9 dagen
Meerdaagse reizen

Toscane & Rome

Bezoek aan Vaticaanse Musea met Sixtijnse Kapel is inbegrepen!

t/m

Ons hoofddoel is uiteraard Rome, de ‘Eeuwige stad’, oude hoofdstad van het fameuze Romeinse Rijk, hoofdstad van Italië en vooral ook pauselijke stad. Geen enkele stad ter wereld heeft zo’n uitstraling en zoveel cultuurschatten. Maar deze reis heeft nog heel wat andere troeven. Op de heenreis bezoeken we de ‘highlights’ van Toscane: Pisa met zijn scheve toren, het onvolprezen Firenze en het kleinere maar schitterende Siena met zijn Piazza del Campo. Op de terugweg is de middeleeuwse bedevaartstad Assisi een prachtige bekroning van deze reis.

Toscane en Rome
Toscane & Rome
Toscane & Rome
Toscane & Rome
Toscane & Rome
Toscane & Rome
Toscane & Rome
Toscane & Rome

Dag 1

Tielt - Piotta.

Vertrek om 5u30 en via Brussel, Luxemburg met pauze en koffiestop naar Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar - Bazel en het mooie Vierwoudstrekenmeer, door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Piotta - Poggibonsi.

Na een vroeg ontbijt via Milaan en de Po-vlakte naar Sarzana voor het middagmaal. Daarna naar Pisa voor een bezoek aan het Campo dei Miracoli (het Plein der Mirakelen), waar niet alleen de wonderbaarlijke Scheve Toren, maar ook de Dom en het Baptisterium je zullen verrassen door hun blanke schoonheid. Ongetwijfeld een eerste hoogtepunt van onze reis. Na het bezoek rest ons nog een uur rijden naar ons hotel in Poggibonsi, waar we twee keer overnachten.

Dag 3

Firenze.

Vandaag staat de beroemdste kunststad van Italië op het programma. De stad van Michelangelo en de Medici is een uniek openluchtmuseum met een enorme waaier aan kunstschatten: ongeëvenaarde kerken, majestueuze pleinen, schitterende standbeelden en fonteinen. Wandelend door pittoreske straatjes komen we bij het meest fantastische monument van Firenze: de reusachtige dom. Zijn ongeëvenaarde koepel zal je verbazen door het veelkleurig marmer en zijn enorme afmetingen. In het verkeersvrije centrum volgen de beroemde bezienswaardigheden elkaar op: de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het ruiterstandbeeld van Cosimo I, de reusachtige Neptunus-fontein en de David van Michelangelo. In de buurt vinden we ook de pittoreske Ponte Vecchio waar de goudhandelaars hun producten al eeuwenlang verkopen. Maar Firenze is niet alleen een stad van kunst en cultuur. Na het vrij middagmaal is Firenze, voor wie graag winkelt, het paradijs van de Italiaanse mode! Rond San Lorenzo is er elke dag een typische ledermarkt. En voor wie nog een museum wil meepikken, keuze te over! De gids zal je graag de nodige informatie bezorgen. We eindigen op de Piazzale Michelangelo, waar je een onvergetelijk panoramisch zicht krijgt op deze fantastische stad. Terug naar Poggibonsi voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Siena - Rome.

Een voormiddag met een andere topper van Toscane! We rijden naar Siena voor bezoek en aansluitend middagmaal. Siena is ongetwijfeld dé parel van Toscane, met zijn Piazza del Campo, een der mooiste pleinen ter wereld, en een onvergetelijke dom, met o.a. een subliem mooie marmervloer. Na het middagmaal door het golvend Toscaans landschap van de Strade Bianche en daarna via de Autostrada del Sole naar Rome, waar we drie keer overnachten.

Dag 5

Rome.

We starten in de voormiddag met het antieke Rome. Onze ontdekkingstocht leidt ons naar het Colosseum, beroemd om zijn gladiatorengevechten, langs de Triomfboog van Constantijn en het Forum Romanum, om te eindigen bij het Capitool. Allemaal indrukwekkende getuigenissen van de macht van het oude Romeinse Rijk. Vrij middagmaal.. In de namiddag wandelen we door het oude schilderachtige Rome met de San Ignaziokerk, de zuil van Marcus Aurelius, de Trevifontein, en via het Pantheon eindigen we op de gezellige Piazza Navona.

Dag 6

Rome.

Vandaag brengen we een bezoek aan de Vaticaanse Musea met als hoogtepunt de beroemde Sixtijnse kapel waar we de schitterende fresco’s van Michelangelo kunnen bewonderen. Daarna volgt een uitgebreid bezoek aan het St.-Pietersplein en de majestueuze St.-Pietersbasiliek. Het interieur is indrukwekkend en herbergt verschillende wereldberoemde kunstwerken (o.a. de Pieta van Michelangelo). Tussendoor vrij middagmaal en de nodige vrije tijd.

Dag 7

Rome - Umbrië - Assisi - Poggibonsi.

Vertrek uit Rome en langs de Via Flaminia gaat het richting Umbrië, het groene hart van Italië. Langs Terni naar Assisi, waar we eerst een bezoek brengen aan de basiliek van Santa Maria degli Angeli, een klein plaatsje net buiten Assisi. Hier vinden we in de basiliek de Portiunculakapel en de kapel waar de H. Franciscus in 1226 overleed. Aansluitend naar Assisi, mooi gelegen op de Monte Subasio. Na het middagmaal bezoek aan het oude Assisi. We starten met een bezoek aan de dubbelkerk van de H. Franciscus met enig mooie fresco’s van Giotto. Daarna wandelen we naar de Piazza del Comune of marktplein en we eindigen aan de basiliek van de H. Clara, waar zij ook begraven is. Omstreeks 17u vertrekken we naar ons hotel in Poggibonsi.

Dag 8

Poggibonsi - Feldkirch.

Na een vroeg ontbijt rijden we rond Firenze en verder door de Apennijnen via Bologna en Mantova naar Peschiera aan het Gardameer voor het middagmaal. Daarna richting Zuid-Tirol. Doorheen een prachtig landschap langs Trento - Bolzano en de Brenner naar de Oostenrijkse grens. We eindigen in Feldkirch voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Feldkirch - Tielt.

Na het ontbijtbuffet via Zürich - Bazel - naar Ostheim voor het middagmaal. Daarna via Straatsburg - Luxemburg terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.762
in een 2p. kamer
€ 279
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal, uitgezonderd dag 3, 5 en 6.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en middagmaal dag 3, 5 en 6.

Hotels***(*)

Het Alcide Hotel in Poggibonsi en Hotel Best Western Blu in Rome zijn hotels met een comfortabele accommodatie: alle kamers met bad/douche en toilet, tv, airconditioning. Elke morgen ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd driegangenmenu. Op de heen- en terugreis logeren we ook in goede toeristenhotels.

Wandelniveau 2

Op deze reis zijn er wandelmomenten, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.