Vernieuwd!
7 dagen
Meerdaagse reizen

Seelisberg

Zowel letterlijk als figuurlijk een reis vol hoogtepunten!

t/m

Seelisberg, in het hart van Zwitserland, is een dorp prachtig gelegen op een schiereiland in het Vierwoudstedenmeer op een hoogte van 800 m. Men kan er genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende bergen. Seelisberg staat trouwens bekend als het ‘zonneterras van het Vierwoudstedenmeer’. Rond het meer vind je zowat alles wat Zwitserland te bieden heeft: een majestueuze bergwereld, kleine gezellige dorpjes en wereldberoemde steden zoals Luzern, bergmeren, indrukwekkende watervallen … Seelisberg is ideaal gelegen en biedt vele mogelijkheden om een uitzonderlijk mooi programma samen te stellen: korte, maar mooie panoramische wandelingen, enkele uitstappen met onze autocar in de prachtige bergwereld, boottochten op het meer of met kabeltreintjes de bergen in. Tradities, zoals o.a. een bezoek aan een kaasmakerij vervolmaken deze reis. Lees ons programma en je zult ongetwijfeld bekoord worden door de vele gevarieerde uitstappen in de wonderbare bergwereld van Centraal-Zwitserland.

Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg

Dag 1

Tielt - Seelisberg

Vertrek om 5u30. Via Brussel - Wanlin (koffiehalte), langs Luxemburg en Straatsburg naar Obernai voor het middagmaal. Daarna via Colmar - Bazel en Luzern naar Seelisberg. Aankomst in Hotel Bellevue, subliem gelegen in het noorden van het Vierwoudstrekenmeer. Welkomstaperitief en aansluitend avondmaal.

Dag 2

Bergdorp Isenthal en rondvaart op de Urnersee

Om kennis te maken met het dorpsleven wandelen we eerst naar de dorpskaasmakerij Aschwanden, waar we een deskundige uitleg krijgen en proeven van de lekkere kaas. Nadien wandeling naar de Tsb-Bahn. Dit kabeltreintje brengt ons van Seelisberg naar Treib. Daar nemen we de boot en varen via Brunnen, Rütli, Bauen tot Isleten. Eenmaal aangekomen worden we opgehaald met een postauto die ons naar het mooie bergdorpje Isenthal brengt. Middagmaal ter plaatse. Nadien bezoek aan dit mooie bergdorp met zijn lokale tradities. Dan terug met de speciale postauto naar Isleten waar we opnieuw de boot nemen via Bauen, Rütli, Brunnen naar Treib. Het kabeltreintje brengt ons weer naar Seelisberg.

Dag 3

Naar het dak van Urnerland - Sustenpas en het natuurwonder Aareschlucht

Door het kanton Uri volgen we de bergrivier de Reuss tot Wassen. Daarna door het romantische Meiental klimmen we naar de Sustenpas tot op een hoogte van 2.224 m en genieten we van de mooie bergwereld. Daarna dalen we af tot aan de Steingletscher met halte en zicht op de sneeuwmassa. Middagmaal. We vervolgen onze weg door het Gadmental tot Innertkirchen en verder naar de Aareschlucht in Meiringen. Bezoek aan dit natuurwonder, waar een wilde rivier zich door een kloof wringt. Na al het natuurschoon reizen we door Meiringen naar de Brünigpas. Verder langs de Lungern- en Sarnersee tot Sarnen. Aan de Sarnersee kunnen we nog even verpozen of rustig vlak wandelen. Nadien via Kerns, Stans terug naar Seelisberg.

Dag 4

Koekjesfabriek Kambly – kaasmakerij Emmental – Marbachegg.

Na het ontbijt rijden we via Beckenried en Stans naar Kriens. Van hieruit gaat het verder richting Bern en via Malters en Wolhusen door de regio Entlebuch tot Trubschachen. Bezoek aan de bekende fabriekswinkel van de koekjes ‘Kambly’. Daarna reizen we naar Emmental, waar we de kaasmakerij met zijn grote kazen (wielen van 1 meter diameter!) bezoeken. De kaasboer neemt ons mee naar de oude kaasmakerij, daarna bezoek aan de ‘Koningsweg’, waar we – via een klank- en lichtspel – zien hoe kaas gemaakt wordt. Uiteraard gaan we ook even proeven. Middagmaal ter plaatse + mogelijkheid om kaas aan te kopen. Nadien via Langnau naar Marbach waar we de gondelbaan nemen naar de Marbachegg op 1.500 m hoogte. Marbachegg is een prachtig zonneterras met uitzicht op de Eiger en Emmental. Hier nemen we de tijd om rustig te genieten. Daarna met de gondelbaan terug naar Marbach. Via Wolhusen en Kriens terug naar Seelisberg.

Dag 5

Drie Passentocht: Gotthard - Nufenen en Grimsel.

Na het ontbijt vertrekken we voor een daguitstap, de ‘Drie Passentocht’. We rijden via Beckenried tot Göschenen. Via de Teufelsbrücke naar Andermatt om zo een van de modernste bergpassen van Zwitserland te beklimmen, de Gotthardpas. We verlaten het kanton Uri en via een mooie afdaling komen we in Airolo. Daar nemen we een bergweg door de wilde natuur ‘Val Bredretto’ naar de Nufenenpass (hoogste pas van de regio!). Na een fotosessie brengt een mooie afdaling ons in het Walliserdorpje Ulrichen, waar we lunchen. Nadien via Oberwald naar Gletsch en de Grimselpass. Via het Haslital naar Innertkirchen en verder naar Meiringen (korte halte met vrij bezoek). Daarna over de Brünigpas naar Lungern. Via de Lungernsee en Sarnensee (korte halte) verder via Stans terug naar Seelisberg.

Dag 6

Rond het diepblauwe Vierwoudstedenmeer, Luzern en Brunnen

Vandaag gaan we volledig het blauwe meer rond! In Beckenried nemen we de autosnelweg naar Luzern, ook wel de mooiste stad van Zwitserland genoemd. In Luzern eerst een geleide wandeling van 1 uur. Daarna kunt u op eigen houtje de stad verkennen. Dan rijden we via Meggen naar Küssnacht. Hier houden we even halt aan de Astridkapelle, opgericht als aandenken aan het dodelijke auto-ongeval in 1935 van de Belgische Koningin Astrid. Middagmaal in het stadje Küssnacht. Na het middagmaal rijden we langs de oever van de Küssnachtersee tot Vitznau waar we de Seeroute nemen via Vitznau en Gersau naar Brunnen. Vrije bezoek aan Brunnen met mogelijkheid kennis te maken met de wereldberoemde Zwitserse messen van Victorinox. Via de Axenstrasse en Flüelen keren we terug naar Seelisberg.

Dag 7

Seelisberg - Eguisheim - Tielt

Na het ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan naar België. Via Bazel naar het schitterende kleine Elzasserplaatsje Eguisheim voor een korte halte en daarna naar Ostheim voor het middagmaal. Vervolgens via Straatsburg - Luxemburg naar Wanlin (halte) en dan via Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.242
in een 2p. kamer
€ 150
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen en inkomgelden (ook boottochten en kabelbanen), ¼ fles wijn of 2 biertjes en water bij de avondmalen.

Niet inbegrepen

Tafeldranken bij de middagmalen.

Hotel ***

We verblijven in Hotel Bellevue*** een gezellig hotel in typisch Zwitserse chaletstijl, met een panoramisch zicht op het meer. Alle kamers beschikken over modern comfort zoals badkamer, TV, haardroger en balkon. ‘s Morgens wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet en de lekkere avondmalen zijn met veel zorg klaargemaakt door een uitstekende chef.

Munt 

CHF (Zwitserse Frank)