Nieuw!
4 dagen
Meerdaagse reizen

Floriade, Flevoland & Overijssel

Combineer ’s werelds belangrijkste tuinbouwexpo met stukje authentiek Nederland.

t/m

Afwisseling troef in waterrijk Nederland, waar we naar de noordelijke provincies Flevoland en Overijssel reizen. We gaan dan een namiddag bootje varen in Giethoorn en bezoeken het voormalige eiland Schokland. In het vissersdorpje Urk maken we kennis met een stukje traditioneel Nederland. Ook liefhebbers van groen en bloemen komen aan hun trekken. We trekken in Almere een volledige dag uit voor de Floriade. Die wereldtuinbouwtentoonstelling wordt maar een keertje om de tien jaar georganiseerd en is dus niet te missen. Als toetje bewonderen we de bloemenpracht van de Orchideeënhoeve en sluiten onze trip af met een bezoek aan het sympathieke Hanzestadje Zwolle.

Flevoland

Dag 1

Tielt - Giethoorn - Zwartsluis.

Vertrek om 7u. Over Antwerpen en Breda rijden we richting Utrecht en verder naar Flevoland. We steken even de provincie over om onze eerste bestemming Giethoorn te bereiken, waar we het middagmaal nemen en per boot het ‘Venetië van Nederland’ en zijn omgeving bewonderen. De vele plassen en meren in Giethoorn ontstonden door turfwinning. Er dienden sloten te worden gegraven om de turf te vervoeren. De vele pittoreske huisjes aan wal zijn alleen via bruggetjes bereikbaar en zo zijn er tientallen in Giethoorn. Na deze leerrijke uitstap nemen we de bus naar ons hotel, waar ons na de check-in een driegangendiner en eerste overnachting wachten.

Dag 2

Urk – Schokland.

Tijd om het Nederland uit lang vervlogen tijden van naderbij te bestuderen. Onze eerste stop is het eigenzinnige vissersdorpje Urk. Tot de gedeeltelijke inpoldering van het IJsselmeer was dit een eilandje. Sindsdien hebben de inwoners van Urk altijd gevochten voor hun eigenheid en laten ze zich niet graag betuttelen door de regelgeving uit Den Haag. Tijdens een ginkies- of stegentocht laat een gids in lokale klederdracht ons kennismaken met het leven in vervlogen (vissers)tijden. Onze volgende halte is Schokland, waar we eerst lunchen. Schokland heeft met Urk gemeen dat het ooit een eiland was, tot de drooglegging van de Noordoostpolder. Het gebied, waar slechts een 5-tal mensen woont, staat sinds 1995 op de Unesco Werelderfgoedlijst. En dat dat volledig terecht is, merken we tijdens een gegidst rondritje met tractor en kar. Tijdig terug naar het hotel om nog even te ontspannen door bijvoorbeeld een frisse duik in het zwembad te nemen. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Floriade Expo.

De derde dag van ons verblijf in Flevoland is er eentje voor groene vingers en andere natuurliefhebbers. De Floriade, terug van heel lang weggeweest, strijkt van half april tot begin oktober, neer in Almere. Deze editie staat helemaal in het teken van groene oplossingen die onze steden en natuurlijk ook je eigen tuin en omgeving leuker, mooier en duurzamer maken. Geniet een dagje ten volle van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit en maak kennis met tal van ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Op de Expo kun je meer dan 40 landenpaviljoenen bezoeken. Wie geen hoogtevrees heeft kan de Floriade vanuit een kabelbaan 35 meter boven de grond gaan verkennen. Vrij middagmaal in het park. In de late namiddag terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 4

Orchideeënhoeve – Zwolle – Tielt.

We sluiten onze vierdaagse in stijl af met een bezoek aan de Orchideeënhoeve, een junglepark met tropische dieren die er vrij leven. Ruim 100 jaar geleden zag de bloemenkwekerij van de familie Maarsen het levenslicht, maar sinds 1957 gaat alle aandacht naar de orchideeënkweek. Opendeurdagen lokten zo veel bezoekers dat de familie besloot om de kwekerij te openen voor het publiek. De Orchideeënhoeve telt ook een aantal thematuinen die niet alleen bloemenliefhebbers zullen weten te bekoren. Lunch. Voor we weer koers zetten naar Tielt, rijden we nog even naar Zwolle. Het zou te jammer zijn om dit prachtig stukje Nederland te verlaten zonder een bezoek aan de trotse hoofdstad van de provincie Overijssel. We maken een wandeling langs onder meer de Sint-Michaëlskerk, Sassenpoort en Waanders, de prachtigste boekenwinkel van Nederland gevestigd in de Broerenkerk. Eventueel nog wat vrije tijd. Aansluitend terugkeer naar Tielt, waar we omstreeks 21u aankomen.

Prijs per persoon
€ 598
op basis van 2p. kamer
€ 46
toeslag 1p. kamer
€ 50
extra toeslag kamer waterkant

Verblijfsformule

Volpension vanaf het middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 4, uitgezonderd lunch dag 3.

Inbegrepen

Alle uitstappen, inkomgelden en lokale gidsen.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 3 en tafeldranken.

Hotel***

Hotel Zwartewater is door zijn centrale ligging de ideale uitvalsbasis voor deze minivakantie. Een deel van de gereserveerde kamers biedt zicht op het water. Over water gesproken: er is een overdekt zwembad. Gratis wifi.