Vernieuwd!
4 dagen
Meerdaagse reizen

Kerstmagie in de Loirekastelen

Onvergetelijke 4-daagse met royaal kasteelverblijf

t/m

Magischer worden de kastelen van de Loire niet dan in de kerstperiode. Tijdens deze 4-daagse bezoeken we er meerdere, elk met hun eigen karakter en feeërieke kerstversiering. Wat  dacht je van Chenonceau en Cheverny of Le Clos Lucé, bekend als laatste woonplaats van Leonardo Da Vinci? Tevens genieten we van de kerstmarkten van Orléans, Blois en Tours, gaan we wijn degusteren in een kelder met een heel bijzondere collectie en bewonderen we Le Cadre Noir in Saumur, waar paard en ruiter zich bekwamen tot volbloedacrobaten. Drie overnachtingen in een kasteel maken het plaatje compleet.

De Meibloem Kerst in de Loire
De Meibloem Kerst in de Loire
De Meibloem Kerst in de Loire
De Meibloem Kerst in de Loire
De Meibloem Kerst in de Loire
De Meibloem Kerst in de Loire
De Meibloem Kerst in de Loire

Dag 1

Tielt – kerstmarkten Orléans & Blois – Montlouis-sur-Loire.

Vertrek in Tielt om 6u30. Via Parijs - vrije ontbijtstop onderweg - rijden we naar de mooie Loirestreek. Onze eerste stop is Orléans, waar het centrum elk jaar weer wordt omgetoverd tot dorp van de kerstman. De  kerstmarkt spreidt zich uit over vier iconische plaatsen: Place de la République, Place de Loire, Rue Royale en natuurlijk Place du Martroi met het ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc en de formidabele kathedraal Sainte-Croix. Bezoek en vrije lunch. In het tweede deel van de namiddag rijden we door naar Blois, waar we opnieuw de kerstsfeer ontdekken dankzij een ijspiste, diverse animaties, decoratie en feeërieke verlichting. Van hieruit is het nog een klein uurtje rijden naar het pittoreske Château de la Bourdaisière in Montlouis-sur-Loire, waar we voor drie nachten onze intrek nemen.

Dag 2

Paardrijschool Le Cadre Noir – kasteel van Langeais – Le Clos Lucé.

Op dag 2 maken we een ommetje naar Saumur om er Le Cadre Noir te gaan bezoeken, de hogeschool voor paarden. Het is een van de oudste en meest prestigieuze rijscholen ter wereld. Hier trainen de eliteruiters en de beste paardrij-acrobaten elke dag om dit stukje Unesco-werelderfgoed in ere te houden. We bezoeken de grote manege, de stallen en de zadelkamer en met een beetje geluk zien we ook enkele ruiters en paarden trainen. Vrije lunch in Saumur. Van daar keren we terug naar de kastelenregio voor een bezoek aan het Kasteel van Langeais. Het staat bekend om zijn monumentaal gedecoreerde schoorstenen en in de kerstperiode zal het baden in het licht. In 15 ingerichte kamers zullen kaarsen en weelderige bloem- en plantversieringen een middeleeuwse kerst laten herleven. Ons laatste bezoek voor vandaag is het kasteel van Cloux of Le Clos Lucé, gebouwd in 1471 en aangekocht door Karel VIII in 1490. Het zou tweehonderd jaar lang het zomerverblijf van de Franse koningen en de laatste woonplaats van ene Leonardo Da Vinci worden. Ook hier is het kerstsfeer troef. Gegarandeerd krijg je ook een blik op het kasteel van Amboise geserveerd, dat als een reusachtig balkon boven de Loire uittorent. Daarna terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 3

Kasteel van Chenonceau - Caves Ambacia - kerstmarkt Tours.

Een befaamd Loirekasteel dat zeker niet mag ontbreken, is het Kasteel van Chenonceau ofwel kasteel van de dames. Het werd gebouwd over de Cher, een zijrivier van de Loire. De geschiedenis van dit kasteel is als een ware roman met als hoofdpersonage een van de mooiste vrouwen aller tijden: Diane de Poitiers. Benieuwd? Onze gids vertelt er alles over. Kerstthema dit jaar is ‘Noël en l’Art floral’: getalenteerde bloemisten kleden het kasteel aan met hun mooiste creaties en kerstbomen met XXL-decoraties. Na het vrije middagmaal bezoeken we Les Caves Ambacia. Deze kelders uit de 15de eeuw, waar tijdens een rondleiding werkelijk al onze zintuigen worden aangesproken, herbergen een unieke collectie oude millésimes. We gaan er ook zo eentje degusteren, samen met twee andere wijnen. Vooraleer terug te rijden naar ons kasteelhotel, houden we halt in Tours voor een vrij bezoek aan de kerstmarkt. ’s Avonds wacht opnieuw een diner uit grootmoeders keuken in ‘ons’ kasteel.

Dag 4

Kasteel van Cheverny - Tielt.

Onze laatste dag, maar er staat nog een bijzonder bezoek op het programma. We rijden naar het Château de Cheverny. Het mooist ingerichte kasteel van de Loire dateert uit de 17de eeuw en wordt nog altijd bewoond door de eigenaren. Het elegante silhouet van het kasteel inspireerde Hergé tot het tekenen van Kasteel Molensloot: het kasteel van kapitein Haddock. Tijdens een bezoek kunnen we 17 kamers bewonderen waaronder de ‘Chambre du Roi’, de Wapenzaal... Tijdens deze kerstperiode is het kasteel feestelijk versierd. Vrij middagmaal. In de namiddag zetten we onze terugreis naar Tielt verder. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 588
klassieke 2 p. kamer
€ 634
superieure 2p. kamer (niet online te boeken, bel 051401823)
€ 169
toeslag in 1 p. kamer (enkel klassiek)

VERBLIJFSFORMULE

Halfpension van het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 4.

INBEGREPEN

Vermelde bezoeken en inkomgelden.

NIET INBEGREPEN

Middagmalen, tafeldranken en annulatie- en bijstandsverzekering (7% van het reisbedrag).

HOTEL

Lange dagen van uitgebreide (kasteel)bezoeken vereisen een koninklijke slaap in, jawel, een renaissancekasteel. Het Château de la Bourdaisière in Montlouis-sur-Loire, gelegen in een klein dorpje op iets meer dan 10 km ten oosten van Tours, dateert uit de 15de eeuw en biedt jullie twee types van weelderig ingerichte kamers aan. De goedkoopste chambres ‘classique’ van ongeveer 23 m² bevinden zich in het paviljoen, waar geen lift aanwezig is. De superieure kamers zijn iets ruimer en gunnen je een majestueuze slaap in het kasteel zelf. Elke kamer biedt je een zicht op het 55 ha grote park, dat het kasteel omringt, bezit een badkamer met douche of bad en beschikt over wifiverbinding. Het ontbijt is net als de diners (3 gangen) met bediening aan tafel.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.