5 dagen
Vernieuwd!
Meerdaagse reizen

Harzgebergte

Wondermooie middeleeuwse stadjes baden in prachtige herfstkleuren.

t/m

Het Harzgebergte verrast de meest veeleisende toerist door zijn schoonheid en zijn veelzijdigheid. Natuurbewonderaars komen in de Harz met zijn bergen, frisgroene naaldwouden, stuwmeren, diepe kloven en ravijnen, zeker aan hun trekken. Daarnaast pronkt de Harz met enkele wondermooie middeleeuwse stadjes zoals Goslar, Wernigerode en Quedlinburg. Namen die bij je wellicht geen belletje doen rinkelen, maar die je zullen verbazen met hun kleurrijke gebouwen en talrijke vakwerkhuizen. Bovendien staan er twee bijzondere bezoeken op het programma: een bezoek aan de befaamde Autostadt in Wolfsburg, waar we een fabrieksrondleiding krijgen, én bezoek aan de ultramoderne brouwerij Warstein.

Harzgebergte
Harzgebergte
Harzgebergte
Harzgebergte
Harzgebergte
Harzgebergte
Harzgebergte

Dag 1

Tielt - Goslar - Wernigerode.

Vertrek om 5u30. Via Antwerpen naar Venlo voor een koffiehalte. Door het Ruhrgebied naar Porta Westfalica voor het middagmaal. Daarna rijden we naar Goslar, deze stad was in de middeleeuwen de uitverkoren verblijfplaats van de eerste Duitse keizers. We wandelen langs het imponerende Siemenshuis naar de markt, met o.m. het prachtige stadhuis en het kleurrijke ‘Kaiserworth’ (gildehuis van de rijke kooplui met beelden van de keizers). Verder naar Wernigerode, onze verblijfplaats voor de komende 4 nachten. Welkomstdrink, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Quedlinburg - verkenning Wernigerode.

In de voormiddag staat een parel van de Harz op het programma: Quedlinburg. Dit is wellicht het meest bekoorlijke stadje van de Harz en is in zijn geheel opgenomen op de Unesco-monumentenlijst: 1.200 geklasseerde huizen, de Stiftskirche St. Servatius... We lunchen op een leuke locatie. We eindigen onze dag met een verkenning met onze verblijfplaats Wernigerode. Sinds de eenmaking zijn vele vakwerkhuizen en het sprookjesachtige stadhuis prachtig gerestaureerd. In het tweede deel van de namiddag rijden we door de smalle straatjes met een toeristisch treintje tot het kasteel, dat hoog boven de stad troont. Tijd voor een drinkstop of bezoek aan het kasteel (facultatief) en dan terug naar het centrum voor verdere verkenning van o.a. het prachtige stadhuis, het Gotisches Haus, de Sylvesterkirche… Na wat vrije tijd terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Nordhausen - Stolberg.

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Nordhausen voor een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Mittelbau-Dora, waar V2’s op een onmenselijke manier door de gevangenen geproduceerd werden. Een beklijvende ervaring. Middagmaal in Nordhausen met aansluitend een bezoek aan de ‘Echter Nordhauser’ een traditionele stokerij van brandewijn. We besluiten deze dag met een halte in het mooie vakwerkhuizenstadje Stolberg. Daarna keren we terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Hötensleben - Marienborn - Autostadt.

Na het ontbijt rijden we naar grensdorp Hötensleben. Hier beleven we de geschiedenis van dichtbij! Bij het dorp bestond de grens uit een muur. Direct na de Duitse hereniging werd de 350 meter lang deel van de DDR-grensversperringen onder monumentenzorg geplaatst. Daarna verder naar een ander stukje geschiedenis: grensovergang Marienborn. We vervolgen onze weg naar Autostadt. Dit is dé toeristische attractie in Wolfsburg, gelegen vlakbij de fabriek van Volkswagen. Middagmaal ter plaatse. In dit enorme complex krijgen we een rondleiding zodat we een algemene indruk krijgen van de bijzondere architectuur van het gebouw en de bezienswaardigheden. We hebben ook een fabrieksrondleiding van ca. 1 uur zodat we zien hoe de wagens gebouwd worden. Na een interessante dag terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Wernigrode - Brauerei Warstein - Tielt.

We breien nog een mooie afsluiter aan deze vijfdaagse, want na het middagmaal brengen we een bezoek aan de ultramoderne brouwerij Warstein. De moderne bezoekerstrein voert ons door de boeiende brouwerswereld. We ontdekken alles over deze bekende brouwerij en haar bieren. Na een smakelijke degustatie keren we huiswaarts. Via Dortmund - Venlo (vrije avondstop onderweg) - Antwerpen rijden we terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u.

Prijs per persoon
€ 789
in een 2p. kamer
€ 62
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotel****

We logeren in HKK Hotel Wernigerode****, gelegen op slechts 100 m afstand van de historische binnenstad. Hier kan je genieten van de luxe van 4 sterren, in eigentijdse en comfortabele kamers, voorzien van alle modern comfort. ’s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ‘s avonds een koud en warm dinerbuffet. Verder kan je ook gratis genieten van sauna, stoombad en fitness en vertoeven in de gezellige bar.

Troef

Zeer goed hotel met rijkelijke buffetten.

Wandelniveau 1

Deze reis vraagt weinig fysieke inspanningen.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.