2 dagen
Laatste kamer!
Meerdaagse reizen

Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek

Onze fleurigste 2-daagse ooit in Nederland: met De Meibloem mee naar de ... meibloem!

t/m

Zeg het met bloemen, 2 dagen lang zelfs. Tijdens deze trip naar dé bloem(bollen)streek van Nederland nemen we je mee naar de grootste bloemenveiling ter wereld en het Bloemencorso Bollenstreek, hét lente-event van Nederland dat jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers lokt. We dompelen ons ook onder in de geschiedenis en het succes van de Aalsmeerse tuinbouw, bezoeken een tulpenteler en varen op de Westeinderplassen met hun duizenden eilandjes.

Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek
Grootste bloemenveiling & Corso bollenstreek

Dag 1

Tielt - Aalsmeer - Hoofddorp.

Bloemen worden ’s morgens vroeg geveild en dus moeten we vroeg uit de veren. Vertrek om 4u30 in Tielt. We komen tijdig bij Royal FloraHolland aan om nog de drukte van het kopen en verkopen mee te pikken. Elke weekdag worden hier 43 miljoen bloemen en 5 miljoen planten verhandeld. Er werken 2.600 mensen voor de bloemenveiling, waar rozen, tulpen en chrysanten tot de populairste soorten behoren. Na dit bezoek tijd voor een koffie en koek. In de late voormiddag worden we rondgeleid in de Historische Tuin. Daar zijn liefst 170 soorten seringen te vinden. De sering is dé bloem van Aalsmeer en bij ons beter bekend als de ‘meibloem’ (!). We krijgen er een overzicht van de Aalsmeerse tuinbouw van 1700 tot ca. 1960. We leren ook hoe de teelt van snijbloemen en potplanten in bakken en serres ooit is begonnen. MiddagmaalAls afsluiter varen we over de Westeinderplassen, waar seringen in groten getale worden gekweekt op eilandjes. In dit gebied zijn ook vogels de koning te rijk.

Dag 2

Lisse - Tielt.

Langs prachtig kleurende bollenvelden rijden we naar Lisse, waar tulpenkweker Henk ons verwelkomt met koffie en een koekje en ons meeneemt doorheen zijn bollenkwekerij. Van januari t/m april is er ook een tulpenbroeierij met bijzondere soorten tulpen te bewonderen. Lunch in een nabijgelegen restaurant. ’s Namiddags keren we naar de tulpenkweker terug om vanop zijn erf het Bloemencorso Bollenstreek 2024 bij te wonen. Het corso is uniek in z’n soort, omdat het wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. De optocht bestaat uit 16 praalwagens en wel meer dan 40 met bloemen versierde luxe- en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Daarna keren we huiswaarts, maar niet zonder dat elke deelnemer een passend afscheidscadeau krijgt. Thuiskomst ca. 21u.

Prijs per persoon
€ 386
in een 2p. kamer
€ 72
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension

Inbegrepen

Alle inkomgelden, frisdrank bij het avondmaal in het hotel, 2 middagmalen en reisbegeleiding.

Niet inbegrepen

Dranken bij de middagmalen en andere dranken bij het diner.

Hotel****

Hotel Schiphol A4, een hotel van de bekende Van der Valk-keten, ligt dichtbij de gelijknamige luchthaven, ten zuidwesten van Amsterdam. Je slaapt er zalig in ruime twin-bedden. De kamers beschikken ook over een tv, een bureau en een zithoek. De (halfopen) badkamer is uitgerust met een comfortabele douche. Desgewenst kan je ook een duik nemen in het binnenzwembad. ’s Avonds krijg je een verzorgd diner voorgeschoteld.

Wandelniveau 2

Op deze reis zijn er wandelmomenten, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.