15 dagen
Nieuw!
Vliegreizen

Vietnam

Indrukwekkende landschappen en culturele pareltjes verdringen elkaar om je aandacht!

t/m

Deze reis neemt je mee langs de hoogtepunten van Vietnam. Je maakt kennis met een unieke cultuur, prachtige landschappen, rijstvelden en het karstgebergte in Halong Bay, Boeddhistische pagodes en tempels, cultureel erfgoed in Hoi An en paleizen en koningsgraven Hué, de tunnels van Cu Chi, street food in Hanoi, Frans koloniale gebouwen in Saigon en zoveel meer.

vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam

Dag 1

Tielt - Brussel.

Per autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Vluchten Dubai (Emirates) vliegen we naar Hanoi in Vietnam. Een land vol hoogtepunten verwacht ons!

Dag 2

Hanoi (A).

Bij aankomst op Noi Bai Airport worden we opgewacht en begeleid naar het hotel. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Anatole of gelijkwaardig.

Dag 3

Hanoi (O - M - A).

Na het ontbijt in het hotel bezoeken we de beroemdste bezienswaardigheden van Hanoi zoals het Ho Chi Minh Mausoleum, waar het stoffelijk overschot van de nationale held, de vader van de natie, rust. We bezoeken ook het Ho Chi Minh Museum en de One-Pillar Pagoda uit de 11de eeuw. Na een bezoek aan de 1.000 jaar oude Tempel van de literatuur genieten we van een Hanoi street foodlunch. We dwalen door het doolhof van kleine straatjes en proeven van varkenscrêpes en Pho voordat we eindigen met een bezoek aan een café dat een van Hanoi's best bewaarde geheimen is. In de late namiddag genieten we van een wandeling door de charmante Hang Be Markt en we sluiten de dag af met een waterpoppenshow met sketches over het dagelijks leven en geloof van de plattelandsbevolking. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Anatole of gelijkwaardig.

Dag 4

Hanoi - Mai Chau (O - M - A).

Op weg naar Mai Chau stoppen we voor een bezoek aan de Muong-stam en vervolgens bij de Thung Khe Pass voor een spectaculair uitzicht op de Mai Chauvallei. We eten een authentieke lunch met een lokale familie van de White Thai stam en maken er kennis met de dorpelingen. In de namiddag fietsen we naar de afgelegen dorpen en ontdekken we de natuurlijke schoonheid van de vallei en de cultuur van de Thaise etnische minderheden tijdens onze bezoeken aan de Pom Coong en Na Phon dorpen. We keren terug naar ons hotel om te ontspannen. Diegenen die willen, kunnen helpen bij het bereiden van de avondmaaltijd om de lokale keuken en cultuur te leren kennen. Geniet na het diner van een traditionele dans- en muziekvoorstelling van de dorpelingen. Overnachting in de Mai Chau Ecolodge of gelijkwaardig.

Dag 5

Mai Chau - Ninh Binh (O - M - A).

Na het ontbijt maken we een korte rit door het omliggende platteland. We worden er ondergedompeld in de levendige lokale cultuur en het landschap. Na de lunch plannen we een boottocht over een rivier door 'de Ha Long op het land'. Het rustige en vredige landschap van rijstvelden is omgeven door kalksteenformaties – en we bezoeken er de drie grotten van Tam Coc. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel Charm of gelijkwaardig in Ninh Binh.

Dag 6

Hanoi - Halong - Lan Ha baai (O - M - A).

Transfer naar Halong baai, een van de zeven natuur-wereldwonderen. Vervolgens per speedboot van Tuan Chau Marina naar La Regina Legend Cruises voor een tocht door de baai van Lan Ha. Een heerlijke lunch wordt geserveerd in Ha Long Restaurant terwijl de cruise langs Chan Voi (Olifantenvoeten) en Tra Bau Area vaart. De natuurlijke schoonheid en poëtische, aantrekkelijke zeezicht van Lan Ha Bay zijn onvergetelijk. We reizen verder en verkennen de baai en zijn tientallen karstrotsen, die uit het smaragdkleurige water tevoorschijn komen. Bij zonsondergang genieten we van cocktails en een prachtig uitzicht. Overnachting op La Regina Legend Cruise of gelijkwaardig.

Dag 7

Lan Hạ-baai - Tuan Chau Marina - Hanoi - vlucht naar Hue (brunch - A).

We worden gewekt door de frisse bries van de baai en krijgen de kans om deel te nemen aan een tai-chi-sessie op het zonnedek van het cruiseschip. We passeren het Cua Van-gebied en met bamboo-roeibootjes gaan we de Dark & Light-grot ontdekken. Na een brunch aan boord van de La Regina, ontschepen we en gaan we terug naar Tuan Chau Marina per speedboot. Met een binnenlandse vlucht vliegen we verder naar Hue. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het Eldora hotel of gelijkwaardig in Hue.

Dag 8

Hue (O - M - A).

Vandaag bezoeken we de oude keizerlijke stad Hue, een complex van paleizen en tempels, paviljoenen, grachten, muren, poorten, musea en veel meer gebouwd in het begin van de 19de eeuw gebouwd tijdens de Nguyen-dynastie. Voor lunch proberen we een typisch Vietnamees gerecht uit: gestoomde rijstwafels die gezamenlijk bekend staan als 'banh hue': banh beo, banh nam, banh loc, banh ram it, banh uot, en cha tom. s Middags bezoeken we het graf van keizer Minh Mang en de Thien Mu Pagode. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het Eldora hotel of gelijkwaardig in Hue.

Dag 9

Hue - Hoi An (O - M - A).

Onderweg naar Hoi An bezoeken we het schilderachtige Lang Co Beach, de Ocean Clouds Pass en de heilige Marble Mountains. We reizen verder langs de kust naar Hoi An om deze charmante en prachtig bewaard gebleven handelshavenstad uit de 17de eeuw te verkennen. Hoi An heeft nog Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden overgehouden uit haar roemrijke verleden en prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco. ‘s Middags wandelen we over de geplaveide straatjes en zien we de opmerkelijke verschillende stijlen van architectuur, zoals de Japanse overdekte brug, een oud Chinees-Vietnamees koopmanshuis, verschillende Chinese zalen. Winkeltjes waar de traditionele lantaarns worden verkocht, het embleem van de stad. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel The Silk Hoi An of gelijkwaardig.

Dag 10

Hoi An (O - M - A).

We rijden naar de markt van Hoi An, waar we de drukte van de ochtendmarkt kunnen voelen en de gelegenheid hebben om direct contact te hebben met verkopers. Misschien leren we ook enkele tips over 'afdingen' tijdens het winkelen. Onze gidsen zullen ons de nodige ingrediënten voor de kookles van vandaag laten zien. Daarna gaan we per boot langs de Thu Bon rivier en het Cua Dai strand. We aanschouwen de schoonheid van de rivier op het platteland van Vietnam, de traditionele manier van visvangst en het leven van de gastvrije vissers. Vervolgens stappen we over op een soort kano en peddelen we over de kanalen van het Bay Mau nipa bos. Overnachting in hotel The Silk Hoi An of gelijkwaardig.

Dag 11

Hoi An - Danang - vlucht Can Tho (O - M - A).

Vandaag wordt grotendeels een reisdag. Transfer naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Can Tho. Overnachting in het hotel. Middag- en avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het TTC premium Can Tho hotel of gelijkwaardig.

Dag 12

Can Tho - My Tho - Ben Tre - Saigon (O - M - A).

Ga in de vroege ochtend naar de drijvende markt van Cai Rang. Met een sampan, een platte houten boot, varen we tussen de kooplieden. Vervolgens gaat het naar welvarende stad My Tho. Hier nemen we een boot naar een eilanddorp om familiewerkplaatsen te bezoeken, die handwerk en snoep van kokosnoot produceren. We proeven tropisch seizoensfruit, rijden met een paardenkar naar een typisch huis in de delta en maken kennis met de lokale volksmuziek. Met een sampan gaan we verder door de kleine kanalen en zijarmen van de rivier om het rivierleven verder te ervaren. Voor de lunch proeven we regionale specialiteiten zoals Elephant Ear Fish, Rice Ball, ... Na een aangename pauze reizen we naar Can Tho waar we een rondje maken langs Ninh Kieu Quay - bruisend en opwindend met het rivierleven op de Hau rivier. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het TTC premium Can Tho hotel of gelijkwaardig.

Dag 13

Saigon - Cu Chi (O - M - A).

In de ochtend vertrek naar Cu Chi stad. De Cu Chi-tunnels werden gebruikt als basis van waaruit de Vietnamezen hun operaties van het Tet-offensief in 1968 opzetten. De Cu Chi-tunnels bestaan uit meer dan 200 kilometer ondergrondse tunnels. Dit hoofdassysteem heeft vele vertakkingen die aansluiten op ondergrondse schuilplaatsen, schuilplaatsen en ingangen naar andere tunnels. Na die boeiende bezoek, reizen we terug naar Saigon of Ho Chi Minh Stad. Geniet er van een lichte lunch met Cơm Tấm Saigon. De namiddag begint een sightseeing tour met een bezoek aan het Reunification Palace, de voormalige residentie van de president van Zuid-Vietnam tot het einde van de oorlog in april 1975, en enkele Franse koloniale gebouwen waaronder de Notre Dame-kathedraal, het oude centrale postkantoor, het Opera House, het stadhuis en de Ben Thanh-markt. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Harmony hotel of gelijkwaardig.

Dag 14

Saigon - Dubai (O - M).

Vrije tijd in Saigon om zelf nog op ontdekking te gaa tot de transfer naar de luchthaven. Lunch in een lokaal restaurant. In de vroege avond transfer naar de luchthaven van Saigon voor onze vlucht naar Dubai.

Dag 15

Dubai - Brussel - Tielt.

Aankomst in Dubai en vlucht naar Brussel. Per autocar rijden we terug naar Tielt.

Richtprijs per persoon
€ 3.900
(gebaseerd op min. 16 en max. 24 deelnemers).
toeslag single nog niet gekend

(O = ontbijt - M = middagmaal - A = avondmaal)

Verblijfsformule

Volpension vanaf avondmaal dag 2 t/m middagmaal dag 14.

Inbegrepen

Verblijf hotels / vermelde excursies, inkomgelden en transfers / lokale chauffeur/ gids en Vlaamse begeleiding / alle maaltijden volgens programma.

Niet inbegrepen

Fooienpot (ca. € 50 p.p.) / overige middagmalen / tafeldranken / visum Vietnam (ca. € 50 p.p.) / eventuele fueltoeslagen.

Hotels****

Tijdens deze rondreis verblijven we telkens in verzorgde 4-sterrenhotels. De comfortabele kamers zijn telkens uitgerust met alle moderne comfort. We verblijven zelfs 1 nacht op een luxueus cruiseschip van La Regina Cruises.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort (min. nog 6 maanden geldig na terugkeer).

Munt

Vietnamese Dong

Infovergadering

Op woensdag 25 januari organiseren we een infovergadering om deze boeiende bestemming toe te lichten. Kom je graag vrijblijvend eens luisteren? Stuur een e-mail naar charlotte@demeibloem.be of bel 051 40 18 23. We sturen je met plezier een uitnodiging!

Reserveer je plaats