosco Verticale (twee opvallend ‘groene’ wolkenkrabbers) en de Unicredittoren niet. Een opmerkelijk bezoek wordt beslist ook het Cimitero Monumentale, vergelijkbaar met Père-Lachaise in Parijs qua omvang en schoonheid. In de (voor)avond brengt een bus ons van het hotel weer naar de luchthaven van Milaan Linate. Vlucht naar Brussels Airport, waar De Meibloem-autocar ons opwacht.

Prijs per persoon
€ 940
in een 2p. kamer
€ 176
toeslag in een 1p. kamer

Verblijfsformule

Op basis van kamer en ontbijt.

Inbegrepen

Bustransfers Tielt – Brussels Airport – Tielt / vluchten Brussel – Milaan – Brussel (incl. 1 ruimbagage van max. 23 kg p.p.) / bustransfers luchthaven Milaan – hotel – luchthaven Milaan / 3 overnachtingen kamer & ontbijt / bezoek duomo, museum + terras (met lift) / treinrit heen en terug Como / beperkt aantal metrotransfers / Nederlandstalige begeleiding vanuit België. 

Niet inbegrepen

Lunches, diners, eventuele museumbezoeken (richtprijzen: € 9 voor Scala, € 16 voor Pinacoteca di Brera, prijs Laatste Avondmaal in maart of april 2024 verkrijgbaar op aanvraag), kabelbaan Como-Brunate (€ 6 heen en terug) / eventuele fuel- en luchthaventoeslagen (+ eventuele fueltoeslag lokaal transport).

Hotel***

Hotel ibis Milano Centro ligt op een steenworp van het centraal station en de duomo. De luchthaven van Milaan Linate bevindt zich op een kwartiertje rijden, waardoor we na aankomst relatief snel kunnen inchecken. Ook de metro Piazza Repubblica bevindt zich vlakbij. De kamers beschikken over een verzorgde badkamer, airco, een lcd-tv met satellietzenders en bieden gratis wifi. Het restaurant biedt een uitgebreid buffet voor een royaal ontbijt. ’s Avonds worden internationale gerechten geserveerd. In de loungebar kan je lekkere dranken en hapjes bestellen.

Munt

€ (betaal- en kredietkaarten worden overal vlot aanvaard).

Meibloem-troef

Gratis Michelin-reisgids Milaan (per kamer) bij boeking vóór 15 februari 2024.

Schrijf tijdig in!

Om tijdig onze reservaties te kunnen afsluiten, is de uiterste inschrijvingsdatum voor deze groepstrip 29 februari 2024 (tenzij het maximale aantal deelnemers eerder wordt bereikt).