Topreis!
9 dagen
Meerdaagse reizen

Italiaanse Riviera

Een kleurrijke regio overladen met charme en rijkdom.

t/m

Het succes van deze reis hoeft ons niet te verbazen, want naast het heerlijke klimaat, de weelderige plantengroei, het bergachtig achterland met zijn pittoreske dorpjes, biedt dit deel van Ligurië een paar wereldberoemde bezienswaardigheden, terecht geklasseerd als Unesco Werelderfgoed: Genua, Rapallo/Portofino en de Cinque Terre, zijn schitterende hoogtepunten van de Italiaanse Riviera en maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring. Uitstappen naar het bekende San Remo en naar Albenga/Finalborgo vervolledigen deze mooie reis. Heenreis via Zwitserland en terugreis via de bergwereld van Aosta en de Mont-Blanc.

Kaart Italiaanse Riviera
Italiaanse Riviera
Italiaanse Riviera
Italiaanse Riviera
Italiaanse Riviera
Italiaanse Riviera

Dag 1

Tielt - Obernai - Piotta

Vertrek om 5u30 en via Brussel naar Wanlin voor een koffiestop. Daarna via Luxemburg en Straatsburg naar het bloemrijke Elzasserstadje Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar naar Bazel en langs het mooie Vierwoudstedenmeer door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Piotta - Riseria - Vigevano - Arenzano.

Na het ontbijtbuffet rijden we naar een ‘riseria’. In deze rijstfarm krijgen we uitleg over de rijstproductie, die zo typisch is voor deze streek. Een interessant bezoek! Daarna rijden we naar Vigevano voor het middagmaal. Na wat vrije tijd op en rond de mooie Piazza Ducale rijden we naar ons verblijfshotel in Arenzano. Eerste kennismaking met onze verblijfplaats en aansluitend avondmaal en overnachting.

Dag 3

Tuinen van Pallanca - San Remo.

Vandaag eerst een bezoek aan de tuinen van Pallanca. In deze botanische tuin zien we een unieke verzameling van meer dan 3.000 cactussen en vetplanten. Daarna verder naar Bordighera voor het vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar het beroemde San Remo, waar we de prachtige Corso Impératrice, het casino, de Russisch-orthodoxe kerk en ook even de schilderachtige oude stad ‘La Pigna’ verkennen.

Dag 4

Een fantastisch drieluik: de mondaine stadjes Rapallo, Portofino en Santa Margherita

We rijden eerst naar het elegante Rapallo, verrukkelijk gelegen aan de baai naast het schiereiland van Portofino. Wandeling langs de zee over de mooie palmenpromenade met zicht op de statige hotels in art nouveau. Na het middagmaal nemen we de boot naar het beroemde Portofino. Dit haventje, met zijn rijen kleurrijke huizen rondom een piazzetta, is wellicht het meest fotogenieke plaatsje van de Italiaanse Riviera. De smalle pastelkleurige huizen rond het haventje vormen samen met de groene heuvels en de azuurblauwe lucht een fascinerend geheel. Anderhalf uur vrije tijd om te genieten van Portofino. Daarna nemen we opnieuw de ferry naar Santa Margherita, met een halte van ¾ uur in dit oude vissersdorp dat uitgegroeid is tot een vermaarde charmante badplaats. Terug naar Rapallo en van daar een uurtje rijden naar het hotel.

Dag 5

Albenga - Finalborgo

In de voormiddag wandelen we door de oude stad Albenga, met een doolhof van middeleeuwse steegjes rond de kathedraal. Naast de kathedraal staat het prachtige baptisterium (doopkapel) uit de 5de eeuw met een schitterende vroegchristelijke mozaïek. Bezoek aan een opmerkelijk stukje oude kunst! Het oude centrum én de doopkapel maken van Albenga een stadje dat niet mag gemist worden. Na het middagmaal naar het nabijgelegen Finale Ligure, een aangename badplaats met een mooie promenade vol palmbomen. Maar het is vooral Finalborgo dat het meest de moeite waard is. Dit ommuurde dorp is een echt pareltje. Finalborgo behoort tot het selecte groepje van mooiste historische dorpen met een prachtige barokkerk, een gerestaureerd kasteel, kunstgalerijen en winkeltjes met ambachtelijke producten.

Dag 6

Unesco Werelderfgoed Cinque Terre: fabelachtig mooi!

We rijden naar La Spezia waar de uitstap naar de Cinque Terre begint. De Cinque Terre omvat 5 kleine kleurrijke dorpjes, die zich vastklampen aan de rotsen, en samen één van de mooiste stukjes van Italië vormen. De Cinque Terre waren lange tijd zeer geïsoleerd (alleen via muilezelpaden en over zee) en ze traden pas uit hun isolement na de aanleg van de spoorweg aan het begin van de 20ste eeuw. In de schaduw van de bergen, beplant met olijfbomen en wijngaarden, deels aangelegd in terrasvorm, liggen de dorpen Manarola, Monterosso, Vernazza, Corniglia en Riomaggiore. We verkennen 3 van deze wonderbaarlijke dorpjes met de trein en de boot. We starten in Manarola, dan met de trein naar Monterosso, waar we na een wandeling middagmalen. Per ferry naar Riomaggiore voor een bezoek. Tot slot terug naar La Spezia en vandaar naar ons hotel.

Dag 7

Genua, la Superba (de trotse)

Genua, de hoofdstad van Ligurië en de grootste haven van Italië, is een fascinerende stad. In 1992 , n.a.v. de 500ste verjaardag van de ontdekking van Amerika door Christoffel Colombus, kreeg de stad een ingrijpende opknapbeurt. De renovatie van Porto Antico werd geleid door de beroemde architect Renzo Piano, die de oude haven tot een bezienswaardigheid maakte. Hij liet niet alleen de oude pakhuizen opknappen, maar hij ontwierp ook een aantal opmerkelijke nieuwigheden zoals bv. een groots aquarium en een tropische serre in een globe. We starten onze wandeling op Piazza de Ferrari waar tal van interessante gebouwen staan. De Gesù is een bezoek waard voor de twee schilderijen van onze eigenste P. P. Rubens en een bezoekje aan de Cattedrale di San Lorenzo is eveneens een must. We exploreren de oude middeleeuwse binnenstad, de oudste van Europa, en kuierend door het labyrint van middeleeuwse steegjes ontdekken we meerdere interessante kerken, palazzi en pleintjes. Na de lunch is er voor de geïnteresseerden de mogelijkheid mee te wandelen tot Via Garibaldi, in de Gouden Eeuw de mooiste straat van Europa. We bewonderen er de schitterende palazzi van de rijke Genuese families. De prachtig gedecoreerde atriums en binnenhoven getuigen nog steeds van het rijke verleden van deze stad. Wie een rustiger middag wil, kan zich verliezen in de autovrije steegjes en genieten van de winkeltjes. 

Dag 8

Veranzano - Aosta - Mont Blanc - Cluses

Na het ontbijt gaat het naar de mooie Aostavallei, omringd door de hoogste Alpentoppen. Centraal ligt het stadje Aosta, ook wel eens het Rome van het Noorden genoemd, omwille van zijn vele monumenten uit de Romeinse tijd. Wandeling door dit unieke stadje en middagmaal. Daarna via het Alpenplaatsje Courmayeur, Mont-Blanc tunnel en Chamonix naar ons hotel in Cluses.

Dag 9

Cluses - Tielt

Doorheen de Jura naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna via Reims terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.438
op basis van 2p. kamer
€ 220
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd dag 3.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden. Tafeldranken bij middagmalen in Italië zijn inbegrepen.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3 + tafeldranken (uitgez. tafeldranken bij middagmalen in Italië).

Hotel***(*)

We verblijven in Arenzano, een klein maar gezellig badplaatsje in de buurt van Genua. Grand Hotel Arenzano****, is een prachtig hotel gelegen langs de zeepromenade, gezellige kamers met alle comfort zoals airco, TV, minibar, wc en badkamer met haardroger. Gratis Wi-Fi. Het hotel beschikt ook over een mooi buitenzwembad. ‘s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds verzorgde 3-gangenmenu’s.

Meibloem-troef

Tafeldranken bij de middagmalen in Italië zijn inbegrepen.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.