Nieuw!
8 dagen
Meerdaagse reizen

Costa Brava & Barcelona

Herfsttrip met centrale rol voor populaire wereldstad.

t/m

Barcelona en de Costa Brava baden in het najaar nog in een heerlijk klimaat, ideaal voor uitstappen. En daar zal het niet aan ontbreken tijdens deze reis. Twee dagen lang staat Barcelona centraal: van de meesterwerken van de wereldberoemde architect Gaudi over de Sagrada Familia tot de groene heuvel Montjuich. In het binnenland gaan we ook ruïnes en vulkaangebied bewonderen. Verpozen na de vele belevenissen overdag doen we in Santa Susanna, een kleine badplaats ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Lloret de Mar met mooie stranden en uitnodigende barretjes.

Costa Brava
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona

Dag 1

Tielt – Orange.

Vertrek om 5u. Via Rijsel en Reims (koffiehalte) naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna over Mâcon en Lyon naar hotel Campanile in Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Orange – ruïnes van Empúries – Santa Susanna.

Na het ontbijt rijden we verder door de Languedoc richting Spaanse grens, die we bereiken bij Le Perthus. Verder naar Figueres voor ons middagmaal. Na nog een korte busrit bereiken we de ruïnes van Empúries. Al in de 6de eeuw voor Christus werd hier door de Grieken een kolonie gesticht: Emporion. We zien de resten van een tempel, zuilengang, agora… Een interessant bezoek. Van daar gaat het in de late namiddag in gestrekte draf naar ons verblijfshotel in Santa Susanna voor check-in, avondmaal en onze eerste overnachting op Spaanse bodem.

Dag 3

Barcelona - gotische wijk – Gaudí.

In de voormiddag brengt de autocar ons naar het middeleeuwse Barcelona. In deze ‘Barri Gotic’ wandelen we onder meer langs de Plaça Reial en de Plaça de Sant Jaume. Op dit plein vind je het stadhuis van Barcelona en het Palau de la Generalitat de Catalunya. Dit is met andere woorden het centrum van het politieke leven in de stad. Via eeuwenoude straatjes bereiken we ook de kathedraal van Barcelona, La Seu, een van de belangrijkste constructies uit de Catalaanse gotische architectuur. Na het vrije middagmaal staat het tweede deel van onze dag in het teken van de bekende architect Gaudí. Hét symbool van Barcelona is ongetwijfeld de kerk van de Sagrada Familia, waaraan Gaudí in 1883 begon en die nog altijd niet voltooid is. Ruime bezichtiging van zowel de buitenkans als het interieur. Daarna naar de Passeig de la Gracia waar we nog enkele werken van Gaudí (o.a. Casa Mila) en andere modernisten aantreffen. Aansluitend terug naar ons hotel aan de kust voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Montjuich – haven en vrije tijd op de Ramblas – Park Guëll.

Op één Barcelonees been kan je niet staan, dus rijden we vandaag gewoon terug. We begeven ons eerst naar de heuvel van Montjuich, waar zich het olympisch stadion en olympisch dorp bevonden van de Olympische Zomerspelen in 1992. Daarna naar de haven waar Colombus, op een 60 m hoge zuil, uitkijkt over Barcelona. Vrije tijd in de buurt van de oude haven, met o.a. het fantastische shoppingcenter Maremagnum, de oude visserswijk Barceloneta en uiteraard de wereldberoemde Ramblas. Na het vrije middagmaal rijden we naar Park Güell, waar we nog eens kunnen genieten van de bizarre constructie en fel gekleurde mozaïeken van Gaudí. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Vrije dag of Montserrat.

Wie dat wenst, geniet vandaag van een volledig vrije dag om ten volle van de faciliteiten van het hotel te genieten. Een ontspannende duik in het zwembad of liever in zee tijdens een uitstapje naar het strand: je kiest het helemaal zelf. Geïnteresseerden kunnen na het middagmaal, voor de gelegenheid ook in het restaurant van ons hotel, de bus in naar het benedictijnenklooster van Montserrat. Een spectaculaire klim leidt ons naar een hoogte van 720 m. Midden indrukwekkende rotsformaties ligt het klooster dat in de 11de eeuw gesticht werd door de monniken van Ripoll. Het klooster is vooral bekend voor de aanbidding van de Zwarte Madonna. Terugrit naar Santa Susanna voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Vulkaangebied van La Garrotxa – Besalù.

Na het ontbijt maken we een rit in een koets door de ‘Fageda d’en Jordà’, een van de mooiste beukenbossen van het land, gelegen op een versteende lavastroom van de vulkaan ‘del Croscat’. Middagmaal ter plaatse. Daarna ontdekken we Castellfollit de la Roca, dat bijzonder pittoresk bovenop een klif gelegen is. Van daar naar Besalú, een droom van een plaatsje en zonder twijfel een van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes in Spanje. Het historische centrum kom je binnen langs de versterkte brug uit de 12de eeuw en dan ontdek je langs de leuke smalle straatjes en pleintjes de mooiste verzameling gebouwen uit de 12de eeuw: resten van de middeleeuwse stadsmuur, talrijke middeleeuwse huizen, kleine romaanse kerkjes… We gaan ook naar het charcuteriemuseum voor een degustatie.

Dag 7

Santa Susanna – Peralada – Orange.

We vatten onze terugreis tijdens onze laatste dag op Spaanse bodem aan met de rit naar het museum van het kasteel van Peralada. Het bezoek is uiterst interessant. Niet alleen is het een prachtig museum met o.a. een schitterende bibliotheek, maar ook de meest indrukwekkende collectie van Catalaans keramiek en kristal. Middagmaal. Van daar verder naar de Spaanse grens en Orange voor diner en overnachting in hotel Campanile.

Dag 8

Orange-Tielt.

Na het ontbijt via Lyon naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Verder over Reims en Rijsel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.132
in een 2p. kamer
€ 128
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 3 en 4.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle inkomgelden en tafeldranken.

Niet inbegrepen

Middagmalen dag 3 en 4 en ticket museum Montserrat (richtprijs: 8 euro).

Hotel***(*)

We verblijven in Hotel Florida Park**** in Santa Susanna. Dit hotel is gelegen dicht bij het centrum van Santa Susanna en op korte afstand van het strand. In het hotel is er een heuse spa- en wellnessafdeling met o.a. binnenzwembad. De kamers zijn uitgerust met volledige badkamer, haardroger, airco, satelliet-tv en wifi. ’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds buffetmaaltijden met internationale gerechten en themabuffetten. Op de heen- en terugreis verblijven we in goede 3-sterrenhotels.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.