8 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Tirol & Pitztal

Verrukkelijke bergpassen, boottocht op de Achensee en beroemde kristalwereld doen je smelten voor Oostenrijk.

t/m

De ‘hoogtepunten van Tirol’ moet je zowel letterlijk als figuurlijk verstaan. Deze prachtreis serveert je niet alleen de voornaamste bezienswaardigheden zoals het Pitztal, Ötztal, Kaunertal, Innsbruck, Driepassentocht, Achensee, Swarovski, maar ook een paar spectaculaire bergbanen voeren je tot hoog in de fantastische bergwereld van de Alpen. Zo brengt de indrukwekkende Hungerburgbahn in Innsbruck je tot op 2.300 meter hoogte! En ook in het Kaunertal en het Ötztal kun je volop genieten van de adembenemende pracht van het hooggebergte. Voeg daarbij nog het mooie Innsbruck, een boottocht op de Achensee en de wereldberoemde Swarovski Kristalwereld en je beleeft zonder twijfel de mooiste Tirolreis.

Tirol en Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal
Tirol Pitztal

Dag 1

Tielt - Arzl im Pitztal.

Vertrek uit Tielt om 5u. Via Luik - Barchon - Verviers - omgeving Trier naar Sinsheim voor het middagmaal. Daarna via Ulm naar Reutte en verder over de Fernpas naar Hotel Arzlerhof in Arzl im Pitztal. Hier worden we warm onthaald door familie Staggl met een welkomstdrankje. Aansluitend avondmaal en overnachting.

Dag 2

Arzl im Pitztal - Pitztalergletsjer.

Na het ontbijt maken we kennis met onze verblijfplaats. Een plaatselijke gids leidt ons door Arzl met bezichtiging van o.a. de 138 meter lange Benni Raich-brug. Aansluitend naar een Tiroler ‘Bauernhof’ met een schnappsdistillerie. Na het middagmaal rijden we door het wilde Pitztal tot aan de voet van de Pitztalergletsjer, de hoogste gletsjer van Oostenrijk, met als hoogtepunt de Pitzexpress en de Wildspitzbahn. De supermoderne 8-personen gondel brengt je in 6 minuten naar het hoogst gelegen café van Oostenrijk op 3.440 meter hoogte. Tijd om te genieten op het terras van een adembenemend schouwspel van de 3.774 meter hoge Wildspitze en andere bergen zoals o.m. de Zugspitze. Gegarandeerd een unieke ervaring! Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Stams - Ötztal - Timmelsjoch.

In de voormiddag rijden we naar Stams. Hier domineert de majestueuze barokabdij van Stams het uitzicht. Tijdens het bezoek kom je ongetwijfeld onder de indruk van de kleurrijke fresco’s en prachtige zalen. Vrij middagmaal in Sölden. In de namiddag rijden we door het Ötztal, dat met zijn bruisende watervallen en zijn gletsjers tot de mooiste landschappen van Tirol behoort. Daarna nemen we de sensationele Timmelsjochpas, waar we tot op een hoogte van ca. 2.600 meter komen. Op de terugweg halte in het leuke plaatsje Ötz. 

Dag 4

Driepassentocht.

Vandaag staat de bekende Driepassentocht op het programma. Eerst rijden we via Zams naar de Arlbergpas (1.793 meter). Verder naar Steeg voor het middagmaal. Via de Flexenpas (1.773 meter) naar het mondaine Lech en terug naar Steeg, waar we een traditionele kaasboerderij bezoeken. Over de Fernpas (1.212 meter) keren we terug naar ons verblijfshotel in Arzl.

Dag 5

Achensee - Hall in Tirol.

Vandaag rijden we naar het grootste meer van Tirol (9 kilometer lang en 1,3 kilometer breed): de Achensee. We maken een gezellige boottocht van Pertisau naar Scholastika en terug. Lunchen doen we aan boord van het schip. Alvorens we terugkeren naar ons verblijfshotel houden we nog even halt in Hall in Tirol. Deze voormalige zoutstad, gelegen aan de oever van de rivier de Inn, was tijdens de middeleeuwen hét belangrijkste economisch centrum van Noord-Tirol. We nemen even de tijd om te wandelen doorheen het oude centrum. Na wat vrije tijd terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Swarovski - Innsbruck.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de wondere kristalwereld van Swarovski. Om mensen op een geheel nieuwe manier kennis te laten maken met het fenomeen kristal, besloot de Oostenrijkse familieonderneming Swarovski in 1995 om ter ere van haar 100-jarig jubileum een echte kristalwereld aan te leggen. André Heller, hierbij geholpen door diverse internationale kunstenaars, ontwierp een levendige wereld van kleuren, vormen, maten, unieke geuren en klanken: een caleidoscoop voor de zintuigen! In de gigantische reus zelf kun je fascinerende objecten bezichtigen of een bezoekje brengen aan ‘s werelds grootste Swarovski-shop. Een boeiend bezoek! Daarna rijden we naar ‘Landeshauptstadt Innsbruck’. Vrij middagmaal. We starten met de sensationele Hungerburgbahn en verder met de Nordkettebahn tot op een hoogte van 2.300 meter, waar we kunnen genieten van een fantastisch panorama over Innsbruck en het Inntal. Daarna naar het centrum van Innsbruck voor een geleide wandeling doorheen het oude centrum met o.m. een bezoek aan de Hofkirche, het ‘Goldenes Dachl’ (het Gouden Dak), de sierlijke Hofburg en de Maria-Theresiastrasse (winkelstraat). Nog wat vrije tijd en daarna terug naar ons verblijfshotel.

Dag 7

Kaunertal – vrije namiddag.

Vandaag maken we een prachtexcursie in het Kaunertal en de gelijknamige gletsjer. Door het romantische Kaunertal rijden we voorbij aan het Gepatschstuwmeer, het grootste stuwmeer van West-Oostenrijk, tot op een hoogte van 2.750 meter. Dit is een van de imposantste bergroutes van de Alpen. Middagmaal op de Kaunertaler-gletsjer, grandioos! Daarna keren we tijdig terug naar ons verblijfshotel, zodat de liefhebbers zich kunnen laven aan de vele mogelijkheden.

Dag 8

Arzl - Tielt.

Een vroeg ontbijt en daarna met een koffer vol mooie herinneringen aan deze heerlijke reis vangen we de terugreis aan. Via de Fernpas, Ulm, Stuttgart, Heilbronn naar Sinsheim voor het middagmaal. Daarna via Trier, Brussel terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 22u30.

Prijs per persoon
€ 1.288
in een 2p. kamer
€ 107
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Bijna volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8, uitgezonderd dag 3 en dag 6.

Inbegrepen

Alle uitstappen en vermelde inkomgelden en bergtreintjes.

Niet inbegrepen

Tafeldranken (uitgezonderd water bij de avondmalen), middagmaal dag 3 en dag 6.

Hotel ****

Hotel Arzlhof is een familiaal 4-sterrenhotel met mooie kamers voorzien van alle modern comfort. ‘s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet met verse streekproducten, en ’s avonds 4-gangenkeuzemenu of een themabuffet. Verder ook 1 dansavond met livemuziek en een galamenuavond met pianomuziek. Het hotel beschikt over een wellness-oase met panoramahallenbad, sauna, dampbad, vrij te gebruiken door de klanten.

Troef

Zéér veel inbegrepen, waaronder een paar uitzonderlijke bergtreintjes:

  • De Pitzexpress brengt je in 6 minuten tot het hoogst gelegen café van Oostenrijk op 3.440 meter.
  • De nieuwe sensationele Hungerburgbahn biedt je op 2.300 meter hoogte een fantastische panorama op Innsbruck. 

Wandelniveau 1

Deze reis vraagt weinig fysieke inspanningen.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.