4 dagen
Nieuw!
Vliegreizen

Madrid

Bezoek Spaanse hoofdstad vol culturele hoogtepunten in zalige lentetemperaturen

t/m

Als het verlengde 1 mei-weekend nu eens geen schitterend excuus is voor een bijzonder boeiende citytrip naar Madrid. Vlieg met ons mee naar de Spaanse hoofdstad voor een prachtige 4-daagse onder leiding van een bevlogen gids, die je wandelend het ene hoogtepunt na het andere laat ontdekken. Koninklijk Madrid, de zondagse vlooienmarkt El Rastro en de grootste stierenarena van Spanje: allemaal passeren ze de revue. Het wordt een ‘viaje’ om niet snel te vergeten!

Madrid
Madrid
Madrid
Madrid
Madrid

Dag 1

Tielt – Brussel – Madrid.

Vertrek vanuit Tielt om 10.30 uur en namiddagvlucht vanuit Brussel naar de Spaanse hoofdstad (timing onder voorbehoud van wijzigingen), waar een lokale autocar ons oppikt voor de transfer naar onze verblijfsplaats. ’s Avonds rest er voldoende tijd om vanuit het centraal gelegen hotel onze eerste stappen in het levendige Madrileense centrum te zetten. Mogelijkheden zat voor een vrij diner. Misschien meteen al die rooftopbar?

Dag 2

Plaza Mayor – koninklijk Madrid – Plaza de España – Puerta del Sol.

Na het ontbijt begint ons Madrileens avontuur echt met een verkenning van het kloppende hart: Plaza Mayor, het bekendste plein van de stad. We vervolgen onze wandeltocht richting koninklijk Madrid met de kathedraal en het koninklijk paleis. Afkoeling en schaduw – mocht dat eind april al nodig zijn – brengt het Parque del Oeste met haar bijzondere Templo de Debod. Van een vrije lunch genieten we in de omgeving van de overdekte markthal San Miguel. Vervolgens wandelen we via het imposante en drukke Plaza de España tot aan de indrukwekkende Gran Via, de bekende winkelstraat van Madrid die ook heel wat hotels, theaters en zo herbergt. Hier raak je niet snel uitgekeken! We piepen ook even in gaytown Chueca, ideaal voor een terrasje. Onze eerste volle dag leidt uiteindelijk naar de Puerta del Sol, waar we op zoek gaan naar de beer, het bekende stadssymbool, en het zeropoint. Verkenning van het plein en de buurtstraatjes om zo opnieuw in de hotelbuurt te stranden. Vrij diner in de stad.

Dag 3

El Rastro – Paseo del Arte – Parque del Retiro – Plaza Colon – Estadio Bernabéu.

Vandaag beginnen we bij El Rastro, de zondagse vlooienmarkt, voor de Madrilenen een echt ritueel en allicht een verrassende ervaring voor de meesten onder ons. We wandelen verder tot aan de beroemde Paseo del Arte. Hier vinden we topmusea gevestigd in gigantische complexen, van klassieke tot moderne architectuur: Prado, Museo Thyssen, Caixa Forum, Reina Sofia… We kijken ook eens binnen in het Atochastation met een bijzonder interieur en een pijnlijke geschiedenis. Maar onze bestemming is het Parque del Retiro. Dit grootse park biedt schaduw, muziek en water. Varen op het meer is zeker een mogelijkheid en het kristallen paleis laat niemand onberoerd. Voor de diehards gaan we nog verder tot aan Plaza Colon met het Hard Rock Café en het wassenbeeldenmuseum. Aansluitend nemen we de metro naar de wijk Salamanca, een op en top Madrileense buurt met als belangrijkste attractie Las Ventas, de grootste stierenarena van Spanje. Alleen al de aanblik loont de moeite. Ook een facultatief (binnen)bezoek is mogelijk. Vandaag voorziet onze gids de nodige vrije tijd voor wie bijvoorbeeld een facultatief museumbezoek wil doen. Lunch en diner zijn ook nu weer vrij.

Dag 4

Madrid – Brussel – Tielt.

Aangezien we maar in de late namiddag in de luchthaven worden verwacht, keren we Madrid nog niet direct de rug toe. Na het ontbijtbuffet maken we ons op voor een stadiontour in het wereldberoemde Santiago Bernabéu, thuishaven van Real Madrid, waar we tijdens een tour van drie kwartier onder meer doorheen de trofeeënkamer, de tribunes en de officiële fanshop struinen en de maquette van het nieuwe stadion bewonderen. Terug in de hotelomgeving is er nog tijd voor een vrije lunch alvorens we opnieuw de lokale bus opstappen richting luchthaven. Omstreeks 20 uur landen we weer op Zaventem (onder voorbehoud van wijzigingen), waar De Meibloem-autocar ons opwacht voor de terugrit naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 865
in een 2p. kamer
€ 92
toeslag in een 1p. kamer

Verblijfsformule

Op basis van kamer en ontbijt.

Inbegrepen

Bustransfers Tielt - Brussels Airport - Tielt / vluchten Brussel - Madrid - Brussel / bustransfers luchthaven Madrid - hotel - luchthaven Madrid / 3 overnachtingen kamer & ontbijt / bezoek aan Estadio Bernabéu / Nederlandstalige begeleiding vanuit België.

Niet inbegrepen

Lunches, diners, eventuele museumbezoeken (richtprijzen: ca. € 15 voor Prado + ca. € 12 voor Reina Sofia), facultatief bezoek stierenarena Las Ventas (ca. € 15)  en beperkt aantal metrotransfers (voorzie budget van € 10 p.p.) / eventuele fuel- en luchthaventoeslagen (+ eventuele fueltoeslag lokaal transport).

Hotel***

Hotel Miau, ondergebracht in een 19de eeuws gebouw aan het levendige Plaza Santa Ana, is een klein en charmant hotel met eenvoudige, moderne kamers die over alle benodigde comfort beschikken. Overal is er gratis wifi beschikbaar. Verzorgd ontbijt.

Munt

€ (betaal- en kredietkaarten worden overal vlot aanvaard).

Meibloem-troef

Gratis Michelin-reisgids Madrid (per kamer) bij boeking vóór 15 januari 2023.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.