Nieuw!
6 dagen
Meerdaagse reizen

Dresden, Sächsische Schweiz & Leipzig

Een boeiende ontdekking van een der mooiste steden van Europa, midden het fantastische landschap van het nationaal park ‘Sächsische Schweiz’. Op de terugweg bezoek aan het verrassende Leipzig!

t/m

Voor de Tweede Wereldoorlog was Dresden een van de mooiste steden van Europa en kreeg terecht de bijnaam ‘Florence van het noorden’. Maar een regen van bommen vernielde de stad bijna helemaal in februari 1945. Vandaag is het historische stadscentrum weer in zijn oude glorie hersteld en pronkt het met zijn schitterende bezienswaardigheden! Bovendien ligt Dresden aan de rand van het mooie natuurgebied, bijgenaamd ‘Sächsische Schweiz’, waar de Elbe zich een weg baant tussen grillige zandsteenformaties. De blikvanger is de Bastei, een formatie van imposante rotsen, door middel van loopbruggen met elkaar verbonden. Verder brengen we een bezoek aan de wereldberoemde porseleinstad Meissen, de tuinen van het slot Pilzen en het unieke slot Moritzburg. Op dag 5 rijden we naar de voor velen onbekende stad Leipzig. Een mooie afsluiter van deze reis!

Dresden en Leipzig
Dresden & Leipzig
Dresden & Leipzig
Dresden & Leipzig
Dresden & Leipzig
Dresden & Leipzig

Dag 1

Tielt - Dresden.

Vertrek om 5u30. Via Luik- Aken (koffiehalte) en Keulen naar Alsfeld voor het middagmaal. Daarna langs Erfurt en Chemnitz naar ons verblijfshotel in Dresden. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Dresden.

We starten meteen met een bezoek aan een van de hoogtepunten van Dresden: in de voormiddag worden we verwacht voor een rondleiding in de wereldberoemde Semperopera. Daarna maken we een wandeling door de unieke oude stadskern langs de voornaamste bezienswaardigheden, zoals de wondermooie Zwinger, de barokke Hofkirche, de Fürstenzug met 35 afbeeldingen van Saksische vorsten uitgebeeld in Meissenerporselein-tegels en de helemaal gerestaureerde en stralende Frauenkirche. Een schitterende belevenis! Na het middagmaal bezoeken we het vermaarde ‘Neues Grünes Gewolbe’, waar je van de ene verbazing in de andere valt bij het zien van de gouden, zilveren en ivoren pronkstukken. Daarna ietwat vrije tijd om te genieten van de gezellige straatjes en de wandelboulevard langs de Elbe, de ‘Brühlsche Terrasse’.

Dag 3

Sächsische Schweiz- boottocht op de Elbe.

Deze dag staat in het teken van het natuurschoon. Met een uitstap naar het Elbsandgebirge of beter bekend onder zijn romantische naam: ‘Sächsische Schweiz’. Dit gebergte is een van de mooiste Europese middengebergtes, vooral door zijn eigenaardige rotsformaties. We bezoeken er de Bastei; een imposante rotsformatie van waar men een prachtig uitzicht heeft op de 200 m lager gelegen Elbe. Middagmaal in het panoramarestaurant. We kunnen er op een gemakkelijke manier een wandeling maken met een aantal schitterende panorama’s. Op de terugweg genieten we een uurtje in de schitterende tuinen van het kasteel van Pilnitz en we sluiten deze prachtdag af met een romantische boottocht op de Elbe tot Dresden.

Dag 4

Meissen - Slot Moritzburg - wijndomein Slot Wackerbarth.

In de voormiddag staat een bezoek aan de wereldberoemde Staatliche Porcellann Manufaktur op het programma. Hier zie je niet alleen hoe het porselein vervaardigd wordt, maar kan je in de bijhorende tentoonstelling ook genieten van de ongelooflijke pracht van vele topstukken uit drie eeuwen Meissen-porselein. Na het middagmaal bezoeken we het jachtkasteel Moritzburg, een van de mooiste waterkastelen van Europa, gelegen in een schilderachtig landschap met prachtige paleistuinen. We eindigen deze dag op een aangename manier: in het schitterende wijndomein Slot Wackerbarth krijgen we een boeiende rondleiding en een degustatie van drie lekkere wijnen.

Dag 5

Leipzig.

Na het ontbijt rijden we naar Leipzig. Eenmaal aangekomen, brengen we een bezoek aan de Rundes Eck. In dit gebouw met de ronde gevel huisde ooit de Stasi! De Stasi was berucht om zijn afluisterpraktijken tijdens de DDR-periode. Middagmaal in het befaamde Auerbachs Keller. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan de Panometer. In dit uniek museum – het gebouw diende voordien als gastank! - zien we gigantische panoramische schilderijen, heel bijzonder! Nadien genieten we van wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Leipzig - Tielt.

Vol mooie herinneringen verlaten we Leipzig en rijden naar Alsfeld voor middagmaal en kort bezoek aan de mooie markt vol met vakwerkhuizen. Daarna via Keulen – Luik terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 998
in een 2p. kamer
€ 124
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf avondmaal dag 1 t/m middagmaal dag 6. (’s middags voorzien we lichtere middagmalen)

Inbegrepen

Vermelde bezoeken en inkomgelden.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotels****

Hotel Residenz Alt Dresden is een modern 4-sterrenhotel aan de rand van Dresden, op 10 minuten rijden met de autocar naar het oude centrum. Mooie kamers met alle mogelijke comfort. Er is een gezellige bar en een mooi restaurant waar ’s morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds verzorgde maaltijden worden geserveerd. In Leipzig logeren we in het 4-sterrenhotel Hotel Vienna House Easy.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.