8 dagen
Vernieuwd!
Meerdaagse reizen

Salzkammergut

Salzkammergut is beroemd om zijn oogstrelende landschap.

t/m

Door zijn prachtige landschap van meren en bergen en zijn duizenden jaren geschiedenis behoort Salzkammergut tot de mooiste gebieden van Midden-Europa. Het gebied is uniek door de talrijke bergketens, de vele meren en de pittoreske steden en dorpen zoals Salzburg. Salzkammergut kan niet anders dan als muziek in de oren klinken! Het land van ‘The Sound of Music’ beschikt over sterke troeven om de veeleisende toerist te bekoren. Salzburg, de stad van Mozart; we ontdekken het natuurwonder de Liechtensteinklamm, het zoutstadje Hallstatt, het Arendsnest van Hitler in Berchtesgaden, een boottocht op de Chiemsee en bezoek aan het indrukwekkende kasteel, zijn de vele hoogtepunten van deze boeiende reis.

Salzkammergut
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem
Salzkammergut - De Meibloem

Dag 1

Tielt - Rohrdorf.

Vertrek om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder langs de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg naar Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Rohrdorf - Berchtesgaden - Filzmoos.

Dit wordt al een toeristische topdag! In de voormiddag staat de Kehlsteinberg (1.854 m) met het Arendsnest van Hitler op het programma. Met een postwagen en een grote lift bereiken we het ‘theesalon’ van de dictator, gebouwd op een hoge rots. Een unieke belevenis aan het begin van deze reis. Middagmaal in het panoramisch gelegen restaurant met zicht op de omringende bergen. Daarna rijden we naar Schönau voor een uurtje vrije tijd aan de mooie Königssee. Vandaar naar ons verblijfshotel in Filzmoos.

Dag 3

Salzburg.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het prachtvolle Salzburg. Wandeling in de tuinen van Schloss Mirabel en over de Salzach naar de ‘Altstadt’. Via de Kapittel- en de Mozartplatz naar de schitterende Domkerk voor een bezoek. Daarna met de Festungsbahn naar de Festung Hohensalzburg voor een panorama over de stad. Vrij middagmaal. In de namiddag voorzien we wat vrije tijd. Je kunt rondkuieren in de gezellige Getreidegasse of een bezoek brengen aan het geboortehuis van Mozart (facultatief). Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Burg Hofenwerfen - Liechtensteinklamm.

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Burg Hohenwerfen. Dit middeleeuws kasteel ligt op 623 m hoogte en vanaf hier hebben we een prachtig zicht op o.a. het Tennengebergte. Een lift brengt ons vanaf de parking naar het kasteel. We nemen in de namiddag rustig de tijd om dit prachtig kasteel met zijn folterkamer, beltoren, ... én bijhorende valkerijcentrum te verkennen. Na het middagmaal reizen we naar de Liechtensteinklamm, een van de mooiste kloven in de Alpen! De Liechtensteinklamm is ontstaan door een ondergrondse zijrivier van de Salzach. Duizenden jaren heeft kolkend water onder de grond door gestroomd en de kalkstenen rotsen uitgesneden. Op sommige punten zijn de rotswanden zelfs wel 300 m hoog en ontzettend smal, een fascinerend natuurwonder! In de late namiddag terugkeer naar ons verblijfshotel in Filzmoos.

Dag 5

Hallstatt.

Na het ontbijt naar Hallstatt, een oud dorpje gelegen aan de voet van het Dachsteinmassief en aan het gelijknamige meer. Het plaatsje is met zijn smalle straatjes een levende ansichtkaart, opgehangen tegen de steile wand van het Dachsteinmassief. In 1997 werd Hallstatt vanwege zijn uniek landschap en zijn schilderachtig stadsbeeld toegevoegd aan het Unesco Werelderfgoed. Hallstatt is ook een zoutstadje waar 5.000 jaar geleden al zout werd gedolven. We starten ons bezoek met een 50 minuten durende boottocht op het meer. Een geweldige manier om te genieten van het uitzicht. Middagmaal ter plaatse. In de namiddag geven we wat vrije tijd. Wie wil, kan even binnenlopen in het ietwat lugubere knekelhuis, waar honderden schedels sinds de 12de eeuw opgestapeld liggen (facultatief). Doorreis halverwege de namiddag. Voor de terug rijden we via Mitterndorf en Ramsau, op deze manier maken we ook kennis met de noordzijde van het Dachsteinmassief.

Dag 6

Vrije tijd in en rond onze verblijfplaats Filzmoos.

Vandaag een rustige dag. We rijden tot aan de voet van de berg ‘Bischofsmütze’, niet toevallig ook de naam van ons verblijfshotel. Hier middagmalen we in een gezellige Alphütte aan de Almsee, een idyllische plaats. Na het middagmaal tijd om op een rustig tempo rond de Almsee te wandelen. Zij die graag wandelen, kunnen te voet terug naar het hotel (een mooi traject van 5 km). Vrije tijd in onze gezellige verblijfplaats met winkeltjes, bars … Facultatief: mogelijkheid om zelf de kabelbaan te nemen die je naar nog meer schitterende wandelroutes brengt!

Dag 7

Filzmoos - Chiemsee - Günzburg.

Na het ontbijtbuffet over de Duitse grens naar Prien aan de westoever van de Chiemsee. Per boot naar de Herreninsel en wandeling naar Schloss Herrenchiemsee, gebouwd door de Beierse koning Ludwig II, die zich spiegelde aan het kasteel van Versailles. We bezoeken het slot met zijn indrukwekkende spiegelzaal, de pronktrap, de slaapkamer… en de tuinen in Franse stijl. Per boot terug naar Prien voor het middagmaal. Daarna doorreis naar ons overnachtingshotel in Günzburg.

Dag 8

Günzburg - Tielt.

Via Ulm - Stuttgart - Karlsruhe naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg – Brussel verder naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.208
in een 2p. kamer
€ 125
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8, uitgezonderd middagmaal dag 3.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en bezoeken.

Niet inbegrepen

Facultatief bezoek geboortehuis Mozart, middagmaal dag 3 en de tafeldranken.

Hotels***(*)

Hotel Bischofsmütze **** ligt pal in het centrum van Filzmoos, een gezellig en rustig dorp in de provincie Salzburg. We logeren in comfortabele kamers, voorzien van alle moderne comfort. Heerlijk ontbijtbuffet en een uitstekend restaurant. Gratis wifi. Het hotel beschikt ook over een binnenzwembad, een gezellige bar én een ruim zonneterras. Er zijn tal van mooie wandelroutes in de buurt! Op de heen- en de terugreis logeren we in comfortabele drie- en viersterrenhotels.

Munt