M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Kerst aan Rijn & Moezel

Reisformule

Prijs per persoon

€ 162 op basis van een 2 p. kamer
€ 16 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Op basis van halfpension, d.i. avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen
  • de middagmalen (voldoende eetgelegenheden; eetstalletjes met lokale specialiteiten)
  • drank bij het avondmaal

Hotel ***

Hotel Pollmans is een gezellig hotel in het typische wijndorpje Ernst am Mosel, aan de oevers van de Moezel en vlakbij Cochem. Het hotel beschikt over een wellness met sauna en stoombad. Uitgebreid ontbijtbuffet en lekker 3-gangen streekdiner.

Een tweedaagse vol gezellige kerstsfeer!

Dit weekend staan de kerstmarkten in Koblenz, Cochem, Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues op ons programma. We starten met een echte kerstervaring in de historische binnenstad van Koblenz, de stad aan Moezel en Rijn en sluiten de dag af met een bezoek aan de traditionele, gezellige kerstmarkt in Cochem. Op zondag volgen we de Midden-Moezel tot Traben-Trarbach voor een bezoek aan de unieke ondergrondse kerstmarkt. Als kers op de taart mag ook de kerstmarkt op en rond het historische marktplein van Bernkastel-Kues niet ontbreken.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Koblenz - Cochem - Ernst.

Vertrek om 7u. We rijden via Aken naar Koblenz met onderweg een vrije ontbijtstop. Omstreeks het middaguur aankomst in Koblenz, stad bij het "Deutsches Eck". In de schilderachtige, historische binnenstad staan meer dan 100 feestelijk gedecoreerde houten kraapjes, een kerstparadijs dat zich uitstrekt van de Münzplatz en Am Plan tot de Jesuitenplatz, de Willi-Hörter-Platz, de Vorplatz Liebfrauenkirche en de Zentralplatz, waar ook winkelen in het nieuwe Forum Mittelrhein een belevenis is. 

In de late namiddag volgen we dan de Untermosel tot Cochem, het befaamde Moezelstadje met de sprookjesachtige Rijksburcht. Vrije tijd voor bezoek aan de kerstmarkt op het gezellige marktplein en op de Endertplatz of een wandeling naar de burcht. Check-in, avondmaal en overnachting in ons hotel in Ernst.

Dag 2: Ernst - Traben-Trarbach - Bernkastel-Kues - Tielt.

Na het ontbijtbuffet rijden we langs de Midden-Moezel via Zell naar de dubbelstad Traben-Trarbach met zijn prachtige art nouveau gebouwen. We bezoeken er de Mosel-Wein-Nachts-Markt, een unieke kerstmarkt in de historische wijnkelders langs de Moezeloever die dateren uit begin 1900, toen Traben-Trarbach na Bordeaux in Frankrijk de grootste wijnhaven van Europa was. 

Naast de wijnstandjes met de beroemde Riesling of glüwein, zijn er natuurlijk ook culinaire streekspecialiteiten, wellnessproducten, antieke en decoratieve artikelen te krijgen. We sluiten deze reis af in Bernkastel-Kues, het centrum van de Midden-Moezel waar op het middeleeuwse marktplein de grootste adventskalender van de regio bewonderd kan worden. Via de Duitse Eifel en Luik terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u.