M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Sri Lanka

15 dagen  -  zo 10 maart t/m zo 24 maart
Volzet
Sri Lanka

Reisformule

Datum

15 dagen | zondag 10 t/m zondag 24 maart 2019

Verblijfsformule

De reis geschiedt in halfpension, d.w.z. avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Prijs per persoon*

€ 2.760 op basis van een 2 p. kamer
€ 600 toeslag 1 p. kamer
Korting per persoon in een 3 p. kamer is € 80.

*Prijs is geldig vanaf 14 personen.

Inbegrepen
 • Vervoer naar de luchthaven Tielt - Brussel - Tielt. 
 • Internationale vluchten met Emirates (heenreis: Brussel - Dubai - Colombo) + (terugreis: Colombo - Dubai - Brussel).
 • Lokale verplaatsingen met lokale autocar (met airco) - 4X4 - boot
 • Een ervaren reisleider (Walter Mensaert).
 • Lokale Engelstalige gids.
 • Verblijf in halfpension in kwalitatieve 3/4 sterrenhotels.
 • Inkomgelden voor gebouwen en voorstellingen voorzien in het programma.
 • Treinrit Nanu - Oya (duurt 3u). 
 • Infovergadering en een infoboekje
Niet inbegrepen
 • Reisverzekering
 • Visum (kost zo'n 40 USD - de Meibloem zorgt voor de aanvraag)
 • Fooienpot (reken op zo'n 75 euro per persoon - dit is voor chauffeurs, gidsen en bagagedragers)
 • Persoonlijke uitgaven voor niet vermelde maaltijden en drank (schatting budget: € 250 per persoon).

“Het aards paradijs bestaat, ik ben er geweest. Als de reiziger het Andaman-eiland verlaat en 1.000 mijl in zuidwestelijke richting zeilt, komt hij uit bij Ceylon, ongetwijfeld het schitterendste eiland van deze omvang van heel de wereld.” (Marco Polo)

Sri Lanka, een relatief kleine land met de oppervlakte van België en Nederland samen, herbergt vele schatten van verdwenen beschavingen. Je vindt er oude steden en imponerende tempels met exotische namen als Sigiriya en Anuradhapura, steden met koloniale invloeden van de Britten, de Portugezen en de Hollanders. Je wordt er verrast door de golvende landschappen met theevelden en prachtige natuurparken met o.a. wilde olifanten, een lekkere keuken en een mooie kustlijn.

We nemen je graag mee op verkenning in de ‘Parel van de Indische Oceaan’.

Deze reis is in samenwerking met Amazing Tours!

Reisprogramma

Dag 1 | Tielt - Brussel - Dubai - Colombo.

Per luxe-autocar rijden we naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht om 20u15 naar Dubai met Emirates (uitstekende service aan boord!). Aansluitend vlucht naar Colombo.

Dag 2 | Colombo (A).

Om 13u30 arriveren we in de hoofdstad van Sri Lanka waar we worden verwelkomd door onze lokale gids. Onze bus brengt ons naar ons nabijgelegen strandhotel in Negombo, een gezellig vissersdorpje. Negombo strekt zich uit tussen een grote lagune en de oceaan. Visvangst en toerisme zijn er de grootste bronnen van inkomsten. De kokospalmen langs het zandstrand buigen naar de oceaan toe. Op het strand staan honderden vissershuisjes en boven de azuurblauwe oceaan vliegen de zilveren meeuwen. De lagune is rijk aan krabben, kreeften en garnalen. Vrije namiddag om rustig te bekomen van de nachtvlucht. Avondmaal en overnachting in het mooie Goldi Sands hotel of gelijkwaardig. 

Dag 3 | Pinnawela - Sigiriya (O/A).

Na het ontbijt reizen we eerst naar Pinnawela, het befaamde olifantenweeshuis. Hier worden jonge olifanten opgevangen die op een of andere manier hun moeder verloren en/of gekwetst werden achtergelaten. Meestal zijn er meer dan 30 wezen, sommigen werden in gevangenschap geboren. De kleintjes worden met de papfles (flesjes van 5 l !) gevoed. Op geregelde tijdstippen gaan de dikhuiden in bad in de nabij gelegen rivier. Dit weeshuis is tevens een onderzoeks- en voortplantingscentrum voor dieren in gevangenschap.

Deze namiddag reizen we verder naar Sigiriya. Hier bezoeken we de Hemelburcht en het prachtige Paleis dat gebouwd werd door Koning Kasyapa bovenop een immense rots welke 200 meter boven de dichtbegroeide vlakte uittorent. Het is de meest opvallende bezienswaardigheid van het centrum van Sri Lanka. Vanop de top heb je een adembenemend uitzicht op de wildernis rondom. Koning Kasyapa bouwde deze trotse burcht op het einde van de 5de eeuw. Van 477 tot 495 was Sigiriya de hoofdstad van het Singalese rijk. De grootste attractie is de galerij met de bekende meisjesfresco's. We verblijven 3 nachten in Hotel Sigiriya Village of gelijkwaardig.

Dag 4 | Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya (O/A).

Na het ontbijt bezoeken we het nabij gelegen Polonaruwa. Deze stad was van de 9de tot de 14de eeuw de hoofdstad van het Singalese rijk. In de 19de eeuw begonnen Britse archeologen met de blootlegging van deze stad, gevolgd door de restauratie van verschillende gebouwen. Veel van deze gebouwen vertonen een grote variatie in stijl, met een duidelijk zichtbare invloed van de hindoeïstische Tamils. We bezoeken het Koninklijk Paleis ,de oude citadel nog in zeer goede staat.

Na de middag gaan we naar het Minneriya Nationaal park waar we een safari zullen maken in 4X4 jeeps.Het Minneriya Nationaal Park is veruit het mooiste Park om hoofdzakelijk olifanten en buffels te spotten. Voor het avondmaal en de overnachting keren we terug naar hotel Sigiriya Village of gelijkwaardig.

Dag 5 | Anuradhapura (O/A).

Vandaag bezoeken we historische site van Anuradhapura, daterend van de 5de eeuw voor Christus. Deze ruïnestad is zeer uitgestrekt en ligt aan de oevers van een meer. Volgens de legende is het de oudste stad van Sri Lanka. Je vindt er indrukwekkende kerkhoven, ziekenhuizen, een school, een Boeddha-beeld, een overdekt marktgebouw en vele winkeltjes.

In de namiddag keren we terug via Habarana. Onderweg naar ons hotel maken we een tochtje per tuk tuk door een dorpje en kunnen zo het dorpsleven mee beleven. Nadien keren we terug naar Sigiraya voor het avondmaal en overnachting.

Dag 6 | Dambulla - Kandy (O/A).

Na het ontbijt reizen we eerst naar Dambulla, een rotstempel-complex dat allerlei zittende, staande en liggende afbeeldingen van Boeddha bevat. De muren zijn bedekt met fresco’s, waarvan de oudsten ruim 2.000 jaar oud zijn. We bezoeken onderweg een atelier dat befaamd is om haar batiks.

We zetten onze reis verder richting Kandy. Onderweg houden we halt aan een specerijentuin. We krijgen er uitleg over planten, bladeren, zaden en vruchten die gebruikt worden in de fantastische Sri Lankese curry’s, maar eveneens in de medische wereld en in de schoonheidsindustrie. Wie het wil krijgt hier een hoofd en schouder massage. Je kan er zelfs een gelaatsmassage met kruiden krijgen. Kandy ligt in een prachtige streek met tal van theeplantages en was de laatste hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk en is tevens een belangrijk religieus centrum. We wonen er de Pooja-ceremonie bij in de Tempel van de Tand en Kandy, de Temple of the Tooth of Sri Dalada Malagawa, het grootste heiligdom van het eiland. nadien genieten we nog van een culturele voorstelling met dans en muziek. Overnachting in het Earls Regent hotel of gelijkwaardig.

Dag 7 | Kandy (O/A).

Kandy, op een hoogte van 500 meter en omringd met heuvels en met in het midden een meer, heeft de naam 'Hill Capital' of culturele hoofdstad van Sri Lanka gekregen en heeft heel wat moois en interessants te bieden. Het is een levendige stad met dans, muziek, prachtige architectuur en een aangenaam bergklimaat.

We bezoeken vandaag de Botanische tuin van Peredeniya, die al sinds de 14de eeuw bestaat en waar koning Leopold III in 1925 nog een boom plantte. Je vindt hier meer dan 300 soorten orchideeën en talrijke planten met geneeskrachtige krachten. Nadien bezoeken we verder belangrijkste plaatsen van de stad tijdens een stadstour en gaan we ook de sfeer opsnuiven op de levendige markt. Een bezoek mag ook niet ontbreken in een grote zaak waar de natuurlijke rijkdom van het eiland wordt bewerkt en verkocht – edelsteen en voornamelijk stersafier en Topaas. Avondmaal en overnachting in het Earls Regent hotel of gelijkwaardig

Dag 8 | Giragama en Lankathilaka (O/A).

Eén van de belangrijkste export-producten van Sri Lanka is wellicht de wereldberoemde Ceylon-thee. In de voormiddag bezoeken we een theeplantage met annex een theeverwerkingsbedrijf in Giragama. We zien er het ganse proces van het plukken van de theeblaadjes tot het afgewerkt product.

Niet zo ver van Kandy liggen tussen de rijstvelden, een aantal indrukwekkende tempels welke we na de middag zullen bezoeken: de Lankathilaka is een typische Sri Lankaanse tempel, de Gadaladeniya Tempel werd gebouwd door 1.000 arbeiders die uit Zuid-India kwamen. Bewonder hier zeker de authentiek beschilderde deuren en tenslotte de Embekka Tempel welke de best bewaarde houten tempel is van Sri Lanka en versierd is met schitterend houtsnijwerk. We keren terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 9 | Nuwara Eliya (O/A).

We trekken vandaag naar het hart van Sri Lanka’s heuvelgebied: Nuwara Eliya. Na het ontbijt nemen we in Kandy Railway Station de trein naar Nanu-Oya: de treinrit van zo’n 3 uur waarbij je door valleien rijdt, langs watervallen en door de theeplantages is een absoluut hoogtepunt.

We worden naar ons hotel gebracht te midden van de heuvels, waar er tijd is om te ontspannen en te genieten in dit gebied, dat ook wel bekend staat als ‘Little England’. Overnachting in het hotel Araliya Green Hills of gelijkwaardig.

Dag 10 | Nuwara - Eliya (O/A).

Vandaag een vroeg vertrek naar de Horton Plains, het hoogst gelegen plateau in Sri Lanka. Het behoort tot een nationaal park dat terecht door de UNESCO is beschermd als werelderfgoed. Deze mooie omgeving nodigt uit tot een wandeling die ons naar de hoogtepunten van dit park brengt: de watervallen Baker’s Falls en World’s End, een uitkijkpunt vanwaar je een mooie zicht op het park hebt. Onderweg hebben we kans om vogels, aapjes of andere dieren te spotten. We organiseren in deze mooie omgeving ook een picknick. Overnachting in het hotel Araliya Green Hills of gelijkwaardig.

Dag 11 | Nuwara Eliya - Tissa (O/A).

Na het ontbijt verlaten we Nuwara Eliya om tegen de middag het Yala Nationaal Park te bereiken. Het populairste, mooiste en tweede grootste park van Sri Lanka (97.878 hectaren) is vooral bekend voor zijn olifanten, luipaarden, beren, krokodillen en wilde varkens. De enige manier om het Yala National Park te bezoeken is met een 4X4, en dat zullen we uiteraard ook doen tijdens onze safari in de namiddag. Nadien keren we terug aan ons hotel Oga Reach, mooi gelegen aan het Yoda Meer. Overnachting in het hotel Oga Reach of gelijkwaardig.

Dag 12 | Tissa (O/A).

Erg vroeg in de ochtend gaan we met 4X4 jeeps naar de rotstempel van Situl Pawwa Rajamaha. We organiseren daarom vandaag een picknick-ontbijt. Daarna keren we even terug naar ons hotel om ons op te frissen.De tempel van Situl Pawwa ligt op een 122 meter hoger rots midden in de jungle en dateert van de 2de eeuw voor Christus. Het is nog altijd één van de belangrijkste boeddhistische plekken van zuidelijk Sri Lanka.

De mooie tempel bestaat uit een prachtige pagode en verschillende grotten met historische muurschilderingen. Vroeger bood de tempel plek aan duizenden monniken. Je hebt er ook een prachtig uitzicht op het nationale park van Yala.

We vertrekken nu naar Kataragama - een Heilige stad waar de de Pooja ceremonie bijwonen en we met onze groep een grote fruitschotel zullen offeren in de tempel - nadien wordt het fruit verdeeld onder de armen. We keren dan terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.in het hotel Oga Reach of gelijkwaardig.

Dag 13 | Tissa - Beruwela (O/A).

Sri Lanka mag er prat op gaan te beschikken over de fantastisch mooie kusten. Na het ontbijt reizen we naar ons strandhotel in Beruwale. Onderweg bezoeken we 'Hummannaya' - hier bevindt zich een belangrijke blowhole, het water van de oceaan wordt door een pijp als een fontein omhoog geduwd, spectaculair. Vervolgens rijden, we naar Galle, gesticht door de Portugezen maar in de 17de eeuw werd de stad veroverd door de Hollanders die er een versterkte stad van maakten. Het is nu de best bewaarde koloniale stad van Sri Lanka. Met zijn fort en omwallingen is het een heel interessante stad om in rond te slenteren. Nadien reizen we verder naar Beruwela waar we logeren in hotel The Palms of gelijkwaardig.

Dag 14 | Beruwela (O/A). 

Een rustiggevende omgeving, het warm klimaat , een mooi hotel – We vinden hier de ideale ingrediënten om een vrije dag om te genieten van zon, zee en strand. 

Afscheidsdiner en overnachting in het hotel The Palms of gelijkwaardig.

Dag 15 | Beruwela - Colombo - Brussel - Tielt.

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Colombo gebracht voor onze vluchten huiswaarts. Met een koffer vol mooie herinneringen en souvenirs keren we via Dubai terug naar Brussel. Vertrek in Colombo is voorzien om 09u55, we komen aan in Brussel diezelfde dag om 18u45. Onze luxe-autocar van de Meibloem brengt ons terug naar Tielt.