Vernieuwd!
7 dagen
Meerdaagse reizen

Smaakvol Bordeaux

Een culinaire belevenis in de wijnstreek!

t/m

De laatste jaren heeft Bordeaux een echte metamorfose ondergaan: architecturale parels schieten als paddenstoelen uit de grond. Parel aan de kroon van deze wijnhoofdstad is Cité du Vin maar ook de oude binnenstad is meer dan de moeite waard en staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is dus hoog tijd om ‘la ville pétillante’ gelegen aan een rivierbocht van de Garonne te ontdekken! Verder op het programma: dagexcursie naar het bekende Saint-Émilion met bezoek aan 2 wijnhuizen, ontdekkingsrit langs de vele wijngaarden en -kastelen van de Médoc en we gaan oesters degusteren in Arcachon. Leven als God in Frankrijk … het bestaat echt!

Kaart Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux
Smaakvol Bordeaux

Dag 1

Tielt - Tours - Salleboeuf

Vertrek in Tielt om 6u. Via Péronne (vrije ontbijtstop) en Parijs naar Tours voor het middagmaal. Via Poitiers verder naar ons verblijfshotel in Salleboeuf.

Dag 2

Saint-Émilion

Na het ontbijt rijden we via Pomerol naar Saint-Émilion. We passeren de brug over de Dordogne en komen in Libourne. Via Pomerol bereiken we de satellietgemeenten van Saint-Émilion (Montagne, Lussac en Puisseguin) en arriveren zo in het bekende wijndorp. De combinatie van wereldberoemde wijngaarden en de prachtige architectuur maakt van Saint-Émilion een van de interessantste plaatsen om te bezoeken in de Bordeauxstreek. We ontdekken er twee wijndomeinen met een Belgisch kantje. We worden hartelijk ontvangen door de familie De Schepper in Château Tour Baladoz en Château La Croizille. Beide domeinen liggen vlak naast elkaar, maar zijn toch heel verschillend. Tijdens een rondleiding vertellen de eigenaars hun verhaal en de historiek van hun wijndomeinen. Nadien gaan we (uiteraard) hun wijnen degusteren. Lunchbuffet ter plaatse. Daarna verder naar Saint-Émilion, waar we een rondrit maken met het toeristisch treintje langs de Grands Crus Classés van Saint-Émilion. Het treintje brengt ons dwars door de wijngaarden, langs hellingen en beroemde wijndomeinen. Eenmaal terug in Saint-Émilion maken we een korte wandeling en genieten we van wat vrije tijd in het gezellige centrum. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Kennismaking met Bordeaux - La Cité du Vin

Sinds de fraai uitgevoerde restauratie schittert Bordeaux als nooit tevoren! Te voet verkennen we de verkeersvrije binnenstad en zien enkele bekende bezienswaardigheden zoals Place de la Bourse met zijn prachtige 18de-eeuwse architectuur en vlakbij zien we de ‘Miroir d’Eau’, een 3.450 m2 groot waterbassin. Andere blikvangers zijn Place de la Comédie gedomineerd door het indrukwekkende Grand Théâtre met zijn 12 Korintische zuilen, de Porte Cailhau en de kathedraal Saint-André. Vrij middagmaal. Halverwege de namiddag naar het befaamde ‘La Cité du Vin’. In deze architecturale parel huist het mekka voor de wijnliefhebber. Het gebouw zelf lijkt op een walsende wijn in een glas … Een interactieve tentoonstelling leidt langs de geschiedenis van de wijnbouw van 85 wijnproducerende landen. Na afloop gaan we even tot het 8ste verdieping om – uiteraard met een glas wijn in de hand – te genieten van het uitzicht over de stad. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4

Rondrit wijnen van de Médoc

De wijngaarden in de Médoc brengen enkele van de beste wijnen ter wereld voort. Vandaag ontdekken we deze regio tijdens een rondrit met onze autocar. Zodra we Bordeaux verlaten, duiken al snel de prachtige wijngaarden op. Een eerste stop is voorzien in Château Maucaillou in Moulis-en-Médoc. Daarna gaat het verder via de ‘Route des Châteaux’ naar Pauillac, de wijnhoofdstad van de Médoc. Middagmaal ter plaatse. Via Saint-Estèphe, Listrac-Médoc en Moulis-en-Médoc rijden we terug naar Margaux waar we Château Desmirail bezoeken en enkele van hun wijnen proeven. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Dune du Pyla - Arcachon.

Vandaag ontdekken we Arcachon en het bassin van Arcachon, de ware parels van de wilde Franse Atlantische Kust! Maar eerst rijden we naar de ‘beweeglijkste’ bezienswaardigheid van Frankrijk. De Dune du Pyla is zo’n 3 km lang, 500 m breed en 107 m hoog en is daarmee de hoogste zandduin van Europa! Verder naar la Teste-de-Buch in het bassin van Arcachon voor een bezoek aan een oesterkwekerij, waar we alles leren over de oestercultuur en het unieke bassin als kweekvijver. Degustatie van 6 oesters met een glaasje witte wijn. We rijden verder naar Arcachon voor een vrij middagmaal en in de namiddag verkennen we deze prachtige badplaats. De mooie zonnige stad bestaat uit vier wijken vernoemd naar de seizoenen. Zo gaan we op ontdekking in de Ville d’Été en de Ville d’Hiver. In deze laatste kijken we onze ogen uit, want de fraaie villa’s die er neergezet werden zijn stuk voor stuk pareltjes. Na wat vrije tijd terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Rondrit Le Sauternais et le Graves - vrije tijd in Bordeaux.

We rijden vandaag door de streek ten zuiden van Bordeaux : de Sauternais en de Graves. We volgen geruime tijd ‘Le circuit touristique’, tot we in Illats halt houden voor het bezoek aan Château Jouvente met bijhorende degustatie. Dit kasteel werkt samen met Château Roumieu waardoor we ook kunnen genieten van een glaasje Sauternes. We vervolgen onze tocht richting Bordeaux voor een vrij middagmaal in de wijk Chartrons. Na een korte wandeling genieten we van een paar uurtjes vrije tijd in deze prachtige stad.

Dag 7

Bordeaux - Montlouis-sur-Loire - Tielt.

Na het ontbijt rijden we via Poitiers naar Montlouis-sur-Loire voor het middagmaal. Daarna via Orléans en Parijs terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 1.264
in een 2p. kamer
€ 275
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension met uitzondering dag 3, 5 en 6. ’s Avonds zijn ook de tafeldranken in het verblijfshotel inbegrepen.

Inbegrepen

Héél veel inbegrepen: bezoek aan 2 wijnhuizen incl. degustatie in Saint-Émilion, toeristisch treintje, bezoek aan La Cité du Vin, rondrit met bezoek 2 wijnhuizen in de Médoc, oesterproeverij Arcachon, bezoek wijnhuis Illats.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3, 5 en 6 + tafeldranken bij de middagmalen.

Hotel***

We verblijven in het gezellige 3-sterren hotel Les Secrets Château Pey la Tour in Salleboeuf. De kamers zijn uitgerust met alle moderne comfort en er is gratis wifi. De chef verwent ons ’s morgens met een lekker ontbijt en ’s avonds met een verfijnd driegangenmenu. De ligging van het hotel is uitstekend voor onze excursies en rondom liggen prachtige wijngaarden. Er is eveneens een tuin met terras.  

Troef

De keuken van het verblijfshotel kan absoluut gastronomisch genoemd worden. Elke avond worden we verwend met fijne gerechten én bijpassende wijnen. Ook de ligging van het hotel tussen de wijngaarden is fantastisch!

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.