13 dagen
Vliegreizen

Cuba

Roadtrip doet je verliefd worden op het grootste eiland van de Caraïben.

t/m

Geniet van de levendige Cubaanse hoofdstad, slenter door de oude steegjes, zie de bezienswaardigheden en klassieke auto’s uit verschillende tijdperken. Ontdek de prachtige landschappen in Viñales, beroemd om zijn kalkstenen kliffen voordat je naar het meest ambitieuze gemeenschapsproject in Cuba gaat: Las Terrazas. Geniet van de frisse zeebries tijdens je verblijf in Cienfuegos. Bezoek het koloniale Trinidad en ga landinwaarts naar Santa Clara, een plaats die dankzij de acties van Che Guevara tijdens de revolutionaire oorlog van vitaal belang was. Ga naar Remedios dat populair is om zijn spectaculaire ‘Parrandas’ (straatfeesten). En geniet ten slotte in Varadero van een van de mooiste stranden ter wereld.

Cuba
Cuba
Cuba
Cuba
Cuba
Cuba
Cuba
Cuba
Cuba

Dag 1:

Tielt - Brussel - Havana.

Bustransfer vanuit Tielt naar de luchthaven van Zaventem. Via Madrid vliegen we naar Havana. Eenmaal aangekomen transfer naar ons hotel voor de komende 3 nachten Melia Habana of gelijkwaardig.

Dag 2:

Havana (O - M - A).

Na het ontbijt kennismaking met de Cubaanse hoofdstad Havana met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden en de beroemde pleinen en straten van Oud Havana zoals Calle Obispo, Plaza de Armas, ... In het Havana Club-rummuseum doen we een proeverij. Na de lunch plannen we een rondrit in een vintage Amerikaanse auto. Terug naar het hotel. ‘s Avonds diner in een privérestaurant of zogenaamde ‘paladar’.

Dag 3:

Dag in het teken van Hemingway (O - M - A).

Hemingway, de beroemde schrijver van de roman ‘The Old Man and the Sea’ leefde vele jaren in Cuba. Vandaag treden we in zijn voetsporen en bezoeken Cojimar, het vissersdorp waar de roman zich afspeelt. We bezoeken het Hemingway Memorial, Restaurant La Terraza, evenals zijn museum-herenhuis in San Francisco Paula. Als kers op de taart gaan we lunchen in zijn favoriete Mojito bar ‘La Bodeguita del Medio’.

Dag 4:

Via Las Terrazas naar Viñales (O - M - A).

Na het ontbijt rijden we naar Las Terrazas. Deze gemeenschap werd in 1971 opgericht als onderdeel van een ambitieus herbebossingsproject. Natuur en mens komen hier in harmonie samen. We zullen deze gemeenschap verkennen door middel van een tour die in het teken staat van natuur en geschiedenis. Na de lunch naar Soroa voor een bezoek aan de orchideeëntuin en de waterval. We eindigen de dag met een rit naar Viñales waar we overnachten in het hotel Complejo Viñales of gelijkwaardig.

Dag 5:

Viñales (O - M - A).

Geniet tijdens een rondrit van het spectaculaire uitzicht op de kalkstenen kliffen en het pittoreske stadje Viñales. De geschiedenis van de tabaksproductie in Cuba is rijk en complex. We bezoeken het Casa del Veguero of het huis van de tabaksteler. Vervolgens gaan we naar de Indiaanse grot, waar we door een korte ondergrondse reis per boot ook de hedendaagse muurschilderingen bekend als de Mural de la Prehistoria zien. Na de lunch bezoeken we ook nog de tabaksfabriek alvorens we terugkeren naar Havana. Overnachting in Hotel Melia Habana of gelijkwaardig.

Dag 6

Guama en Cienfuegos (O - M - A).

Na het ontbijt reizen we naar Varkensbaai of Guama. We genieten van een bezoek aan de krokodillenboerderij en maken een ontspannende boottocht over Rasure Lake. Na de lunch verder naar Cienfuegos. Het is de enige stad in Cuba die door de Fransen is gesticht. De Franse invloed in Cienfuegos is gemakkelijk zichtbaar dankzij de neoklassieke architectuur in de stad. We bezoeken er de botanische tuinen. Overnachting in Hotel Melia la Union of gelijkwaardig.

Dag 7

Via El Cubano Nationaal Park naar Trinidad (O - M - A).

Na het ontbijt gaan we naar El Cubano Nationaal Park voor een wandeling door de bossen, langs watervallen en genieten we van de weelderige fauna en ora van het gebied. Lunch ter plaatse. We eindigen onze dag in Trinidad, waar ’s avonds een leuke sfeer hangt. Geniet van de traditionele muziek en ga er dansen met de lokale bevolking. We overnachten bij particulieren in Trinidad om van het echte Cubaanse leven te proeven.

Dag 8

Trinidad Beach (O - M - A).

In de voormiddag gaan we verder op verkenning in Trinidad. Deze stad staat op de lijst van Unesco-werelderfgoed en is bekend om zijn unieke koloniale architectuur. We wandelen door de geplaveide straten naar het idyllische centrale plein dat wordt omringd door de herenhuizen van de voormalige suikerbaronnen van de stad. We voorzien ook tijd om te genieten van een verfrissende cocktail. Vervolgens gaan we naar Ancon Peninsula of Trinidad beach. Rest van de dag vrij om te genieten van het strand. Overnachting en diner in Hotel Melia Trinidad of gelijkwaardig.

Dag 9

Sancti Spiritus - Santa Clara en Remedios (O - M - A).

Na het ontbijt vertrekken we naar Sancti Spiritus. We bezoeken de suikerrietplantage van suikerbaron Iznaga, destijds een van de rijkste mannen van Cuba. Het domein is berucht om zijn slavenhandel en we zien er de uitkijktoren die diende om de slaven in de gaten te houden. We vervolgen onze reis langs Valle de lo Ingenious, deze vallei stond vroeger vol met suikermolens. In het centrum van het eiland vinden we de historische stad Santa Clara waar Che Guevara zijn belangrijkste overwinning behaalde. We bezoeken het stadscentrum en brengen een bezoek brengen aan de lokale markt. We vervolgen onze reis naar Santa Clara, waar we het sociale project Abuelos de Fiesta bezoeken. Lunch. We eindigen de dag in het pittoreske en koloniale Remedios. Overnachting in E-Hotel Mascotte of gelijkwaardig.

Dag 10

Remedios - Varadero (O - M - A).

We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden van Remedios en zetten onze reis verder naar Varadero op het schiereiland Hicacos. We vinden hier een prachtige strook parelwit strand. Er wordt gezegd dat het zand hier zo zacht en wit als poedersuiker is. Inchecken in Hotel Sol Varadero Beach of gelijkwaardig.

Dag 11

Varadero (O - M - A).

Vrije dag om volop van zon, zee en strand te genieten. Overnachting in Hotel Sol Varadero Beach of gelijkwaardig.

Dag 12

Havana - Brussel (O - M).

Ontbijt. Volgens vluchtschema transfer naar luchthaven Havana om de vlucht naar Brussel te nemen.

Dag 13

Brussel - Tielt.

Eenmaal aangekomen in Brussel brengt de autocar van de Meibloem ons terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 3.780
(gebaseerd op min. 16 en max. 20 deelnemers)
€ 400
toeslag 1p. kamer

O = ontbijt - M = middagmaal - A = avondmaal

Verblijfsformule

Volpension vanaf ontbijt dag 2 t/m lunch dag 12.

Inbegrepen

Hotels volgens programma / Excursies, inkomgelden en transfers volgens programma / Lokale chauffeur/gids en Vlaamse begeleiding / Maaltijden van ontbijt dag 2 tot lunch dag 12.

Niet inbegrepen

Fooienpot (ca. € 40 p.p.) / overige maaltijden / drank / visum aan ca. € 20 p.p. (Cuba Tourist Card) / eventuele fueltoeslagen

Hotels

Tijdens onze rondreis verblijven we in kwalitatieve hotels. We logeren ook een enkele keer bij particulieren, zo ervaren we zelf de Cubaanse huiselijkheid.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort

Munt

Cubaanse peso

Infovergadering

Op woensdag 25 januari organiseren we een infovergadering om deze boeiende bestemming toe te lichten. Kom je graag vrijblijvend luisteren? Stuur een e-mail naar charlotte@demeibloem.be of bel 051 40 18 23. We sturen je met plezier een uitnodiging!