9 dagen
Meerdaagse reizen

Toscane & Rome

Deze reis is al vele jaren een van de toppers uit ons aanbod!

t/m

Ons hoofddoel is uiteraard Rome, de ‘Eeuwige stad’, oude hoofdstad van het fameuze Romeinse Rijk, hoofdstad van Italië en vooral ook pauselijke stad. Geen enkele stad ter wereld heeft zo’n uitstraling en zoveel cultuurschatten. Maar deze reis heeft nog heel wat andere troeven. Op de heenreis bezoeken we de ‘highlights’ van Toscane: Pisa met zijn scheve toren, het onvolprezen Firenze en het kleinere maar schitterende Siena met zijn Piazza del Campo. Op de terugweg is de middeleeuwse bedevaartstad Assisi een prachtige bekroning van deze reis.

Toscane en Rome

Dag 1

Tielt - Piotta.

Vertrek om 5u30 en via Brussel naar Arlon voor een koffiestop. Daarna via Luxemburg naar Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar - Bazel en het mooie Vierwoudstrekenmeer, door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Piotta - Montecatini Terme.

Na een vroeg ontbijt via Milaan en de Po-vlakte naar Sarzana voor het middagmaal. Daarna naar Pisa voor een bezoek aan het Campo dei Miracoli (het Plein der Mirakelen), waar niet alleen de wonderbaarlijke Scheve Toren, maar ook de Dom en het Baptisterium je zullen verrassen door hun blanke schoonheid. Ongetwijfeld een eerste hoogtepunt van onze reis. Na het bezoek rest ons nog een uur rijden naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we twee keer overnachten.

Dag 3

Firenze.

Vandaag staat de beroemdste kunststad van Italië op het programma. De stad van Michelangelo en de Medici is een uniek openluchtmuseum met een enorme waaier aan kunstschatten: ongeëvenaarde kerken, majestueuze pleinen, schitterende standbeelden en fonteinen.  In het verkeersvrije centrum volgen de beroemde bezienswaardigheden elkaar op: de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het ruiterstandbeeld van Cosimo I, de reusachtige Neptunus-fontein en de David van Michelangelo. In de buurt ligt ook de pittoreske Ponte Vecchio waar de goudhandelaars hun producten al eeuwenlang verkopen. Wandelend door pittoreske straatjes komen we zo bij het meest fantastische monument van Firenze: de reusachtige dom. Haar ongeëvenaarde koepel zal je verbazen door zijn veelkleurig marmer en zijn enorme afmetingen. Maar Firenze is niet alleen een stad van kunst en cultuur. Na het middagmaal, voor wie graag winkelt, is Firenze het paradijs van de Italiaanse mode! Rond San Lorenzo is er elke dag een typische ledermarkt. En voor wie nog een museum wil meepikken, keuze te over! De gids zal je graag de nodige informatie bezorgen. We eindigen op de Piazzale Michelangelo, waar je een onvergetelijk panoramisch zicht krijgt op deze fantastische stad. Terug naar Montecatini voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Siena - Rome.

Een voormiddag met een andere parel van Toscane! Door een golvend Toscaans landschap naar Siena voor bezoek en aansluitend middagmaal. Siena is ongetwijfeld dé parel van Toscane, met zijn Piazza del Campo, een der mooiste pleinen ter wereld, en een onvergetelijke dom, met o.a. een subliem mooie  marmervloer. Na het middagmaal via de Autostrada del Sole naar Rome, waar we drie keer overnachten.

Dag 5

Rome.

We starten in de voormiddag met het antieke Rome. Onze ontdekkingstocht leidt ons naar het Capitool, het Forum Romanum, de Triomfboog van Constantijn om te eindigen bij het Colosseum, beroemd om zijn gladiatorengevechten. Allemaal indrukwekkende getuigenissen van de macht van het oude Romeinse Rijk. Vrij middagmaal. In de namiddag wandelen we door het oude schilderachtige Rome met de Trevifontein, het Pantheon en we eindigen op de gezellige Piazza Navona.

Dag 6

Rome.

Vandaag staat het christelijke Rome op het programma. In de voormiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan het St.-Pietersplein en de majestueuze St.-Pietersbasiliek. Het interieur is indrukwekkend en herbergt verschillende wereldberoemde kunstwerken (o.a. de Pieta van Michelangelo). We bezoeken ook de pauselijke crypte. Na het middagmaal bezoek aan de Vaticaanse Musea met als hoogtepunt de beroemde Sixtijnse kapel waar we de schitterende fresco’s van Michelangelo kunnen bewonderen.

Dag 7

Rome - Umbrië - Assisi - Poggibonsi.

Vertrek uit Rome en langs de Via Flaminia gaat het richting Umbrië, het groene hart van Italië. Langs Terni naar Assisi, waar we eerst een bezoek brengen aan de basiliek van Santa Maria degli Angeli, een klein plaatsje net buiten Assisi. We bezoeken in de basiliek de Portiunculakapel en de kapel waar de H. Franciscus in 1226 overleed. Aansluitend naar Assisi, mooi gelegen op de Monte Subasio. Na het middagmaal bezoek aan het oude Assisi. We starten met de basiliek van de H. Clara, waar zij ook begraven is, daarna naar de Piazza del Comune of marktplein. Dan volgt het hoogtepunt van Assisi met een bezoek aan de dubbelkerk van de H. Franciscus met enig mooie fresco’s van Giotto. Omstreeks 17u vertrekken we naar ons hotel in de omgeving van Poggibonsi.

Dag 8

Poggibonsi – Feldkirch.

Na een vroeg ontbijt rijden we rond Firenze en verder door de Apennijnen via Bologna en Mantova naar Peschiera aan het Gardameer voor het middagmaal. Daarna richting Zuid-Tirol. Doorheen een prachtig landschap langs Trento - Bolzano en de Brenner naar de Oostenrijkse grens. We eindigen in Feldkirch voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Feldkirch - Tielt.

Na het ontbijtbuffet via Zürich - Bazel - naar Ostheim voor het middagmaal. Daarna via Straatsburg - Luxemburg terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.496
op basis van 2p. kamer
€ 234
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal, uitgezonderd dag 5 in Rome.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en middagmaal dag 5.

Hotels***(*)

Tuscany Inn Hotel**** in Montecatini en Hotel Best Western Blu**** in Rome zijn hotels met een comfortabele accommodatie: alle kamers met bad/douche en toilet, tv, airconditioning. Elke morgen ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd driegangenmenu. Op de heen- en terugreis logeren we ook in goede toeristenhotels.