Nieuw!
Vliegreizen

Jordanië (afreis 1)

Reis terug in de tijd in het betoverende Jordanië.

t/m

Ontdek een van de wereldwonderen: de fabuleuze roze stad van Petra. Deze stad werd uitgehouwen in de bergwand duizenden jaren geleden. Maak een jeepsafari en bewonder de prachtige verscheidenheid van de natuur in de woestijn van Wadi Rum. Ervaar hoe het voelt om in het zoute water van de Dode Zee te drijven, plaatsen met bijbelse namen te bezoeken, te winkelen in de gezellige drukte van de soeks, te proeven van de vele lokale specialiteiten. 9 dagen lang laten we je genieten van deze prachtige magische Arabische wereld met een verscheidenheid van kleuren, geuren, smaken en culturen... Kortom een reis om nooit meer te vergeten!

Jordanië

Dag 1

Tielt - Brussel – Amman.

We rijden vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht met tussenstop naar de Jordaanse hoofdstad, Amman. Verwelkoming door onze lokale gids en transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 2

Amman en de woestijnkastelen.

Ontwaak in Amman en na het ontbijt brengen we een bezoek aan deze stad met o.a de ruïnes van de citadel, een van de oudste continu bewoonde plaatsen ter wereld. We wandelen ook door de levendige souks en nieuwe delen van de hoofdstad. We lunchen onderweg en reizen verder naar de woestijnkastelen van Kharraneh - Amra en Azraq.

Dag 3

Jarash.

Rit naar het noorden naar Jarash, gelegen in de uitlopers van het Gilead gebergte. Het is de thuisbasis van een van 's werelds grootste en best bewaarde Romeinse ruïnes. Dwaal door de zuilengalerijen, torenhoge tempels en ruime pleinen van deze oude stad. Na het bezoek gaan we noordwaarts naar het middeleeuwse fort Al Rabat van Ajloun, met prachtige oude wallen en een prachtig uitzicht op het platteland voordat we terugkeren naar Amman.

Dag 4

Madaba - Nebo - Karak.

 Vandaag gaan we zuidwaarts naar Mount Nebo, waar Mozes volgens de Hebreeuwse Bijbel een glimp opving van het Beloofde Land. Geniet van het prachtige uitzicht op de Dode Zee vanaf de top, en vervolgens gaan we verder naar Madaba, beroemd om zijn Byzantijnse mozaïeken, waaronder de oudste bewaard gebleven kaart van het Heilige Land. Daarna rijden we langs de Koningsweg naar Karak. We bezoeken er het Salaheddin fort.  

Dag 5

Petra.

Maak je klaar voor een nieuw avontuur. We hebben twee dagen om het fantastische UNESCO Werelderfgoed van Petra te verkennen. De oude stad Petra is een van de nationale schatten van Jordanië en zal zeker een onvergetelijke indruk nalaten. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een nijvere Arabische bevolking die zich meer dan 2.000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Petra werd vroeger bewonderd om zijn verfijnde cultuur, massieve architectuur en ingenieuze complex van dammen en waterkanalen. We wandelen er door een kloof genaamd de Siq, langs de Straat van gevels en het uit de rotsen gehouwen theater.

Dag 6

Petra.

Een tweede dag in Petra om van deze uitzonderlijke plaats te genieten: de klif van El Khutba en zijn gebeeldhouwde graftombes; het huis van Dorotheos, een uitgestrekt wooncomplex en de kathedraal van de 6de eeuw; mooie graftombes en de tempel van de betyl. Je krijgt ook de mogelijkheid om terug te wandelen naar de Deir (ca. 2 uur).  

Dag 7

Wadi Rum - Aqaba.

Na het ontbijt gaan we verder zuidwaarts naar de wildernis van Wadi Rum, een uitgestrekte glooiend woestijnlandschap van rode zandduinen en torenhoge zandstenen. Tijdens een 2 uur durende jeeptocht genieten we van de woestijn. We gaan op zoek naar oude rotstekeningen en zien canyons, spectaculaire rotsformaties en rotsbruggen en het huis van Lawrence of Arabia. Daarna heb je de keuze om een kameelrit van een uur te maken (facultatief). Deze avond logeren we in een eenvoudig accommodatie (soort tentenkamp) ‘Rum Oasis luxury Camp’. Let op het kan hier ’s nachts erg afkoelen, maar de sterrenhemel die je er bij helder weer voor in de plaats krijgt maakt het allemaal waard!

Dag 8

De Dode Zee.

Vandaag een ander hoogtepunt van deze reis: de Dode Zee. Eerst stoppen we nog bij de (zout)pilaar van de vrouw van Lot en de grot van Lot. Daarna verder naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Het bestaat uit een verscheidenheid aan mineralen met geneeskrachtige eigenschappen. De site heeft zich ontwikkeld tot een kuuroord-achtige hotspot waar de minerale concentratie in de modder wordt gebruikt voor therapeutische en schoonheidsbehandelingen. Zowel koningin Cleopatra als Sheba zouden de waarde van de plaats hebben gekend en er gebruik van hebben gemaakt. Door het hoge zoutgehalte is er geen leven in het water, vandaar de naam Dode Zee. Het drijven is er heel gemakkelijk en alweer een ervaring om nooit te vergeten. Ga er zeker ook voor een full body moddermasker! We hebben onze kamer ter beschikking tot de check-out (afhankelijk van de gekozen vlucht). Omstreeks middernacht transfer naar de luchthaven.

Dag 9

Amman - Brussel - Tielt.

Met een tussenstop terugvlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel en transfer per autocar naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 2.385
in een 2p. kamer
€ 375
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf ontbijt dag 2 t/m ontbijt dag 8.

Inbegrepen

Luchthaventransfer per autocar / vluchten / alle geplande bezoeken en inkomgelden voorzien volgens programma / Nederlandstalige reisbegeleiding en lokale Engelssprekende gids tijdens de excursies

Niet inbegrepen

Reisverzekering / facultatieve kamelenrit / persoonlijke uitgaven en maaltijden niet in het programma vermeld / tafeldranken / eventuele brandstoftoeslagen

Hotels

Tijdens ons verblijf logeren we in goede 3- en 4-sterrenhotels. Tijdens de reis logeren we 1 nacht in een tentenkamp, een bijzondere ervaring.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Munt

Jordaanse Dinar (JOD)