4 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Fietsen door Zuid-Holland

Fietsen in het land van molens en water.

t/m

Het Zuid-Hollands landschap wordt gekenmerkt door talloze rivieren en waterlopen, vlakke weiden met verre uitzichten, knotwilgen en de onafscheidelijke windmolens. We ontdekken er historische stadjes zoals Dordrecht en Gouda, werelderfgoed zoals de molens van Kinderdijk en het Slot Loevestein, alsook de moderne metropool Rotterdam met haar wereldhaven. Verder veel aandacht voor de natuur met o.a. passages langs rivierbeddingen en kennismaking met een gedeelte van Nationaal Park De Biesbosch met z’n rijke fauna en flora. Wil je genieten van een ontspannen vierdaagse met gezellig fietsplezier en fijne medereizigers, dan is dit je aangewezen bestemming !

Biesbosch

Dag 1

Tielt – Bosschenhoofd – Biesbosch – Papendrecht (ca. 50 km fietsen).

Vertrek om 7u30 in Tielt. Na een korte autocarrit bereiken we Bosschenhoofd nabij Breda. Hier worden de fietsen klaargezet voor de eerste rit. Deze brengt ons langs Oudenbosch, bekend om haar kerk, een kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome, en verder doorheen het vlakke land naar de omgeving van de Moerdijk. Vrij middagmaal in Lage Zwaluwe. ’s Namiddags rijden we verder doorheen Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dit moerasgebied wordt gekenmerkt door een unieke fauna en flora. Ten slotte via de buitenwijken van Dordrecht naar Papendrecht. Intrek in hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Papendrecht – Gouda – Kinderdijk – Papendrecht (ca. 70 km fietsen).

Na het ontbijt fietsen we noordwaarts en begeven ons naar het gebied van de grote rivieren, nl. de Lek en de Hollandse IJssel. Doorheen een vlak en groen polderlandschap met talrijke weiden en velden trappen we naar Gouda. In de hoofdstad van de Goudse kaas nemen we het vrij middagmaal en kan je nog even genieten van de talrijke historische gebouwen. Daarna peddelen we rustig verder, grotendeels langs de boorden van de Hollandse IJssel. Na een korte overzet komen we in Kinderdijk aan. De 19 molens maken deel uit van het Unesco Werelderfgoed. Na deze passage fietsen we doorheen de Alblasserwaard, een laaggelegen en dunbevolkt gebied omsloten door talrijke rivieren en kanaaltjes. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Papendrecht – Gorinchem – slot Loevestein - Papendrecht (ca. 65 km fietsen).

Onze derde etappe bestaat uit een rondrit langs de oevers van de Merwede en de Waal. Na het ontbijt springen we op de fiets voor een rit in oostelijke richting. Onderweg passeren we o.a. door Sliedrecht, de bakermat van het baggeren. Veder naar de mooiste vestingstad van Nederland, Gorinchem (uitspraak : Gorkum). Vrij middagmaal en korte verkenning. Na de middag fietsen we op de dijk langs de Waal en nemen het veerpont naar Slot Loevestein, officieel een rijksmuseum. Van hieruit verder door Woudrichem en Werkendam naar het veerpont Kop van ’t Land om zo via Dordrecht terug naar het hotel te fietsen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Papendrecht – Rotterdam – Papendrecht (ca. 40 km fietsen).

Vandaag staat er weer een verrassende attractie op het programma. Vanuit het hotel fietsen we enkele km tot aan de kade in Papendrecht. Hier nemen we de waterbus. Deze brengt ons, via de Noord (Oude Merwede) en de Nieuwe Maas, tot aan de Erasmusbrug in Rotterdam. Rotterdam werd na de verwoestingen in WO II bijna volledig heropgebouwd en is ondertussen ook een van de grootste havens ter wereld. We laten onze fietsen even achter op een bewaakte parking en maken een boeiende stadswandeling. Na het vrij middagmaal fietsen we dan terug naar het hotel via de Ahoy Arena, het Zuiderpark, het voetbalstadion Feyenoord (De Kuip) en langs de Oude Maas. Terug in Papendrecht wacht de autocar ons op. Na het inladen van de fietsen terugrit naar Tielt met thuiskomst tegen 20u30.

Prijs per persoon
€ 634
in een 2p. kamer
€ 77
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 4. 

Inbegrepen

Gebruikte veerdiensten en waterbus naar Rotterdam.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel****

De unieke locatie van het Leonardo Hotel in het centrum van Papendrecht vormt de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen fietsvakantie in de omgeving. Het beschikt over ruime en verzorgde kamers met alle moderne comfort, airconditioning en gratis wifi. Elke kamer is met een kunstwerk gedecoreerd. Er is ook een trendy bar en dakterras waar het ’s avonds aangenaam vertoeven is. Het avondmaal wordt opgediend in het hoteleigen restaurant Chef’s Foods & Drinks. ’s Morgens wacht je een heerlijk ontbijtbuffet. Mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden.

Moeilijkheidsgraad 1

Voor deze fietsreis maken we bijna uitsluitend gebruik van knooppuntenroutes. De streek is zo goed als volledig vlak. Enkel de wind kan eventueel voor wat hinder zorgen. Goed lopende verharde  fietswegen. Deze fietsvakantie is dan ook voor iedereen een haalbare kaart. Een comfortabele stadsfiets met enkele versnellingen, racefiets of een e-bike volstaan.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.