8 dagen
Meerdaagse reizen

Lago Maggiore

Met als hoogtepunten Stresa, Borromeïsche eilanden en Milaan.

t/m

Het Lago Maggiore is een ideale bestemming voor wie houdt van een ontspannende vakantie midden een grandioze natuur, pittoreske stadjes en eilandjes, weelderige tuinen met exotische planten en een aangenaam klimaat. Een verblijf aan dit magische meer zal je ongetwijfeld bekoren. We tonen je tijdens deze reis de meest beroemde maar ook een paar unieke nog onontdekte plaatsjes van het Lago Maggiore. Bovendien staat ook een dagexcursie naar het bruisende Milaan op het programma. Kortom, een reis die van de eerste tot de laatste dag een boeiende belevenis zal zijn!

Lago Maggiore

Dag 1

Tielt - Piotta.

Vertrek om 5u30. Via Brussel naar Arlon voor een koffiehalte. Daarna via Luxemburg - Straatsburg naar het Elzasserstadje Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar naar Bazel, waar we Zwitserland binnenrijden. Langs Luzern en het mooie Vierwoudstrekenmeer door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Piotta - Lago Maggiore.

Via Bellinzona naar Locarno voor bezoek aan het oude centrum en middagmaal. Daarna halte in het mondaine Ascona voor een verkenning van dit mooie, toeristische plaatsje. Aansluitend gaan we inchecken in ons hotel in de omgeving van Stresa/Baveno.

Dag 3

Borromeïsche eilanden.

‘s Morgens schepen we in voor een boottocht naar de Borromeïsche eilanden, een groep eilanden in het Lago Maggiore, waarvan we de 2 mooiste bezoeken. Het beroemdste is Isola Bella met zijn imposante barokke villa die Carlo III Borromeo bouwde voor zijn vrouw Isabella. Na een bezoek aan de prachtige zalen kom je in een schitterende tuin in Italiaanse stijl met vijvers, fonteinen en talloze standbeelden en waar tussen de exotische planten en citrusbomen verschillende witte pauwen leven. Het kleine eilandje Isola dei Pescatori biedt met zijn smalle geplaveide steegjes en gekleurde huizen de charme van een traditioneel vissershaventje. De kraampjes en winkeltjes in de straten maken de sfeer nog pittoresker. Middagmaal. Vervolgens per boot naar Santa Caterina del Sasso, een van de meest intrigerende plekken van het Lago Maggiore. Bezoek aan het klooster, spectaculair gelegen tegen de rotswand boven het meer.

Dag 4

Milaan.

Na het ontbijt een mooie panoramarit langs de westelijke oever van het Lago Maggiore naar Milaan, het economisch centrum van Noord-Italië, maar vooral mode- en designstad. Tijdens onze stadswandeling o.l.v. een plaatselijke gids bezoeken we uiteraard dé bezienswaardigheid van de stad, de duomo. Dit gotisch kunstwerk ziet er met zijn 135 pinakels en meer dan 2.000 beelden erg indrukwekkend uit. We wandelen ook langs het theatergebouw ‘Scala van Milaan’ en door de Galleria Vittorio Emanuele II, volgens velen de mooiste overdekte winkelgalerij ter wereld. Na het vrij middagmaal blijft er nog vrije tijd om te shoppen of een terrasje.

Dag 5

Lago d’ Orta.

Na het ontbijt naar het kleine charmante meer van Orta, ingebed tussen glooiende heuvels en woeste bergen. We bezoeken eerst het schilderachtig gelegen Orta en maken daarna een boottochtje naar het fotogenieke eilandje San Giulio, dat bijna volledig ingenomen wordt door een benedictijnenklooster en de imposante basiliek toegewijd aan San Giulio. Terug naar het sfeervolle dorpje Orta voor het middagmaal. In de namiddag vertrekken we vanuit Orta San Giulio met een toeristentreintje naar de Sacro Monte di Orta, de heilige berg gewijd aan de H. Franciscus. Van hieruit genieten we van prachtige zichten over het meer.

Dag 6

Markt Stresa - Villa Taranto.

Vandaag genieten we van een rustig dagje aan het Lago Maggiore. Liefhebbers kunnen deze voormiddag naar de wekelijkse markt van Stresa. Op het Piazza Capucci is het een en al bedrijvigheid en misschien doe je er wel een leuk koopje. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan de Villa Taranto. Deze prachtige Engelse tuinen zullen je charmeren met duizenden verschillende planten uit alle hoeken van de wereld. Na het bezoek keren we tijdig terug naar ons verblijfshotel. Tijd om te genieten van de hotelfaciliteiten en aansluitend avondmaal en overnachting.

Dag 7

Stresa - Ostheim.

Onze terugreis gaat via een zeer aantrekkelijke route: ditmaal rijden we over de Gotthardpas, waar we halt houden op 2.109 m hoogte. Daarna naar het Vierwoudstrekenmeer voor het middagmaal in Stans. Via Luzern rijden we verder naar ons hotel in Ostheim voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ostheim - Nancy - Tielt.

Vandaag nog geen halsoverkop naar huis, maar we maken er nog een mooie toeristische dag van! Na het ontbijt rijden we naar de prachtstad Nancy, waar we na een wandeling doorheen de hoofdstad van Lotharingen verbaasd zullen staan van het briljante plein, de 18de-eeuwse Place Stanislas. Middagmaal ter plaatse en dan via Metz - Luxemburg - Brussel terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u.

Prijs per persoon
€ 1.496
in een 2p. kamer
€ 236
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8, uitgezonderd middagmaal op dag 4 en dag 6.

Inbegrepen

Alle bezoeken en vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

Middagmalen dag 4 + dag 6 en tafeldranken.

Hotels***(*)

We verblijven in een uitstekend 4-sterrenhotel gelegen in Stresa/Baveno. Het hotel beschikt over mooie kamers met toilet, douche/bad en televisie. Op de heen- en terugreis logeren we in comfortabele 3-sterrenhotels.

Munt

CHF en € (krediet- en betaalkaarten worden overal vlot aanvaard)

Wandelniveau 2

Met ‘wandelaartjes’ geven we vanaf nu telkens aan of er al dan niet veel of weinig dient te worden gestapt tijdens de reizen. Uiteraard blijven we een rustig tempo hanteren dat iedereen meester kan. We streven er ook nog altijd naar om, naast onze vertrouwde autocars, geregeld alternatieve vervoersmiddelen (o.a. boottochten en treinritjes) in onze excursieprogramma’s te integreren. Deze reis heeft wandelniveau 2. Dit betekent dat er wandelmomenten zijn, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.