7 dagen
Meerdaagse reizen

Wenen

De lof van Wenen hoeft niet meer bezongen te worden. Wenen is sinds jaren de gedroomde bestemming!

t/m

Deze stad van Strauss en Sissi heeft zoveel te bieden dat zelfs de meest verwende toerist niet uitgepraat geraakt over Schönbrunn, de vele schitterende monumenten, de St.-Stefansdom, de Sachertaart, de Weense muziek … Maar er is meer! Ook de schitterende abdij van Melk en een prachtroute langs de Donau staan op het programma en vormen een perfecte aanvulling op deze schitterende reis. Op de terugreis bezoeken we het kasteel Artstetten, zomerverblijfplaats van de Habsburgers en nog bewoond door Anita Hohenberg, achterkleindochter van Frans-Ferdinand. Een passende afsluiter voor deze reis.

Kaart Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen

Dag 1

Tielt - Regensburg

Vertrek om 6u stipt. Via Brussel - Luik - Aken (koffiehalte) - Keulen - Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Daarna via Würzburg - Nürnberg naar Regensburg voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Regensburg - Melk - Stockerau

Na het ontbijt rijden we via Passau naar het beroemde klooster Melk, waar we eerst middagmalen. Daarna bezoek aan deze schitterende abdij, die behoort tot de mooiste voorbeelden van Zuid-Duitse barok. Gedurende een rondleiding van een uur worden we bekoord door de schitterende architectuur van dit barokke klooster. Na vele jaren restauratie staat de abdij sinds een paar jaar in al haar glorie te pronken! De keizerlijke zalen, de bibliotheek, de marmerzaal en de abdijkerk zullen je verbazen door hun pracht en praal. Daarna volgen we een prachtroute langs de Donau naar ons centraal gelegen verblijfshotel.

Dag 3

Eerste kennismaking met het Keizerlijke Wenen

Na een verkwikkende nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met een stadsrondrit waar we vanop de ring een blik werpen op de vele prachtige historische gebouwen. Onze chauffeur brengt ons vervolgens naar de Maria-Theresienplatz, waar onze daguitstap begint. Al wandelend ontdekken we de schitterende binnenstad. Moet je zeker gezien hebben: de Heldenplatz, de Hofburg, de Graben met zijn prachtige paleizen en Pestzuil. We brengen een bezoek aan de Peterskirche en aan de Stephansdom die met zijn 137 m een der hoogste kerktorens ter wereld is. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de Kaisergruft met de praalgraven van de Habsburgers en o.a. het graf van Sissi, Franz Joseph en hun zoon Rudolf. Na een korte wandeling door de Burggarten (standbeelden van Franz Joseph en Mozart), bezoeken we de Schatzkammer in de Hofburg. Ze lokt heel veel bezoekers omdat je hier de fabelachtige schatten van de Habsburgers kunt zien, die ze overal ter wereld ‘verzamelden’: juwelen en goud verwerkt in kronen, scepters, sabels en nog veel meer. Ook de beroemde schat van de Orde van het Gulden Vlies is hier te zien!

Dag 4

Schönbrunn - Karlskirche - Stadtpark - concert

Het Weense Versailles, maar nog mooier! Het kasteel kreeg zijn huidig uitzicht onder keizerin Maria Theresia. We worden rondgeleid doorheen een 40-tal vertrekken tot het je duizelt van zoveel pracht en praal. Daarna vrije tijd voor een wandeling in de tuin met o.a. een mooi panorama bij de Glorietta. Na de lunch rijden we terug naar de stad langs o.m. de beroemde Naschmarkt en brengen we een bezoek aan de mooie Karlskirche. Vervolgens naar het stadspark voor een groepsfoto aan het gouden standbeeld van Johann Strauss. Hierna genieten we van enkele uren vrije tijd in de binnenstad. Na het avondmaal in het hotel worden we om 20u30 verwacht in Wenen voor een muzikaal hoogtepunt met schitterende melodieën van Strauss en Mozart.

Dag 5

Mozartwandeling in de binnenstad van Wenen

In de voormiddag verkennen we verder het oude centrum van Wenen en maken we een wandeling langs pleintjes, huizen en straten waar Mozart weer tot leven komt. We bezoeken o.a. de Minoritenkirche waarin zich een prachtige replica van het laatste avondmaal bevindt en wandelen langs Café Central (het lievelingscafé van Sissi en Franz Joseph). Ook zien we het paleis waar de jonge Mozart zijn eerste concert gaf, de Jodenplatz met monument, de Hohermarkt met het beroemde Ankeruhr en het Mozarthuis. Na het vrij middagmaal brengen we een bezoek aan de Augustinerkirche, waar de meeste Habsburgers en ook Sissi en Franz Joseph zijn gehuwd. Vervolgens staat een bezoek aan het Sissi Museum, de keizerlijke appartementen en de zilver- en porseleinkamers in de Hofburg op ons programma.

Dag 6

Artstetten (kasteel van Frans-Ferdinand) - Maria Taferl - Regensburg

Na het ontbijt verlaten we Wenen, maar het wordt nog een indrukwekkende dag: we bezoeken het kasteel van Artstetten in de buurt van Melk. Dit werd bewoond door Franz Ferdinand, de toekomstige troonopvolger, vermoord in Sarajevo in 1914. Het wordt nu nog bewoond door Anita Hohenberg, de achterkleindochter van Franz Ferdinand. Na het middagmaal rijden we nog even langs de mooie Wachauvallei. Hierna vervolgen we onze weg via Passau naar de omgeving van Regensburg voor een laatste overnachting.

Dag 7

Regensburg - Tielt

Na een stevig ontbijt vatten we de terugreis aan. Via Würzburg naar Idstein voor het middagmaal. Daarna langs Keulen naar Luik voor een laatste halte en dan vol mooie herinneringen terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 1.134
op basis van 2p. kamer
€ 175
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal. Uitgezonderd middagmaal dag 3 en 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden t.w.v. € 120! Op dag 4 genieten we van een muzikaal spektakel van Strauss en Mozart.

Niet inbegrepen

Middagmalen dag 3 en 5 en de tafeldranken.

Hotel ***

Dit jaar opteren we voor een centraal gelegen hotel in Wenen. Het 4-sterrenhotel Ananas ligt op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Wenen. De kamers met rococo-elementen zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen: airco, televisie, minibar, … Op de heen- en terugreis logeren we in een degelijk 3-sterrenhotel.

Meibloem-troef

Op dag 4 genieten we ’s avonds van schitterende melodieën tijdens een muzikaal spektakel van Mozart en Strauss.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.