8 dagen
Meerdaagse reizen

Lago Maggiore

Met als hoogtepunten Stresa, Borromeïsche eilanden, treinrit door de ‘honderd valleien’ en Milaan.

t/m

Het Lago Maggiore is een ideale bestemming voor wie houdt van een ontspannende vakantie midden een grandioze natuur, pittoreske stadjes en eilandjes, weelderige tuinen met exotische planten en een aangenaam klimaat. Een verblijf aan dit magische meer zal je ongetwijfeld bekoren. We tonen je tijdens deze reis de meest beroemde maar ook een paar unieke nog onontdekte plaatsjes van het Lago Maggiore. Bovendien staat ook een dagexcursie naar het bruisende Milaan op het programma. Kortom, een reis die van de eerste tot de laatste dag een boeiende belevenis zal zijn!

Lago Maggiore

Dag 1

Tielt - Piotta.

Vertrek om 5u30. Via Brussel naar Wanlin voor een koffiehalte. Daarna via Luxemburg - Straatsburg naar het Elzasserstadje Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar naar Bazel, waar we Zwitserland binnenrijden. Langs Luzern en het mooie Vierwoudstrekenmeer door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Piotta - Lago Maggiore.

Via Bellinzona naar Locarno voor bezoek aan het oude centrum en middagmaal. Daarna halte in het mondaine Ascona voor een verkenning van dit mooie toeristisch plaatsje. Aansluitend gaan we inchecken in ons hotel in de omgeving van Stresa en indien de tijd het toelaat, maken we nog een wandeling langs de promenade en door het charmante centrum van Stresa.

Dag 3

Borromeïsche eilanden.

‘s Morgens schepen we in voor een boottocht naar de Borromeïsche eilanden, een groep eilanden in het Lago Maggiore, waarvan we de 2 mooiste bezoeken. Het beroemdste is Isola Bella met zijn imposante barokke villa die Carlo III Borromeo bouwde voor zijn vrouw Isabella. Na een bezoek aan de prachtige zalen kom je in een schitterende tuin in Italiaanse stijl met vijvers, fonteinen en talloze standbeelden, waar tussen de exotische planten en citrusbomen verschillende witte pauwen leven. Het kleine eilandje Isola dei Pescatori biedt met zijn smalle geplaveide steegjes en gekleurde huizen de charme van een traditioneel vissershaventje. De kraampjes en winkeltjes in de straten maken de sfeer nog pittoresker. Middagmaal. Vervolgens per boot naar Santa Caterina del Sasso, een van de meest intrigerende plekken van het Lago Maggiore. Bezoek aan het klooster, spectaculair gelegen tegen de rotswand boven het meer.

Dag 4

Treinrit Centovalli - Villa Taranto.

Met onze autocar naar Domodossola. Hier wacht ons een nieuw hoogtepunt: we gaan aan boord van de Centovalli-trein voor een onvergetelijke belevenis. Het 60 km lange traject door de ‘honderd valleien’ tussen Domodossola en Locarno voert ons langs diepe kloven, over duizelingwekkende viaducten, langs watervallen naar Locarno. Middagmaal in Cannobio. In de namiddag naar Verbania voor een bezoek aan de Villa Taranto. Deze prachtige Engelse tuinen zullen je charmeren met duizenden verschillende planten uit alle hoeken van de wereld.

Dag 5

Milaan.

Na het ontbijt een mooie panoramarit langs de westelijke oever van het Lago Maggiore naar Milaan, het economisch centrum van Noord-Italië, maar vooral mode- en designstad. Tijdens onze stadswandeling o.l.v. een plaatselijke gids bezoeken we uiteraard dé bezienswaardigheid van de stad: de indrukwekkende duomo. Dit gotisch kunstwerk ziet er met zijn 135 torens erg indrukwekkend uit. We wandelen ook langs het theatergebouw ‘Scala van Milaan’ en door de Galleria Vittorio Emanuele II, volgens velen de mooiste overdekte winkelgalerij ter wereld. Na het middagmaal blijft er nog vrije tijd om te shoppen of een terrasje.

Dag 6

Lago d’ Orta.

Na het ontbijt naar het kleine charmante meer van Orta, ingebed tussen glooiende heuvels en woeste bergen. We bezoeken eerst het schilderachtig gelegen Orta en maken daarna een boottochtje naar het fotogenieke eilandje San Giulio, dat bijna volledig ingenomen wordt door een benedictijnenklooster en de indrukwekkende basiliek toegewijd aan San Giulio. Terug naar het dorpje met zijn sfeervol centrum en middagmaal. In de namiddag vertrekken we vanuit Orta San Giulio met een toeristentreintje naar de Sacro Monte di Orta, de heilige berg gewijd aan de H. Franciscus. Van hieruit genieten we van prachtige zichten over het meer.

Dag 7

Stresa - omgeving Mulhouse.

Onze terugreis gaat via een zeer aantrekkelijke route: ditmaal rijden we over de Gotthardpas, waar we halt houden op 2.109 m hoogte. Daarna naar het Vierwoudstrekenmeer voor het middagmaal in Stans. Via Luzern naar de omgeving van Mulhouse voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Mulhouse - Nancy - Tielt.

Na het ontbijt naar Nancy, waar we een wandeling maken naar de beroemde Place Stanislas. Middagmaal en dan via Metz - Luxemburg - Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.345
op basis van 2p. kamer
€ 214
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 8.

Inbegrepen

Alle bezoeken en vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotels***(*)

We verblijven in een uitstekend 4-sterrenhotel gelegen in Stresa/Baveno. Het hotel beschikt over mooie kamers met toilet, douche/bad en televisie. Op de heen- en terugreis logeren we in comfortabele 3-sterrenhotels.

Munt

CHF en € (krediet- en betaalkaarten worden overal vlot aanvaard)