8 dagen
Nieuw!
Vliegreizen

Sardinië

Laat je betoveren door pittoreske dorpen, ruwe bergen, wondermooie baaien en typische gastronomie.

t/m

Voor het eerst in z’n lange bestaan zet De Meibloem voet aan wal op Sardinië. Het tweede grootste eiland van de Middellandse Zee is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Zie je het al voor je: prachtige burchtdorpjes in het noorden, een steile, woeste kust in het oosten, schilderachtige baaien in het zuiden… Heel toepasselijk wordt ‘Sardegna’ wel eens de Caraïben van Europa genoemd. Ook het unieke microklimaat van het eiland, z’n gezonde lucht en de typische keuken dragen bij aan deze topvakantie.

Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië

Dag 1

Tielt – Brussel – Olbia.

In de vroege ochtend met een van onze comfortabele autocars vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Van daaruit vliegen we via München naar Olbia op Sardinië, waar we van een lichte lunch genieten vooraleer een plaatselijke autocar op te stappen naar de omgeving van Alghero, onze eerste verblijfplaats. Onderweg bezoeken we Castelsardo, een kleurrijk burchtstadje dat zijn naam dankt aan het kasteel dat het straatbeeld domineert. In het middeleeuwse centrum, gekenmerkt door een wirwar van smalle straatjes en oude vestingmuren, waan je je even terug in de tijd. Daarna transfer naar het hotel voor ons eerste diner en dito overnachting op Sardische bodem.

Dag 2

Alghero - Bosa.

Na het ontbijt bezoeken we Alghero. Hier zwaaide het Spaanse koninkrijk Aragon tijdens de middeleeuwen lang de scepter. In de 14de eeuw werd de opstandige Sardische bevolking zelfs gedeporteerd en vervangen door kolonisten uit Catalonië. Die Spaanse invloed merk je nog altijd… In het centrum bezoeken wij enkele Spaanse restanten zoals de ‘Gele Muur’, de oude Catalaanse huizen en we wandelen door de typische, kleine straatjes. We bewonderen de kleurenpracht van de San Michele en slaan ook andere belangrijke kerken, zoals de ‘duomo’, niet over. Na een lichte lunch wordt het ons zo mogelijk nog kleurrijker voor de ogen in Bosa, een prachtig tegen de heuvel aanleunend plaatsje aan de westkust van het eiland. Diner en overnachting in de buurt van Oristano.

Dag 3

Schiereiland Sinis - Nuraghe Losa.

Vandaag rijden we naar een machtig stukje ongerept Sardinië, gelegen ten noordwesten van Oristano. Hier bevindt zich het grote schiereiland Sinis, een aaneenschakeling van lagunes, moerasland en akkers. Ook voor zeefanaten is dit een droomuitstap. Trouwens, in geen enkele andere regio van Italië is de kustlijn nog zo authentiek als op Sardinië. Een toeristisch treintje voert ons rond op het schiereiland, waar ook Romeinse ruïnes te bewonderen vallen. Hoogtepunt is Tharros, een stad die dateert van de 8ste eeuw voor Christus en uitgroeide tot een welvarende havenstad. De overgebleven ruïnes laten ons een beeld te vormen van hoe het leven er bijna 3.000 jaar geleden aan toeging in deze baai. Na de vrije  lunch in een van de vele restaurantjes hier rijden we meer naar het centrum van het eiland, waar we ons laten inwijden in de nuraghe-cultuur van de bronstijd op Sardinië. We bezoeken de heilige waterput Pozzo di Santa Christina en de Nuraghe Losa, een ander mysterieus prehistorisch gebouw.

Dag 4

San Pietro – Sant’Antioco.

Maak je klaar voor een dagje eilandhoppen in een landschap dat wel een kruising lijkt tussen het Italiaanse vasteland en Schotland. In de ochtend vertrek naar Calasetta en inscheping op de ferry naar het eiland San Pietro. Tijdens de overtocht geniet je van een schitterend uitzicht op de Sulcis-archipel en de zuidkust van Sardinië. Ontscheping in Carloforte en vrije tijd om dit gezellige plaatsje op eigen houtje te verkennen. Een van de inheemse minderheden, de Tabarkini, wonen op deze archipel. Ze zijn vernoemd naar de Tunesische stad Tabarka, maar komen uit Ligurië en spreken een andere taal. Vervolgens nemen we de veerboot naar het schiereiland Sant’Antioco, dat al sinds de prehistorie bewoond is en onder meer een belangrijke rol speelde bij de handel van de Feniciërs. Hier lunchen we in een ‘ittiturismo’ (een agriturismo waar vis centraal staat). Ook bezoek aan de kathedraal van de beschermheilige van Sardinië en aan andere bezienswaardigheden.

Dag 5

Het wilde binnenland.

Dit keer rijden we in het hart van het eiland naar Orgosolo met zijn beroemde ‘murales’, kleurrijke muurschilderingen. Van daar reizen we naar de Gologone-bron, de belangrijkste waterbron van het eiland, die deel uitmaakt van een mooi park dat uitnodigt tot relaxen of wandelen. Je krijgt als het ware zin om het heldere bronwater, de wilde natuur en mooie bergen in een schilderij te gieten. Op deze idyllische plaats nuttigen we een typisch Sardisch (familie)middagmaal in het gezelschap van herders. Een populair cliché over Sardinië wil immers dat er meer schapen wonen dan mensen. Eerste overnachting in Baja Sardinia of omgeving.

Dag 6

La Maddalena-eilanden.

Onze laatste verblijfsplaats op ‘Sardegna’ is ideaal gelegen voor een boottocht naar de La Maddalena-eilanden (gelegen tussen Sardinië en Corsica). De hele archipel werd bijna 30 jaar geleden uitgeroepen tot beschermd natuurgebied, dat in de lente op z’n mooist is. Op onder meer La Maddalena, het grootste en belangrijkste eiland, gaan we aan wal. Het zicht wordt beheerst door kleurrijke huisjes uit de 18de en 19de eeuw. Het eiland is door een 600 meter lange loopbrug verbonden met buureiland Caprera, zodat we letterlijk kunnen ‘eilandhoppen’. Een lichte lunch aan boord van onze boot is inbegrepen.

Dag 7

Costa Smeralda.

De Costa Smeralda is een van de bekendste jetsetregio’s van Italië. Hier regeert luxe; het zal je dan ook niet verwonderen dat de flamboyante Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi hier een optrekje bezit. Eerst ontdekken we nog een prachtig stukje natuur in het noordoosten van het eiland: het Park van San Teodoro tegenover het eiland Tavolara. Van daaruit gaan we de mondaine tour op naar Porto Cervo, de hoofdstad van de luxe, en Baia Sardinia. Onderweg werpen we nog een blik op Palau, een half verscholen stadje dat wordt beschermd door een beervormig voorgebergte.

Dag 8

Olbia - München - Brussel - Tielt.

We sluiten onze Sardinië-reis af met een begeleide wandeling in Olbia, door de Grieken al La Felice (‘de Gelukkige’) genoemd. In verschillende hoeken van de stad vinden we bewijzen terug van de verschillende volkeren die hier geleefd hebben: Grieken, Romeinen, Spanjaarden en vele anderen. Lunch in de buurt. In de namiddag transfer naar de luchthaven en ‘Arrivederci Sardegna!’. Via München vliegen we opnieuw naar Brussel, waar we in de late avond aankomen.

Prijs per persoon
€ 1.998
in een 2p. kamer
€ 307
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle transport (vluchten, lokaal autocarvervoer, boottochten, treinritjes…), bezoeken, inkomgelden, dranken bij de inbegrepen maaltijden (water en wijn), verblijfstaksen, lokale gidsen en Nederlandstalige reisbegeleiding.

Niet inbegrepen

Fooien (voorzie ca. 40 euro per persoon), vrije lunch op dag 3, eventuele fueltoeslagen en persoonlijke uitgaven.

Hotels***(*)

Onze eerste nacht (vlakbij het strand in Alghero) brengen we door in een comfortabel ***-hotel. De twee volgende hotels, waar we telkens drie nachten verblijven, zijn Lu’ Hotel (Carbonia) en Hotel Punta Est (Baja Sardinia) aan de Costa Smeralda of gelijkwaardig en telkens bekroond met 4 sterren. Hun kamers beschikken minimaal over airco, wifi, minibar en een kluisje. Maaltijden zijn in buffetvorm of worden aan tafel bediend. Overal is minstens één zwembad aanwezig.

Infovergadering

Op woensdag 11 januari organiseren we een infovergadering om deze boeiende bestemming toe te lichten. Kom je graag vrijblijvend luisteren? Stuur een e-mail naar charlotte@demeibloem.be of bel 051 40 18 23. We sturen je met plezier een uitnodiging!

Wandelniveau 1

Deze reis vraagt weinig fysieke inspanningen. 

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.