Vernieuwd!
6 dagen
Meerdaagse reizen

Seelisberg

Zowel letterlijk als figuurlijk reis vol hoogtepunten aan het Vierwoudstrekenmeer.

t/m

Seelisberg, in het hart van Zwitserland, is een dorp prachtig gelegen op een schiereiland in het Vierwoudstedenmeer op een hoogte van 800 m. Men kan er genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende bergen. Seelisberg staat trouwens bekend als het ‘zonneterras van het Vierwoudstedenmeer’. Rond het meer vind je zowat alles wat Zwitserland te bieden heeft: een majestueuze bergwereld, kleine gezellige dorpjes en wereldberoemde steden zoals Luzern, bergmeren, indrukwekkende watervallen … Seelisberg is ideaal gelegen en biedt vele mogelijkheden om een uitzonderlijk mooi programma samen te stellen: korte, maar mooie panoramische wandelingen, enkele uitstappen met onze autocar in de prachtige bergwereld, boottochten op het meer of met kabeltreintjes de bergen in. Tradities, zoals o.a. een bezoek aan een kaasmakerij vervolmaken deze reis. Lees ons programma en je zult ongetwijfeld bekoord worden door de vele gevarieerde uitstappen in de wonderbare bergwereld van Centraal-Zwitserland.

Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg
Seelisberg

Dag 1

Tielt - Seelisberg.

Vertrek uit Tielt om 5u30. Via Brussel - Wanlin (koffiehalte) - Luxemburg en Straatsburg naar Obernai voor het middagmaal. Daarna rijden we via Colmar - Bazel en Luzern verder naar Seelisberg. Aankomst in Hotel Bellevue, subliem gelegen in het noorden van het Vierwoudstrekenmeer. Welkomstaperitief en avondmaal.

Dag 2

Bergdorp Isenthal en rondvaart op de Urnersee.

Vanaf ons verblijfshotel korte wandeling naar de TSB-Bahn. Dit kabeltreintje brengt ons in enkele minuten van Seelisberg naar Treib. Hier nemen we de boot en varen op de Urnersee (een zijarm van het Vierwoudstrekenmeer) via Brunnen, Rütli, Bauen, Tellskapelle, Flüelen tot Isleten. We verlaten de boot en wandelen tot aan het busstation Seegarten. Een kleinere autocar voert ons langs een smalle bergweg naar Isenthal. Middagmaal in een gezellig en familiaal bergrestaurant. Nadien bezoek aan dit mooie bergdorp met zijn toch wel bijzondere tradities. Nadat we bergdorp Isenthal ontdekt hebben, maken we de omgekeerde beweging terug naar beneden. De kleine autocar voert ons terug naar Isleten, waar we opnieuw kort wandelen naar het bootstation. We varen opnieuw op de prachtige Urnsersee via Fluëlen – Bauen – Rütli – Brunnen naar Treib. Onze eerste dag op Zwitserse bodem sluiten we af op een wel heel speciale locatie: het terras van het oudste restaurant van Zwitserland! Nadien brengt het kabeltreintje ons terug naar Seelisberg. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Naar het dak van Urnerland - Sustenpas en het natuurwonder Aareschlucht.

Door het kanton Uri volgen we de bergrivier de Reuss tot Wassen. Daarna klimmen we via het romantische Meiental naar de Sustenpas tot op een hoogte van wel 2.224 meter. Tijd om te genieten van de mooie bergwereld! Daarna dalen we af tot aan de Steingletscher met halte en zicht op de sneeuwmassa. Liefhebbers kunnen hier een mooie wandeling maken of even gaan kijken bij de lokale kaasmakerij. Middagmaal in een typisch bergrestaurant. We vervolgen onze weg door het Gadmental tot Innertkirchen en verder naar de Aareschlucht in Meiringen. Bezoek aan dit natuurwonder, waar een wilde rivier zich door een kloof wringt. Na al het natuurschoon reizen we door Meiringen naar de Brünigpas. Verder langs de Lungern- en Sarnersee tot Sarnen. Aan de Sarnersee kunnen we nog even verpozen of rustig vlak wandelen. Onze autocar voert ons via Kerns – Stans terug naar Seelisberg.

Dag 4

Bergkaasmakerij Huismatt in Wirzweli en Engelberg.

Na het ontbijt rijden we via Stans naar Dallenwil. Hier nemen we de beleveniskabelbaan naar het prachtig gelegen Wirzweli. In Wirzweli maken we een mooie, korte wandeling door de prachtige natuur naar een typische kaasmakerij Huismatt. Bezoek met uiteraard degustatie. Nadien wandelen we naar een bergrestaurant voor een typisch Zwitsers middagmaal. Daarna terug naar Dallenwil en verder door het Engelbergtal naar het kloosterdorp Engelberg. Bij aankomst genieten we van een rondrit met de paardenkoets in en om Engelberg. We nemen nog even de tijd voor een bezoek aan de kloosterkerk met het oudste orgel van Zwitserland en keren terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Rond het diepblauwe Vierwoudstedenmeer, Luzern en Brunnen.

Vandaag gaan we volledig het blauwe meer rond! In Beckenried nemen we de autosnelweg naar Luzern, ook wel de mooiste stad van Zwitserland genoemd. In Luzern maken we samen een geleide wandeling van 1 uur en dan wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. We rijden verder via Meggen naar Küssnacht. Hier houden we even halt aan de Astridkapelle, opgericht als aandenken aan het dodelijke auto-ongeval in 1935 van onze Belgische koningin Astrid. Middagmaal in het stadje Küssnacht. Na het middagmaal rijden we langs de oever van de Küssnachtersee tot Vitznau, waar we de Seeroute nemen via Vitznau en Gersau naar Brunnen. Vrij bezoek aan Brunnen. Via de Axenstrasse en Flüelen keren we terug naar Seelisberg. Afscheidsmaaltijd en overnachting.

Dag 6

Terugreis naar België.

Na het ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan naar België. Via Bazel – Mulhouse – Straatsburg (lunch onderweg). Vervolgens via Luxemburg naar Wanlin (avondstop) en dan via Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.242
in een 2p. kamer
€ 146
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen en inkomgelden (ook boottochten en kabelbanen), ¼ fles wijn of 1 bier van 33cl en water bij de avondmalen.

Niet inbegrepen

Tafeldranken bij de middagmalen.

Hotel ***

We verblijven in Hotel Bellevue*** een gezellig hotel in typisch Zwitserse chaletstijl, met een panoramisch zicht op het meer. Alle kamers beschikken over modern comfort zoals badkamer, TV, haardroger en balkon. Gratis wifi in het hotel! ‘s Morgens wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet en de lekkere avondmalen zijn met veel zorg klaargemaakt door een uitstekende chef.

Munt 

CHF (Zwitserse Frank)

Wandelniveau 1

Deze reis vraagt weinig fysieke inspanningen. 

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.