8 dagen
Meerdaagse reizen

Lente aan de Côte d'Azur

Zalige voorjaarsreis met Cannes, Nice, Saint-Tropez, Monaco en Gorges du Verdon.

t/m

Tussen de Provence en Italië ligt de Côte d’Azur of de Azurenkust. Een streek met vele wereldberoemde badplaatsen, subtropische bloemenpracht, in het achterland een schitterende natuur en gezegend met een zonnig klimaat. De belangrijkste blikvangers van deze reis zijn Cannes, Nice, Monaco, maar ook kleinere plaatsjes zoals Saint-Paul-de-Vence, Saint-Tropez en Èze zullen je bekoren. En in het hinterland is de Grand Canyon du Verdon op de terugreis een topattractie. De Azurenkust in de lente betekent nog geen overvolle wegen en drukte, maar wel zalig genieten van de schoonheid van die schitterende kuststreek.

Côte d'Azur

Dag 1

Tielt - Orange.

Vertrek in Tielt om 5u. Via Reims (koffiehalte) rijden we naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna via Beaune - Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Orange - Saint-Raphaël.

Na het ontbijtbuffet naar het centrum van Orange voor een bezoek aan de bekende Romeinse overblijfselen: de Romeinse triomfboog en het zeer goed bewaarde Romeinse theater dat een unicum is in Europa. Vrij middagmaal in Orange. In de loop van de namiddag doorreis naar ons verbljifshotel in Saint-Raphaël. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Cannes - Saint-Paul-de-Vence.

Na het ontbijt naar de mondaine badplaats Cannes. We verkennen met een toeristisch treintje de mooiste plekjes van Cannes, de jachten, zijn festivalpaleis, maar ook de smalle middeleeuwse straatjes van de oude stad Suquet en de oude haven. Daarna vrije tijd voor een wandeling op de beroemde Boulevard de la Croisette met zijn indrukwekkende hotels. Middagmaal in een restaurant in de haven. In de namiddag bezoeken we Saint-Paul-de-Vence. Dit wereldberoemde kunstenaarsstadje is een pareltje met zijn middeleeuwse straatjes en vele kunstgalerijen en andere winkeltjes. Tip: je kunt er de kapel van de Pénitents Blancs bezoeken. Deze kapel is prachtig gerestaureerd en werd versierd door de Belgische kunstenaar Foulon (facultatief).

Dag 4

Nice.

Vandaag rijden we naar het chique Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur. In de voormiddag wandelen we door ‘le Vieux Nice’ met zijn kleurrijke en gezellige straatjes en flaneren op de dagelijkse bloemenmarkt op de Cours Saleya. Na het middagmaal voorzien we voldoende vrije tijd op de ‘Promenade des Anglais’. Deze wereldberoemde promenade biedt mooie uitzichten op de zee langs de ene kant en op de legendarische hotels, zoals Hotel Negresco aan de andere kant. 

Dag 5

Saint-Tropez - Bormes-les-Mimosas.

In de voormiddag naar het nabijgelegen Saint-Tropez, het wereldberoemde oude vissersplaatsje dat sinds de jaren 50, door de mythe Brigitte Bardot en de films van ‘Gendarmes de Saint-Tropez’, het trefpunt geworden is van kunstenaars en de ‘beau monde’ die pronken met luxueuze jachten en Ferrari’s. Bezoek aan de citadelle en vrij middagmaal. Daarna via de prachtige kustweg (Corniche des Maures) met zijn rode rotsen naar Bormes-les-Mimosas, voor een wandeling in het hooggelegen schilderachtige, oude stadje. Bormes-les-Mimosas zal je bekoren met zijn bloemrijke steegjes en pleintjes en zijn winkeltjes met artisanale producten.

Dag 6

Monaco - Èze.

Via de autoroute ‘La Provençale’ rijden we naar Monaco. We wandelen door de mooie exotische ‘Jardins St. Martin’ richting het prinselijk paleis. Om 11u55 kunnen we de wissel van de wacht meemaken. Ook bezoek aan de kathedraal met het graf van Prins Rainier III en Grace Kelly. Na het middagmaal via de Corniche Moyenne naar het arendsnestdorpje Èze. Het fotogenieke Èze is een van de mooiste dorpjes van de Azurenkust. Het troont 427 m boven de zee en het uitzicht is er adembenemend. Deze streek is ook bekend om zijn parfumindustrie. Vandaar dat we deze dag afsluiten met een bezoek aan de firma Fragonard, waar we te weten komen hoe men uit miljoenen bloemen parfum bekomt.

Dag 7

Gorges du Verdon.

Begin van onze terugreis, maar er wacht ons een schitterende, toeristische dag met de Gorges du Verdon. Na het ontbijtbuffet via Draguignan naar Compssur-Artuby en naar de ‘Corniche Sublime’. Via fantastische uitzichten op loodrechte bergwanden en diepe afgronden (af en toe houden we halt voor een fotostop) bereiken we Aiguines voor het middagmaal. Vervolgens langs de Lac de Sainte Croix naar Moustiers-Sainte-Marie, een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn faience. Daarna naar Loriol voor het avondmaal en overnachting.

Dag 8

Loriol - Tielt.

Na een hartig ontbijt via Lyon - Beaune naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Verder via Troyes naar Reims voor een laatste stop en dan terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.258
in een 2p. kamer
€ 258
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 2 en dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken, middagmaal dag 2 en dag 5 en facultatief bezoek aan de kapel van de Pénitents Blancs.

Hotel****

Welkom in 4-sterrenhotel la Marina, ideaal gelegen aan de jachthaven van Saint-Raphaël. Hier vind je alles om je tevreden te stellen. Een hotel met 97 mooie kamers, voorzien van alle modern comfort, zoals airco, tv, haardroger, gratis wifi, minibar. Verder is er ook een fitnesszaal, sauna, een bar en gezellige terrassen. ’s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds zorgt de chef voor smaakvolle Provençaalse gerechten.

Troef

Verblijf in een 4-sterrenhotel, prachtig gelegen aan de jachthaven van Saint-Raphaël.

Wandelniveau 1

Een reis die relatief weinig fysieke inspanningen vraagt. Echter in de steden dient er wel wat gewandeld worden vanaf de autocarparking naar het stadscentrum.