3 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Kerst in de Champagne

Minitrip biedt behalve bezoeken aan Troyes en charmante dorpjes ook bubbelplezier.

t/m

Bubbels degusteren, doorheen liefelijke dorpjes slenteren en 'en passant' ook nog een kerstmarktje meepikken: waar kan je dat met het jaareinde in zicht beter dan in de Champagnestreek? Maak je op voor een goedgevulde driedaagse, die ons onder meer naar Troyes, Essoyes (het geboortedorp van kunstschilder Renoir), het kasteel van La Motte-Tilly en Laon brengt.

Kerst in de Champagne

Dag 1

Tielt - Notre-Dame de l'Epine - Troyes.

Vertrek uit Tielt om 6u30 en over Rijsel, Saint-Quentin, Urvillers (vrije koffiestop), Laon en Reims naar l'Epine voor een bezoek aan de schitterende gotische basiliek Notre-Dame, gelegen op de pelgrimsroute naar Compostela. Alleen al de 123 fantasierijke waterspuwers aan de buitenzijde trekken de aandacht. Na het middagmaal in Châlons-en-Champagne is onze volgende halte Troyes, hoofdplaats van het departement Aube. Het historische centrum is doorheen de eeuwen bijzonder goed bewaard gebleven. Opvallende 'verschijning' in Troyes is de kathedraal Saint-Pierre Saint-Paul, die slechts één toren heeft. In de kerstperiode trekken ook de 'Bulles Enchantées' de aandacht. Het zijn reuzegrote en feeërieke ingerichte, transparante bollen die het midden houden tussen champagnebubbels en kerstballen. In de late namiddag hoeven we ons echt niet ver te verplaatsen naar ons verblijfshotel. Check-in, diner en overnachting.

Dag 2

Chaource - Essoyes - Loches-sur-Ource.

Na het ontbijt rijden we naar Chaource voor een bezoek aan Fromagerie de Mussy, waar we alles te weten komen over de productie van ambachtelijke Chaource AOP en die van witte kaas gegoten met een pollepel. Uiteraard mag een degustatie niet ontbreken. In de namiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan Essoyes, wat ooit de woonplaats was van de bekende, ruim 100 jaar geleden overleden impressionistische kunstschilder Auguste Renoir. We verkennen er onder meer zijn atelier. Afsluiten doen we vandaag in Loches-sur-Ource bij het champagnehuis Richardot, waar Jean-Paul, Isabelle en Cécile hun champagnes (met vooral chardonnay en pinot noir laten uitblinken in fraîcheur. Bezoek en degustatie. (Opgelet: er dienen trappen te worden genomen!). Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Kasteel van La Motte-Tilly - Laon - Tielt.

Laatste dag, maar we gaan er nog eens goed van genieten. Zet je schrap voor een bezoek aan  het prachtige kasteel La Motte-Tilly (18de eeuw), een typisch voorbeeld uit de tijd van de verlichting. Voor het middagmaal houden we halt in Nogent-sur-Seine en van daaruit rijden we al een aardig stukje terug naar Tielt. Op de terugweg stoppen we nog in Laon. Hier is de hele bovenstad al een bezienswaardigheid op zich, maar het is natuurlijk de fiere kathedraal die alle aandacht naar zich toezuigt. Met een beetje geluk is aan de voet ervan het 'Village de Noël' al toegankelijk, dat je behalve een glühwein of een avondsnack nog enkele kerstartikelen kan opleveren om de eindejaarsdecoratie thuis mee op te smukken. Terugkeer in Tielt, na ook nog een vrije avondstop onderweg, omstreeks 21u30.

Kerst in de Champagne
Kerst in de Champagne
Kerst in de Champagne
Kerst in de Champagne
Prijs per persoon
€ 435
op basis van 2p. kamer
€ 62
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 3.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen en inkomgelden, tafeldranken bij de diners.

Niet inbegrepen

Tafeldranken bij de lunches.

Hotel***

Brit Hotel Privilège Le Royal Troyes, gelegen vlakbij het treinstation en op slechts 5 minuten stappen van de oude stad, beschikt over 42 goed uitgeruste kamers. Ze zijn voorzien van een bad, douche, toilet en een flatscreen-tv. Het hotel biedt ook gratis wifi. Naast lekkere ontbijtbuffetten serveert het restaurant een smakelijke streekkeuken bij de diners.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.