8 dagen
Meerdaagse reizen

Costa Brava & Barcelona

Verleng je zomer in populaire wereldstad en z’n hinterland. Vanuit ons tophotel in Calella ontdekken we overvloedige kunst, cultuur en natuur.

t/m

Barcelona en de Costa Brava baden in het najaar nog in een heerlijk klimaat, ideaal voor uitstappen. En daar zal het niet aan ontbreken tijdens deze reis. Twee dagen lang staat Barcelona centraal: van de meesterwerken van de
wereldberoemde architect Gaudi over de Sagrada Familia tot de groene heuvel Montjuïc. In het binnenland gaan we ook een prachtig stukje ‘Grieks’ en middeleeuws Spanje bewonderen. Verpozen na de vele belevenissen overdag
doen we in ons tophotel (uitstekende buffetten!) in het kustplaatsje Calella, zo’n 25 km voorbij Lloret de Mar.

Costa Brava
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona
Costa Brava & Barcelona

Dag 1

Tielt - Orange.

Vertrek om 5u. Via Rijsel en Reims (koffiehalte) naar de omgeving van Dijon voor het middagmaal. Daarna over Mâcon en Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Orange - ruïnes van Empúries - Calella.

Na het ontbijt rijden we verder door de Languedoc richting Spaanse grens, die we bereiken bij Le Perthus. Verder naar Figueres voor ons middagmaal. Na nog een korte busrit bereiken we de ruïnes van Empúries. Al in de 6de eeuw voor Christus werd hier door de Grieken een kolonie gesticht: Emporion. We zien de resten van een tempel, zuilengang, agora… Een interessant bezoek. Van daar gaat het in de late namiddag naar ons verblijfshotel in Calella. Check-in, avondmaal en onze eerste overnachting op Spaanse bodem.

Dag 3

Barcelona - gotische wijk - Gaudí.

In de voormiddag brengt de autocar ons naar het middeleeuwse Barcelona. We maken er meteen kennis met de Ramblas, de wereldberoemde wandelboulevard. In de ‘Barri Gotic’ wandelen we onder meer langs de Plaça Reial en de Plaça de Sant Jaume. Op dit plein vind je het stadhuis van Barcelona en het Palau de la Generalitat de Catalunya. Dit is met andere woorden het centrum van het politieke leven in de stad. Via eeuwenoude straatjes bereiken we ook de kathedraal van Barcelona, La Seu, een van de belangrijkste constructies uit de Catalaanse gotische architectuur. Na het vrije middagmaal staat het tweede deel van onze dag in het teken van de bekende architect Gaudí. Hét symbool van Barcelona is ongetwijfeld de kerk van de Sagrada Familia, waaraan Gaudí in 1883 begon en die nog altijd niet voltooid is. Ruime bezichtiging van zowel de buitenkant als het interieur. Daarna werpen we ook een blik op de Passeig de la Gracia, waar we nog enkele werken van Gaudí (o.a. Casa Mila) en andere modernisten aantreffen. Aansluitend terug naar ons hotel aan de kust voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Montjuïc - haven en vrije tijd op de Ramblas - Park Guëll.

Op één Barcelonees been kan je niet staan, dus rijden we vandaag gewoon terug. We begeven ons eerst naar de heuvel van Montjuïc, waar zich het olympisch stadion en olympisch dorp bevonden van de Olympische Zomerspelen in 1992. Het is ook tijdelijk de thuishaven van voetbalclub FC Barcelona. Op Montjuïc genieten we van een van de mooiste panorama’s over Barcelona. Daarna naar de haven waar Colombus, op een 60 m hoge zuil, uitkijkt over de wereldstad. Vrije tijd in de buurt van de oude haven, met o.a. het fantastische shoppingcenter Maremagnum, de luxueuze jachthaven, de oude visserswijk Barceloneta en haar Playa... Na het vrije middagmaal rijden we naar Park Güell, waar we kunnen genieten van de bizarre constructies en fel gekleurde mozaïeken van Gaudí. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Vrije dag of ½ dag Montserrat.

Wie dat wenst, geniet vandaag van een volledig vrije dag om ten volle van de faciliteiten van het hotel te genieten. Een ontspannende duik in het zwembad of liever in zee tijdens een uitstapje naar het strand: je kiest het helemaal zelf. Geïnteresseerden kunnen na het middagmaal, voor de gelegenheid ook in het restaurant van ons hotel, de autocar op naar het benedictijnenklooster van Montserrat. Een spectaculaire klim leidt ons naar een hoogte van 720 m. Midden indrukwekkende rotsformaties ligt het klooster, dat in de 11de eeuw gesticht werd door de monniken van Ripoll. Het klooster is vooral bekend voor de aanbidding van de Zwarte Madonna. Terugrit naar Calella voor diner en overnachting.

Dag 6

Girona - Besalù.

Vandaag rijden we naar Girona, dat ten onrechte wat in de schaduw van Barcelona vertoeft en in seizoen 6 mee het decor vormde van Game of Thrones. Girona is een pronkstuk van Catalaanse architectuur. Verkennende wandeling met onze gids. Wie dat wenst kan facultatief de kathedraal bezoeken die na de Sint-Pieter (Vaticaan) het grootste schip ter wereld heeft. Je moet er wel de 100 treden van de majestueuze trap voor overhebben, maar het uitzicht is op dit hoogste punt van de stad formidabel. Na van wat vrije tijd en een vrije lunch te hebben genoten, zetten we onze tocht verder richting Besalú, een droom van een plaatsje en zonder twijfel een van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes in Spanje. Het historische centrum kom je binnen langs de versterkte brug uit de 12de eeuw en dan ontdek je langs de leuke smalle straatjes en pleintjes de mooiste verzameling gebouwen uit de 12de eeuw: resten van de middeleeuwse stadsmuur, talrijke middeleeuwse huizen, kleine romaanse kerkjes… Tijdig terug naar het hotel voor onze laatste avond op Spaanse bodem.

Dag 7

Calella - Peralada - Loriol-sur-Drôme.

We vatten onze terugreis aan met een bezoek aan het museum van het kasteel van Peralada. Het bezoek is uiterst interessant. Niet alleen is het een prachtig museum met o.a. een schitterende bibliotheek, maar het bezit ook de meest indrukwekkende collectie van Catalaans keramiek en kristal. Van daar verder naar de Spaanse grens, waar we middagmalen, en naar Loriol-sur-Drôme voor diner en overnachting.

Dag 8

Loriol - Tielt.

Na het ontbijt via Lyon naar de regio van Dijon voor het middagmaal. Verder over Reims en Rijsel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.232
in een 2p. kamer
€ 264
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 3, 4 en 6.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle inkomgelden en tafeldranken bij zowel middagmalen en diners en welkomst- en afscheidsaperitief in ons Spaans verblijfshotel.

Niet inbegrepen

Middagmalen dag 3, 4 en 6, ticket basiliek (+ Zwarte Madonna) in Montserrat (richtprijs: € 8) en facultatief bezoek kathedraal Girona (richtprijs: € 5)

Hotels***/*****

Kaktus Playa, gelegen op 100 meter van het strand en het centrum van Calella, is een erg gesmaakt hotel met uiterst verzorgde buffetten. De 201 kamers beschikken over een douche, haardroger, telefoon, televisie, safe, minibar (tegen betaling), airco en een balkon. Er is ook gratis wifi. Het buitenzwembad met jacuzzi, zonneterras en bar zijn vrij toegankelijk en gratis, de wellness en rooftopbar met zwembad betalend. Het vriendelijke personeel maakt je aangename verblijf onder de zon compleet. Op de heen- en terugreis verblijven we in goede etappehotels.

Wandelniveau 2

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.