Nieuw!
9 dagen
Vliegreizen

Kenia

Ga je mee op safari? 

t/m

Neem een foto van een kudde olifanten met op de achtergrond de Mount Kilimanjaro. Spot de ‘Big Five’ tijdens de safari’s op de uitgestrekte savannes en bezoek het semi-nomadisch Masai volk en maak kennis met hun tradities. Alle klassiekers in deze onvergetelijke reis in het prachtige Kenia.

De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia
De Meibloem Kenia

Dag 1

Tielt – Brussel – Nairobi.

Met onze luxe-autocar rijden we vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht met KLM van Brussel via Amsterdam naar Nairobi. Onze lokale gids heet ons van harte welkom. Privé-transfer naar het hotel de Keniaanse hoofdstad. We overnachten in het Hotel Ole Sereni of gelijkwaardig.

Dag 2

Nairobi – Amboseli (O-M-A).

Na het ontbijt rijden we naar het Amboseli National Park, gelegen ten zuidoosten van Nairobi. Het park is beroemd om zijn wilde dieren en uiteraard door Mt. Kilimanjaro, die er het landschap domineert. Het droge en stoffige uiterlijk is te danken aan de vulkanische as die uit de Kilimanjaro kwam toen deze voor het laatst tot uitbarsting kwam. Ondanks het uitzicht is er een voortdurende toevoer van water dat door vulkanische rotsen wordt gefilterd uit de gesmolten sneeuw van de Kilimanjaro. Deze stromen ondergronds, waardoor weelderige groene gebieden ontstaan, die samenkomen in twee heldere waterbronnen in het park. Alle maaltijden en overnachting in het Amboseli Sopa Lodge Amboseli.

Dag 3

Het Nationaal Park van Amboseli (O-M-A).

Tijdens deze 2de dag in dit mooie nationale park plannen we ochtend- en namiddagritten (per jeep) om het wild te bekijken. We vinden hier de zebra, gnoe, giraffe, impala, caracal en servalkat, leeuw, luipaard, cheetah, buffel en anderen. Er zijn ook meer dan 400 vogelsoorten, waaronder de bijeneter, ijsvogel, Afrikaanse visarend, vechtarend en dwergvalk. Bezoekers komen vooral om de enorme kuddes olifanten te bekijken. De mannetjes hebben de grootste slagtanden van heel Kenia. Bezoekers kunnen ook genieten van een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro en de Meru. Alle maaltijden en overnachting in het Amboseli Sopa Lodge Amboseli.

Dag 4

van Amboseli naar Lake Naivasha (O-M-A).

Na het ontbijt rijden we via Nairobi naar Lake Naivasha. We lunchen en nemen er een boot naar Crescent Island Sanctuary voor een wandelsafari. Dit aan het Lake Naivasha gelegen park, is een van de mooiste parken in Kenia en is Naivasha's best bewaarde geheim. Omringd door water, is het eigenlijk een schiereiland. De oevers herbergen een overvloed aan vogels, waaronder pelikanen, aalscholvers en visarenden met hun spookachtige roep. Er zijn meer dieren per hectare dan in enig ander Keniaans park, vandaar dat veel filmmaatschappijen naar het eiland zijn geweest om de kuddes wildebeesten, waterbokken, zebra's en gazellen te filmen. Terugkeer naar Naivasha Sopa Lodge voor het avondmaal en overnachting.

Dag 5

van Lake Naivasha naar Lake Nakuru (O-M-A).

Na het ontbijt rijden we naar het Lake Nakuru National Park voor een ochtendsafari. Dit park is een beschermd wildreservaat voor bedreigde diersoorten zoals de zwart/witte neushoorn, de Rothschild giraf en andere gewone diersoorten zoals de leeuw en luipaard. Lunch in de Lodge gevolgd door een namiddagsafari tot zonsondergang. Diner en overnachting in Lake Nakuru Sopa Lodge.

Dag 6

van Lake Nakuru naar Maasai Mara (O-M-A).

Onze volgend rit brengt ons naar de Maasai Mara Game Reserve, wat in de Maa taal zoveel betekent als de 'gevlekte vlakten'. Dit is de thuisbasis van de grootste concentratie grote zoogdieren en wordt algemeen erkend als Afrika's ultieme wildreservaat. Het park is de noordelijke uitbreiding van het uitgestrekte Serengeti-Mara ecosysteem, beroemd om de jaarlijkse migratie van gnoes in de zomermaanden.We plannen vandaag een eerste drive in het reservaat, een spectaculaire plek met adembenemende landschappen, eindeloze vlaktes en de meest overvloedige variëteit aan wilde dieren ter wereld. Het landschap bestaat uit glooiende savannen bezaaid met struikgewas. Alle maaltijden en overnachtingen in de Mara Sopa Lodge.

Dag 7

Maasai Mara (O-M-A).

Tijdens ons verblijf hebben we de mogelijkheid om dit grote reservaat grondig te verkennen. We kunnen olifanten, giraffen, leeuwenfamilies en duizenden impala's, topi's, grants en Thomson's gazellen zien. Vogels zijn er in overvloed: 450 vogelsoorten zijn er geregistreerd waaronder 57 roofvogels. We brengen ook een bezoek aan een Maasai dorp waar we meer te weten komen over deze bijzondere bevolking. Terwijl we in Maasai Mara zijn, hebben we ook de mogelijkheid om boven het Mara-Serengeti ecosysteem te zweven aan boord van een heteluchtballon, gevolgd door een gourmet champagne-ontbijt (optioneel – richtprijs € 500 p.p.). Alle maaltijden en overnachtingen in Mara Sopa Lodge (volpension).

Dag 8

Maasasi Mara – Nairobi (O-A).

Na het ontbijt en check-out rijden we terug naar Nairobi met een game drive onderweg. Check in bij Four Points by Sheraton waar we de rest van de dag nog een kamer ter beschikking hebben. Diner in het hotel en later transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Onze direct vlucht met KLM vertrekt middernacht naar Amsterdam.

Dag 9

Amsterdam - Antwerpen - Tielt.

In Amsterdam worden we opgewacht door een autocar van De Meibloem, die ons naar huis brengt met haltes in Antwerpen en Tielt.

Prijs per persoon
€ 3.735
op basis van een 2p. kamer
€ 450
toeslag 1p. kamer

Aantal deelnemers

minimum 12 deelnemers - maximum 18 deelnemers

Verblijfsformule

Bijna volpension, uitgezonderd maaltijden dag 1, middagmaal dag 8 en maaltijden dag 9.

Inbegrepen

Bustransfer Tielt - Brussel + Amsterdam - Tielt / Hotels volgens programma / Excursies, inkomgelden en transfers volgens programma / Lokale chauffeur/gids en Vlaamse begeleiding / Alle maaltijden volgens programma

Niet inbegrepen

Fooienpot / drank / reisverzekering / facultatieve excursie dag 7 / eventuele brandstoftoeslagen

Munt

Keniaanse shilling

Reisdocumenten

Internationaal paspoort

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.