M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Ennio Morricone - 60 years of music

Reeds voorbij
Laatste tickets!
Ennio Morricone - 60 years of music

Datum

woensdag 13 februari 2019

Praktische informatie

Vertrek Tielt om 17u30 - concert start om 20u00.

Prijs per persoon

€ 95

Inbegrepen

vervoer + ticket zitplaats 

Ennio Morricone voegt extra concert toe aan zijn afscheidstournee op 13 februari in Sportpaleis!

Wegens de grote vraag naar tickets voegt de legendarische filmcomponist Ennio Morricone een extra concert toe aan zijn afscheidstournee. Op woensdag 13 februari 2019 komt hij nog een laatste keer naar het Sportpaleis. Het concert maakt deel uit van zijn ’60 Years of Music’-wereldtournee. De concertreeks kende wereldwijd al uitvoeringen in uitverkochte concertzalen en kreeg staande ovaties en lovende recensies in de media. 

Ook in België passeerde de maestro eerder al met zijn ’60 years of Music’-tournee, maar voor het concert op 13 februari 2019 heeft hij een nieuw programma samengesteld.

"Tijdens deze tour zal ik een compleet nieuw programma uitvoeren met nieuwe hoogtepunten. Natuurlijk zullen er altijd de klassiekers zijn zoals die ik voor de Sergio Leone-films heb mogen maken en 'The Mission'. Maar over de breedte genomen zal de ervaring deze keer anders zijn. Zo ga ik muziek laten horen die ik heb gemaakt voor de films van Quentin Tarantino en werken van Leone die ik nog niet eerder heb laten horen", zegt  Ennio Morricone.

Samen met een 200-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend koor zal de 90-jarige maestro in het Sportpaleis een persoonlijke ‘Best of’ uit zijn carrière brengen.

Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a Few Dollars More’‘Once Upon a Time in the West’ en ‘The Mission’

Morricone won een Oscar voor beste originele muziek voor de muziek van 'The Hateful Eight', een film van Quentin Tarantino. Verder heeft hij o.a. drie Golden Globes, een Grammy Award, zes BAFTA's, twee European Film Awards, de Gouden Leeuw van Venetië en de Polar Music Prize op zijn naam staan. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.