8 dagen
Nieuw!
Vliegreizen

Carnaval & winterzon in Tenerife

Eiland van de eeuwige lente toont zich van z’n kleurrijkste kant

t/m

Lang geleden dat De Meibloem zich nog eens op Tenerife vertoonde, maar daar brengen we met deze reis verandering in. En hoe. Terwijl België nog volop in grijze, winterse sferen baadt, tikt de thermometer op het eiland van de eeuwige lente een zalige 20 graden en meer aan. Zon en tropische sferen vormen in de hoofdstad Santa Cruz het uitnodigende decor voor het grootste carnaval van Europa. Ook bewonderen we de Teide ‘by night’, wandelen we aan de gezellig drukke zuidkust en in het wonderschone Anaga-massief. Te veel om op te noemen, je moet Tenerife gewoon beleefd hebben!

De Meibloem Tenerife
De Meibloem Tenerife
De Meibloem Tenerife
De Meibloem Tenerife
De Meibloem Tenerife
De Meibloem Tenerife

Dag 1

Tielt – Oostende – Tenerife.

In de vroege ochtend transfer met onze luxe-autocar van Tielt naar de luchthaven van Oostende. Een vier uur durende vlucht brengt ons naar het bekendste van de Canarische eilanden, waar we rond de middag landen. Na een korte busrit krijgen we in ons bevallige verblijfshotel Iberostar Bouganville Playa**** de sleutels van onze kamers. We resideren vlakbij zee, waar de promenade zich zowat 13 km uitstrekt van Los Cristianos naar La Caleta. Onze reisleider maakt je er ’s namiddags al meteen wegwijs. Van dan af is het flaneren geblazen. Wedden dat je niet uitgekeken geraakt op de gezellige drukte in en van de talrijke winkeltjes, barretjes en toeristen?

Dag 2

Palm-Mar (1/2 dag wandeling of vrije dag).

Na het ontbijt nemen we de bus voor een korte rit naar Palm-Mar (facultatieve uitstap). Dit dorp is een buitenbeentje aan de zuidkust. Een Vlaamse ontwikkelaar zette het helemaal naar zijn hand met de bouw van appartementen. Geen hotels, want die zijn er niet welkom. Een Vlaamse bakker wel, net als een ‘gevallen’ Italiaanse toprenner die er nu ijsjes verkoopt. Na een korte kennismaking met het dorp wandelen we over een rotsachtige heuvelkam terug naar Los Cristianos en Costa Adeje. Prachtige kiekjes van de zuiderse kustpromenade gegarandeerd! Wel vergt de wandeling enig klim- en klauterwerk, vandaar dat we ze vrijblijvend aanbieden. Liever zonnebaden of een duik in het zwembad? Aan jullie de keuze!

Dag 3

Garachico, Icod de los Vinos, Bodegas Alvaro & La Laguna.

We gaan vandaag een volle dag op excursie om de opmerkelijkste landschappen van het eiland te ontdekken. Eerst bewonderen we de imposante rotsen van Los Gigantes. Vervolgens rijdt onze lokale autocar naar Santiago del Teide en Erjos voor een wonderbaarlijke blik op de Teide. Verder naar het noorden richting ‘Mirador van Garachico’. Het dorp was ooit de voornaamste vis- en handelshaven van het eiland, tot het na een vulkaanuitbarsting begin 18de eeuw weer volledig moest worden opgebouwd. In dezelfde omgeving mag een bezoek aan de eeuwenoude drakenboom van Icod de los Vinos niet ontbreken. ’s Middags gaan we bij Bodegas Alvaro lokale wijnen proeven. De druivenranken groeien op Tenerife op een vulkanische bodem, wat zich uit in de bijzondere smaak. Proeverij van rode, witte, rosé en moscatelwijnen, waarbij we gezouten aardappelen in de schil met mojosaus (typisch voor de Canarische eilanden) geserveerd krijgen, net als serranoham, kaas en worst. Een ‘lunch op z’n Tenerifes’ zeg maar. In de namiddag zetten we onze ontdekking verder richting La Laguna, universiteitsstad en een door Unesco erkende historische parel met sierlijke gotische torens, koepels in barokstijl, tal van koloniale huizen…

Dag 4

Anaga-massief (volledige dag wandeling of vrije dag).

Wie zich bij Tenerife uitsluitend zon, zee en rotsachtige standen voorstelt, gooit dat vooroordeel tijdens deze wandelexcursie definitief overboord. De ‘groene long’ van het eiland behoort meteen ook tot de oudste delen ervan. In de groene valleien en dichte bossen groeien en leven meer dan 120 lokale soorten planten en dieren. Hier staat vandaag een (facultatieve) wandeltocht van ruim 3 uur op het programma, vanzelfsprekend onder de deskundige leiding van een plaatselijke gids. De verbrande koolhydraten worden tijdens de middag aangevuld met een verzorgde picknick (inbegrepen). Wie in de omgeving van het hotel blijft, kan ongetwijfeld genieten van een mild lentezonnetje.

Dag 5

El Puertito (1/2 dag wandeling of vrije dag).

Vandaag staat een veel minder geaccidenteerde wandeling op ons programma, eentje die zich – vertrekkend van ons hotel – helemaal aan de kust afspeelt. We wandelen met een rustig tempo de promenade af richting La Caleta, een recente badplaats aan de zuidkust en via een schilderachtig haventje komen we op een  plek waar locals de bovenhand halen op toeristen. Langsheen een romantische baai, waar nog historische grotwoningen te vinden zijn en het zicht op de Atlantische Oceaan adembenemend is, bereiken we El Puertito. In dit typisch Canarische dorpje is geen sprake meer van veel (hoog)bouw, er is zelfs maar één restaurantje. Bij een welgekomen drankje (en een hapje) wachten we er even op de autocar, die ons terug naar de hotelzone brengt.

Dag 6

Carnaval in Santa Cruz.

Na een vrije ochtend stappen we in de vroege namiddag de autocar op, die ons naar hét Europese carnaval brengt dat het meest aan grote broer Rio de Janeiro doet denken. De carnavalsstoet staat bol van de extravagante en kostbare kleding en dans op Caraïbische ritmes, kortom een straatfeest om ‘u’ tegen te zeggen. De Meibloem-klanten zitten bij dit spektakel letterlijk op de eerste rij, want we reserveerden tribunezitjes.

Dag 7

Teide by night.

Tijdens een vrije ochtend bekomen we van de vele carnavalsindrukken. In de namiddag en avond staat ons alweer een hoogtepunt te wachten, het hóógste punt zelfs. De autocar brengt ons via een rit door het naaldwoud en unieke vulkanische landschappen naar het Nationaal Park van de Teide, met z’n 3.715 meter het dak van Spanje. Hier genieten we van een prachtig uitzicht over de hele westelijke kustzone. Bij een uitkijkpunt houden we halt voor een blik over de wolken en de naburige eilanden. Met een glas cava in de hand toosten we tijdens het ondergaan van de zon op zo veel vakantiegenot. Professionele gidsen-astronomen zullen ons bovendien verrassen met interessante info over sterren en sterrenbeelden. Als klapper op de vuurpijl wacht ons op deze droomlocatie een diner (inclusief dranken). Net als op carnavalsdag kunnen we vandaag binnen onze halfpensionformule de lunch nemen in het hotel in plaats van het diner, omdat we pas laat op de avond terug zullen zijn.

Dag 8

Tenerife – Oostende – Tielt.

Na een laatste keer van het copieuze ontbijtbuffet te hebben genoten, wordt het in de late ochtend tijd om Tenerife vaarwel te zeggen. Namiddagvlucht naar Oostende en van daaruit transfer met de vertrouwde Meibloem-autocar naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.595
in een 2 p. kamer
€ 252
toeslag in 1 p. kamer
€ 80 p.p.
toeslag kamer zeezicht

VERBLIJFSFORMULE

Halfpension met ontbijt en avondmaal in buffetvorm.

INBEGREPEN

Alle bezoeken en tafeldranken tijdens de diners, lunches die deel uitmaken van excursies en de middagmalen op dagen 6 en 7, die het hotel ons aanbiedt in plaats van de diners, omdat we die avonden ‘buitenshuis’ vertoeven.

NIET INBEGREPEN

Lunches op dagen 1, 2, 4, 5 en 8 / halve dag wandeling vanuit Palm-Mar – richtprijs: € 12 p.p. / wandelexcursie in het natuurpark Anaga – richtprijs: € 60 p.p. (picknick inbegrepen) / eventuele brandstoftoeslagen.

HOTEL

We verblijven in het uiterst comfortabele ****-hotel Iberostar Bouganville Playa op slechts 250 meter van het strand en midden het gezellige centrum van San Eugenio. De Iberostar-keten staat bekend voor zijn uitgebreide buffetten van uitstekende kwaliteit. De ruime kamers beschikken over alle comfort voor de veeleisende toerist. Het hotel telt twee buitenzwembaden, een zonneterras en privéstrand. Ligbedden en parasols (aan zwembad en strand) worden gratis aangeboden. Ook aan allerhande animatie ontbreekt het hier niet.

MUNT