Nieuw!
5 dagen
Meerdaagse reizen

Elzas & Vogezen

Een geliefkoosde ‘fleurige’ bestemming met verblijf in een heel goed 3-sterrenhotel met lekkere keuken!

t/m

Mooie bestemmingen hoef je niet altijd ver te zoeken! Deze streek in de noordoosthoek van Frankrijk behoort ongetwijfeld tot de aantrekkelijkste gebieden van Frankrijk en is een échte toeristische topper. Alleen al het unieke landschap loont de moeite: de Vogezen bieden ons prachtige panorama’s en de Elzas bekoort door een zacht golvend landschap bezaaid met duizenden hectare wijngaarden. Voeg daarbij de vele pittoreske plaatsen als Colmar, Riquewihr, Straatsburg, waar de vakwerkhuizen rijkelijk bebloemd zijn, de meisjes zich in traditionele klederdracht tooien, een ooievaar neerstrijkt op zijn kunstig nest, een fris Elzasserwijntje nooit veraf is… Alles samengenomen een heerlijk gevarieerde bestemming!

Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen
Elzas & Vogezen

Dag 1

Tielt - Straatsburg - Munster.

Vertrek in Tielt om 5u30. Via Brussel naar Wanlin voor een vrije koffiestop. Verder via Luxemburg de Franse grens over richting Straatsburg. Na de lunch starten we onze vijfdaags bezoek officieel met een boottochtje op de rivier de Ill, dat ons langs de mooiste hoekjes tot aan het Europese Parlement brengt. Aansluitend bezoek aan de roze kathedraal Notre-Dame en/of ietwat vrije tijd. Vervolgens naar onze verblijfplaats Munster voor vier overnachtingen.

Dag 2

Colmar - Riquewihr.

Na een hartig ontbijt rijden we naar het schilderachtige Colmar. De grote toeristische aantrekkelijkheid van Colmar ligt in zijn pittoreske binnenstad met zijn vele bebloemde vakwerkhuizen. Een lust voor het oog! We maken een wandeling door de pittoreske straatjes met beroemde huizen, zoals het Pfisterhuis en het Maison des Têtes. Niet te missen is ook de wijk Klein Venetië met zijn kleurrijke vakwerkhuizen. Na het middagmaal vrije tijd in Colmar, waar ook het winkelcentrum een bezoekje waard is. Aansluitend rijden we door de Elzasser wijngaarden naar het stemmige wijndorpje Riquewihr, volgens velen het meest schilderachtige plaatsje van de Elzas. Het is er aangenaam kuieren in de oude straatjes tussen vakwerkhuizen vol bloemen, souvenirwinkeltjes en terrasjes, die uitnodigen tot het proeven van een fris Elzasserwijntje. Van daaruit weer naar ons verblijfshotel, waar voor het avondmaal nog voldoende tijd rest om te genieten van de uitgebreide faciliteiten of – waarom niet – van een wandeling in de groene omgeving.

Dag 3

Musée de l’Automobile – Route des Crètes.

Na een rijkelijk ontbijtbuffet rijden we naar Mulhouse voor een bezoek aan het grootste automobielmuseum van de wereld: Musée de l’Automobile (Collection Schlumpf). Een fantastische collectie oldtimers met o.a. Bugatti’s. We versterken ter plaatse ook de inwendige mens. De rest van de dag staat in het teken van het natuurschoon: we volgen de Route des Crètes, een prachtige bergroute over de hoogste kammen van de Vogezen. Korte halte op le Vieil Armand, bij een indrukwekkend monument voor de gesneuvelden van WO I. Daarna naar de Grand Ballon (1.424 m), het hoogste punt op de route, waar je kunt genieten van fantastische vergezichten. Voor de liefhebbers houden we een korte wandeling naar de top. De hele tocht is trouwens adembenemend mooi!

Dag 4

Kaysersberg - Wettolsheim.

Wie Elzas zegt, zegt culinaire hoogstandjes en dus mogen enkele proeverijen ook niet ontbreken in deze trip. Maar voor we zover zijn, stilt onze chauffeur onze honger naar natuurpracht. Via Munster rijden we via een prachtige, bochtige weg richting Turckheim, Trois-Epis en Orbey naar Lapoutroie voor onze eerste stop: Fromagerie Haxaire, producent van de bekende Munsterkaas. Geleid bezoek aan de kaasmakerij en degustatie. Daarna nemen we de bus naar het pittoreske wijndorp Kaysersberg (tevens geboortedorp van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer), waar we ook de benen onder tafel steken. Vervolgens even vrije tijd om te flaneren langs de rivier Weiss met zijn schitterende vakwerkhuizen. Hoe kan je een dag als deze beter afsluiten dan met het proeven van een fris Elzaswijntje? We doen dat op een biologisch wijndomein van 14 hectare.

Dag 5

Nancy - Tielt.

Onze laatste dag… maar geen halsoverkop naar huis. Via Lunéville rijden we naar de prachtstad Nancy, waar we na een wandeling doorheen de hoofdstad van Lotharingen verbaasd zullen staan van het briljante plein, de 18de-eeuwse Place Stanislas. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Museum van Schone kunsten, met een unieke verzameling van Daum, de grootmeester van de art-nouveau-glaskunst. Na het middagmaal via Metz, Luxemburg en Brussel terug naar huis. Thuiskomst omstreeks 21u.

Prijs per persoon
€ 698
in een 2p. kamer
€ 124
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle vermelde inkomgelden, wijndegustatie en boottocht in Straatsburg. Tafeldranken bij middag- en avondmalen.

Hotel***

We verblijven in een van de beste hotels van de Elzas: Verte Vallée in Munster bezit 3 Logis de France – schoorsteentjes, wat duidt op een uitstekende kwaliteit. Alle kamers hebben bad/douche en wc, telefoon en tv. Bovendien is er gratis toegang tot het zwembad, sauna, Turks stoombad en fitnessruimte. En vooral: de chef de cuisine zorgt voor lekkere maaltijden en ook het ontbijtbuffet is meer dan rijkelijk.