Nieuw!
4 dagen
Vliegreizen

Fins Lapland

Ontdek de ongerepte natuur van Lapland waar we op zoek gaan naar het noorderlicht.

t/m

Ontdek de ongerepte natuur van Lapland waar we op zoek gaan naar het noorderlicht. Laat je verwennen door de stilte en geniet van het Noordpoolgebied! Lapland en zijn bewoners zijn blij je te verwelkomen voor een unieke ervaring in een niet-alledaagse bestemming... Ontsnap aan de stad met een sneeuwscooter, bezoek het dorp van de Kerstman, maak een rit met de husky's! Dit alles en meer…laat je verleiden door het mooie Lapland.

Lapland De Meibloem
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland
De Meibloem - Lapland

Dag 1

Tielt - Brussel - Rovianiemi.

Met onze autocar vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht met Finnair van Brussel via Helsinki naar Rovianiemi. Na het landen op de bevroren rijstrook van de poolcirkel, heet de lokale gids ons van harte welkom. Privé-transfer naar het hotel in het centrum van Rovaniemi. ‘s Avonds is er een welkomstdiner bij Frans Chérie. We verblijven 3 nachten in hotel Sokos of gelijkwaardig. Diegenen die willen kunnen na het eten nog een avondwandeling maken naast de rivier. Met de ogen gericht op de lucht zien we met wat geluk misschien wel het beste theater van de natuur: een dansend poollicht!

Dag 2

Verken de natuur met de husky's.

Na het ontbijt krijgen we speciale warme kleding en sneeuwschoenen die we de rest van de reis mogen gebruiken. Vandaag zullen we genieten van een onvergetelijk rit met de husky's! Tijdens deze bijzondere en onvergetelijke rit komen we in totale harmonie met de natuur en het pooldier. Je leidt je eigen hondenteam op de besneeuwde grond, door het bos en op het bevroren meer. We voorzien een rit van een 2 uur; het wordt beslist een unieke ervaring! Nadien volgt een welverdiende lunch, geserveerd in het houten restaurant van de husky-boerderij. Vervolgens plannen we een wandeling met sneeuwschoenen. Het is een leuke manier om in de sneeuw te wandelen en de bossen te verkennen. Onze gids neemt ons mee naar een echt winterwonderland. We genieten een mooie omgeving, en maken leuke foto's en in de sneeuw! Transfer terug naar het hotel. Geniet van een ontspannende sauna in het hotel of wandel door het kleine, maar gezellige centrum van Rovaniemi. Avondmaal in het hotel.

Dag 3

Beleef Lapland vanop een sneeuwscooter.

Ontbijt in het hotel en daarna staat er ons een leuk sneeuwscooter-avontuur te wachten (2 personen per sneeuwscooter). We ontdekken de natuur van Lapland tijdens een sneeuwscootersafari die ons naar de wildernis zal leiden! We rijden door een besneeuwd bos, langs de bevroren moerassen, de ijskoude rivier en de meren. We zetten onze rit verder om van de mooie landschappen te genieten. Vervolgens bezoeken we het dorp waar de Kerstman woont – de ideale plaats om souvenirs aan te kopen. We zullen hier ook  lunchen. Ontdek de kunst van sneeuw en ijs tijdens een bijzonder diner in het grote Arctic Snow Hotel. Het beschikt het over een prachtig restaurant waar alles gemaakt is van ijs en sneeuw. Omringd door exclusieve ijssculpturen, een sneeuwkapel en een ijsbar! Na een rondleiding in dit koninkrijk gaan we genieten van een heerlijk afscheidsdiner in het Kota restaurant.

Dag 4

Arktikum Museum & tot ziens Lapland.

Alvorens naar huis te keren, brengen we nog bezoek aan het grote Arctische wetenschapscentrum en museum Arktikum aan. In het iconische gebouw laat tentoonstelling ons kennismaken met de Noordelijke natuur, cultuur en geschiedenis. Een kans om meer te leren over de Scandinavische beschavingen en de invloed van de opwarming van de aarde op het poolgebied! Transfer naar de luchthaven. Vlucht via Helsinki naar huis. Eenmaal aangekomen in Brussel brengt onze luxe-autocar ons terug naar Tielt. Einde van een fantastische reis!

Prijs per persoon
€ 2.160
p.p. in een 2p. kamer
€ 390
toeslag 1p. kamer

Aantal deelnemers

max. 20 personen

Verblijfsformule

Vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 4.

Inbegrepen

  • Hotel Sokos – kamer met ontbijt
  • Excursies, inkomgelden en transfers in Finland volgens programma
  • Lokale gids en Vlaamse begeleiding
  • Alle maaltijden
  • Vluchten met Finnair.
  • Huur aangepaste kledij.

Niet inbegrepen

  • Self-liability verzekering voor tijdens de sneeuwscootertocht (15 euro)
  • Fooienpot (€ 20 per persoon)
  • Drank
  • Eventuele brandstoftoeslagen