8 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Provence & de Luberon

Hoe bij Vlamingen bekende en geliefde streek toch nog altijd weet te verrassen.

t/m

Dit is de streek waar de spreuk ‘leven zoals god in Frankrijk’ volop van toepassing is! We ontdekken de Luberon, een gebied dat gekenmerkt wordt door prachtige heuvels, rotsformaties, uitgestrekte wijngaarden en pittoreske bergdorpjes. In Gordes en Roussillon kunnen we heerlijk struinen door de smalle straatjes, verschillende bezienswaardigheden bewonderen en genieten van het schitterende landschap. Verder op het programma staan het indrukwekkende Pont du Gard, de pauselijke stad Avignon, een schitterende boottocht in de Calanques, heerlijke rondritten en zoveel meer!

Provence
Provence & de Luberon
Provence & de Luberon
Provence & de Luberon
Provence & de Luberon

Dag 1

Tielt - Loriol-sur-Drôme.

Vertrek uit Tielt om 5u30. Via Reims (vrije ontbijtstop) naar Nuits-St-Georges voor het middagmaal. Daarna verder via Lyon naar ons hotel in Loriol-sur-Drôme.

Dag 2

Loriol-sur-Drôme - Pont du Gard - Avignon - Pertuis.

Na het ontbijt rijden we naar Remoulins, dat vooral bekend is omwille van zijn indrukwekkende Pont du Gard, gelegen midden een prachtig Provençaals landschap. Dit Romeinse aquaduct van ongeveer 2.000 jaar oud bracht het water over 70 kilometer van Uzès naar Nîmes. Daarna naar Avignon voor het vrij middagmaal. ‘Sur le Pont d’Avignon, on y danse, on y danse…’. Maar er is nog veel meer te zien dan de beroemde brug! Avignon, de stad van de pausen van de 14de eeuw, bezit naast zijn indrukwekkend pauselijk paleis (binnenbezoek), nog een groot deel van zijn stadsomwalling, het prachtige park Jardin du Rocher, en veel gezellige pleintjes en middeleeuwse straatjes. Daarna verder naar ons verblijfshotel in Pertuis. Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 3

Manosque - Forcalquier - Domaine de Régusse.

Vandaag staat een schitterende rondrit op het programma. We rijden via Manosque - Forcalquier (even verpozen op de lokale markt) naar Saint-Martin-les-Eaux voor het middagmaal. Nadien rijden we naar Domaine Regusse, gelegen in het hart van Pierrevert, voor een proeverij. De wijngaarden liggen hier op ca. 400 m hoogte. Dit zorgt ervoor dat er hier een duidelijk koeler microklimaat heerst dan in het zuiden van de Provence. In de wijnen is dat goed te smaken: verfijnde aroma’s en schone zuren maken de wijnen merkbaar lichter van aard dan de meeste andere wijnen uit de Provence. Verder via Cucuron - Loumarin en Cadenet naar ons verblijfshotel in Pertuis.

Dag 4

Sénanque - Gordes - Roussillon.

Na het ontbijt rijden we naar Sénanque voor een bezoek aan de abdij. Een veelbewogen geschiedenis, maar nog in verrassend goede staat: Abbaye de Sénanque is een opmerkelijk cultureel pareltje in de Provence. Deze cisterciënzerabdij werd in de 12de eeuw gebouwd en is vandaag de dag nog steeds in gebruik door monniken. Nadien rijden we naar Gordes, waar de huizen schilderachtig tegen de steile rots aan de rand van het Plateau de Vaucluse liggen. We wandelen door de typische ‘calades’. De boetiekjes en de vele kraampjes met handgemaakte artikelen zorgen voor een gezellige drukte. Vrij middagmaal. Tot slot naar het fantastische rode okerstadje Roussillon, gebouwd op een heuvel van dieprode aarde. Vanuit het dorpje hebben we een mooi uitzicht op het wonderlijk gekleurde landschap, waarin we vervolgens een korte maar onvergetelijk mooie wandeling maken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Aix - Cassis.

Na het ontbijt rijden we naar Aix. Deze voormalige hoofdstad van de Provence heeft gedeeltelijk haar 17de en 18de eeuws karakter weten te behouden. De sobere, elegante herenhuizen, de charmante pleinen, de brede statige lanen en de talrijke prachtige fonteinen zijn indrukwekkend. Onze reisleider toont je de mooiste plekjes. Daarna vertrekken we naar Cassis voor het middagmaal. In de namiddag maken we een mooie boottocht naar de Calanques met zijn steile rotswanden en prachtige natuur. Een must voor elke natuurliefhebber! Na wat vrije tijd terug naar Pertuis voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Arles.

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Arles. Onderweg zien we flamingo’s, rijstvelden en zoutwinningsgebieden. Tegen het middaguur komen we aan in Arles, een stad met een lange geschiedenis en die kan pronken met twee schitterende Gallo-Romeinse monumenten: het amfitheater en het theater. Beiden pareltjes van romaanse architectuur! Na het vrij middagmaal brengen we een bezoek aan het amfitheater, dat vermoedelijk dateert uit het einde van de 1ste eeuw na Christus. Na wat vrije tijd terug naar ons verblijfshotel in Pertuis opdat we nog kunnen genieten van de vele hotelfaciliteiten. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Pertuis - Romans-sur-Isère - Hauterives - Lyon.

Vandaag vatten we al deels de terugreis aan. Maar eerst rijden we naar Romans-sur-Isère, een middeleeuws stadje, genesteld aan de voet van de Vercors in Drôme. Hier hebben we het vrij middagmaal. Na een verkennende wandeling en wat vrije tijd rijden we verder naar Hauterives voor een bijzonder bezoek aan het Palais Idéal du Facteur Cheval. Dit uniek bouwwerk is het levenswerk van Joseph Ferdinand Cheval. 33 jaar lang bouwde hij aan zijn sprookjesachtig paleis. Daarna doorreis naar ons verblijfshotel in de omgeving van Lyon voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Lyon - Langres - Tielt.

Na het ontbijt vervolgen we onze weg langs Dijon naar Langres voor het middagmaal. Daarna verder via Reims – Rijsel naar Tielt. Thuiskomst in Tielt omstreeks 20u.

Prijs per persoon
€ 1.298
in een 2p. kamer
€ 262
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Verblijf op basis van volpension uitgezonderd middagmalen op dag 2, 4, 6 en 7.

Inbegrepen

Héél veel inbegrepen: middagmalen op dag 1 + 3 + 5+ 8 en de vermelde bezoeken en inkomgelden aan:

  • Pont du Gard + Palais du Pape + Pont d’Avignon
  • Abdij van Sénanque
  • Sentier des Ocres in Roussillon
  • Domaine Régusse
  • Boottocht Cassis + transfer naar stadscentrum met treintje
  • Amfitheater Arles
  • Palais Idéal du Facteur Cheval

Niet inbegrepen

Middagmalen dag 2, 4, 6 en 7 + tafeldranken.

Hotel****

We verblijven in het 4-sterrenhotel Best Western Sévan Parc Hôtel in Pertuis. Alle kamers zijn comfortabel uitgerust en beschikken over airco en wifi. ’s Morgens worden we verwend met een lekker ontbijtbuffet en ’s avonds met verzorgde 3-gangenmenu’s. Zwemliefhebbers nemen best hun zwemgerief mee, want het hotel beschikt over een buitenzwembad. Op de heen- en terugreis verblijven we in kwalitatieve 3-sterrenhotels.

Wandelniveau 2

Met ‘wandelaartjes’ geven we vanaf nu telkens aan of er al dan niet veel of weinig dient te worden gestapt tijdens de reizen. Uiteraard blijven we een rustig tempo hanteren dat iedereen meester kan. We streven er ook nog altijd naar om, naast onze vertrouwde autocars, geregeld alternatieve vervoersmiddelen (o.a. boottochten en treinritjes) in onze excursieprogramma’s te integreren. Deze reis heeft wandelniveau 2. Dit betekent dat er wandelmomenten zijn, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.