Nieuw!
11 dagen
Vliegreizen

Albanië

Mysterieus land met ruige berglandschappen, meren en grasvlaktes openbaart zich.

t/m

Albanië is ongetwijfeld het meest onbekende juweel aan de Adriatische Zee en is gelegen aan strategische routes die het Westen en het Oosten met elkaar verbinden. Grote mediterrane mogendheden hebben er hun sporen nagelaten, maar toch is Albanië erin geslaagd om zijn eigen unieke cultuur te behouden. Als reisbestemming is Albanië vrij nieuw en wordt nog niet overrompeld door toeristen. Tijdens deze reis duiken we in de Albanese cultuur en geschiedenis. We zien zijn interessante steden, maar genieten ook van de verrassende natuur! Ook onze smaakpapillen worden tijdens deze reis verwend, want we proeven heel wat Albanese streekspecialiteiten. Klaar om te vertrekken?

Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië
Albanië

Dag 1

Tielt - Brussel - Tirana.

Vertrek uit Tielt en per autocar naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht met een tussenstop naar de Albanese hoofdstad, Tirana. Verwelkoming door onze lokale gids en transfer naar Kruje. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Kruje.

We starten een rondleiding door een van de oudste steden van Europa. Bezoek aan de stad met zijn oude bazaar en de middeleeuwse vesting Skanderbeg. Skanderbeg wordt in Albanië vaak vergeleken met Alexander de Grote en is een echte held in de Balkan, omdat hij de eerste was die de Albanezen verenigde en zich verzette tegen de invasie van het Ottomaanse Rijk. Vervolgens gaan we naar het beroemdste restaurant van Albanië, ‘Mrizi I Zanave’. Temidden van een mooi landschap, zullen we genieten van een lunch met streekproducten. In de namiddag bezoek aan Shkodra, de grootste stad in het noorden van Albanië en het voormalige culturele en economische centrum van het land.

Dag 3

Kruje - Karavasta - Berat.

Na het ontbijt reizen we naar Berat. Berat wordt gekenmerkt door het naast elkaar bestaan van verschillende religieuze en culturele gemeenschappen. Het hoogtepunt van de stad is vesting ‘Kala’ die in de 13de eeuw werd gebouwd en op de lijst van de Unesco staat. In de namiddag bezoeken we een wijngaard voor een wijnproeverij en leren we meer over het wijnerfgoed van Albanië. 

Dag 4

Berat - Apollonia - Vlora.

Na het ontbijt bezoeken we een 13de eeuws klooster, een van de mooiste orthodoxe monumenten in Albanië. Na de lunch gaan we naar Apollonia of Ylliria, de ruïne van de grootste oude Griekse stad van Albanië, gesticht in 625 v. Chr. Na de lunch in een visrestaurant bereiken we de havenstad Vlora en verkennnen we Zvërnec, een klein eilandje op een 9 hectare grote lagune dat alleen toegankelijk is via een ponton. We bezoeken er het 14de eeuwse klooster. Vervolgens rijden we richting de Albanese rivièra.

Dag 5

Vlora - Dhermi - Saranda.

Na het ontbijt rijden we naar Dhermi, een schilderachtige Albanese badplaats. Onderweg maken we een stop in het Llogora National Park. Tijdens onze boottocht gaan we de wonderen van de Adriatische Zee  ontdekken. We zien de prachtige Gjippe Canyon en de piratengrotten. We reizen verder naar het zuiden van Albanië en stoppen in het kasteel van Ali Pasha.

Dag 6

Butrint - Ksamil.

Na het ontbijt gaan we naar Butrint voor een bezoek aan een archeologische site van een oude stad die door de Trojanen na de val van Troje is gebouwd. We bezoeken deze oude stad die door de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Venetianen werd bezet. Voor de lunch gaan we naar een geweldige plek, aan de rand van het meer waar mosselen worden gekweekt. Vervolgens gaan we naar Ksamil, een kleine badplaats waar je kunt genieten van de witte zandstranden en vrije tijd. Aan het einde van de dag genieten we van een traditioneel diner in het kasteel van Saranda.

Dag 7

Saranda - Gjirokastra - Permët.

Onderweg naar Gjirokastra, maken we een stop bij de bron van het water van het ‘blauwe oog’ (of ‘syri i kaltër’ in het Albanees). Dit prachtig landschap lijkt wel een postkaart! We krijgen  een rondleiding in Gijrokastra, een zeldzaam voorbeeld van een stad in de Ottomaanse stijl. Bewonder de architectuur van een reeks 17de eeuwse ‘opmerkelijke’ huizen van twee verdiepingen, een plek die de indruk geeft van een duizendvoudig raamschilderij. Ook bezoeken we de Citadel van Gjirokastra met uitzicht op de stad. We reizen verder naar Permët. Deze regio is bekend om zijn ecologische boerderijen, zijn productie van lokale producten zoals rakia of honing, en voor zijn inzet voor het milieu. We gaan naar kaasmakerij ‘Cheese Factory Bunker’. We proeven er de vele soorten kazen, wijnen en rakias. Avondmaal en overnachting in een eenvoudige accommodatie.

Dag 8

Permët - Korça.

Na het ontbijt gaan we naar de Langarica canyon waar we de ‘banja’ vinden. Dit thermale bad is bekend om zijn genezende effecten. Vrije tijd om er te genieten van dit prachtige landschap. Het wordt vandaag een langere rit met kronkelige wegen, maar onderweg naar Korça doorkruisen we prachtige landschappen van vlaktes en bergen. We worden beloond met prachtige zichten en in een boerderij wordt een heerlijke traditionele lunch geserveerd. Aankomst in Korça in de late namiddag, ook wel ‘klein Parijs’ genoemd en is bekend vanwege zijn koffiecultuur.

Dag 9

Korça - Pogradec - Tirana.

In de voormiddag gaan we op verkenning in Korça. Nadien reizen we verder richting het meer van Ohrid. We lunchen in het dorp Pogradec gelegen aan dit meer. Vervolgens reizen we verder naar de Albanese hoofdstad, Tirana.

Dag 10

Tirana.

Tirana is een stad in constante evolutie. Vroeger was het saai en grijs, maar nu is de stad een interessante metropool, kleurrijk en zeer levendig dankzij de unieke sfeer. Fascinerend Tirana vertegenwoordigt zowel het verleden als de toekomst van Albanië. We bezoeken er in de voormiddag de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Skanderbegplein. In de namiddag gaan we naar het indrukwekkende Bunkart'1 Museum om de geschiedenis van het communisme onder de Albanese dictator Enver Hoxha te ontdekken. Afscheidsdiner in een voortreffelijk restaurant waar een van de Albanese topchefs in de keuken staat.

Dag 11

Tirana - Brussel.

Terugvlucht met tussenstop naar Brussel. Per autocar terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 2.070 (gebaseerd op 14 deelnemers)
in een 2p. kamer
€ 190
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 11.

Inbegrepen

Luchthaventransfer Tielt – Brussel – Tielt / vluchten Brussel – Tirana – Brussel / Alle geplande bezoeken en inkomgelden voorzien volgens programma / Nederlandstalige reisbegeleiding en lokale gids tijdens de excursies

Niet inbegrepen

Reisverzekering / persoonlijke uitgaven en maaltijden niet in het programma vermeld / tafeldranken / fooien (richtprijs € 25 p.p.) / eventuele brandstoftoeslagen

Hotels

Tijdens onze rondreis verblijven we telkens in goede 3- en 4-sterrenhotels. Enkel in Permët logeren we in een eenvoudige accommodatie.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort

Munt

Albanese Lek (ALL)

Infovergadering

Op woensdag 12 januari organiseren we een infovergadering om deze boeiende bestemming toe te lichten. Kom je graag vrijblijvend eens luisteren? Stuur een e-mail naar charlotte@demeibloem.be of bel 051 40 18 23. We sturen je met plezier een uitnodiging!