Nieuw!
2 dagen
Meerdaagse reizen

Dickens Festijn & Düsseldorf

Kersttrip naar Nederland en Duitsland, overgoten met een 19de eeuw Engels sausje.

t/m

Twee dagen lang snuiven we de kerstsfeer op in Nederland en Duitsland. Dag 2 is een klassieker: Düsseldorf met zijn vele kerstmarkten in de oude stad, lange winkelstraten en winkelgalerijen die je uitnodigen om de ene leuke (kerst)aankoop na de andere te scoren. Maar beginnen doen we met het Dickens Festijn in de Nederlandse stad Deventer, voor de liefhebbers van kostuums en kerstgewoontes die recht uit het Engeland van de 19de eeuw komen overgevlogen.

Dickens Festijn & Düsseldorf
Dickens Festijn & Düsseldorf
Dickens Festijn & Düsseldorf
Dickens Festijn & Düsseldorf
Dickens Festijn & Düsseldorf
Dickens Festijn & Düsseldorf
Dickens Festijn & Düsseldorf

Dag 1

Tielt – Deventer.

Vertrek om 7u30 vanuit onze garage. We rijden –met een ontbijtstop onderweg - via Breda, Utrecht en Amersfoort naar Deventer, waar we tegen de middag aankomen om ons een hele namiddag te laten onderdompelen in de 19de-eeuwse sfeer van het Dickens Festijn. Dit weekend komt in het historische centrum van Deventer de wereld van Charles Dickens helemaal tot leven. Honderden personages uit zijn beroemde boeken lopen er in levenden lijve rond. Van Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick tot de Christmas Carol Singers, wezen, dronkaards, kantoorklerken en deftige lieden. Tussendoor kan je een vrij middagmaal verorberen, of kies je voor Engelse punch en geroosterde kastanjes? Duizenden kerstlichtjes, grote kerstbomen en verschillende koren en orkesten brengen kerstsfeer in de stad. Niet alleen op straat, maar ook in de huizen en winkeltjes herleeft de romantische tijd van Dickens. In en om de Grote Kerk (of Lebuinuskerk) vind je een kerstmarkt met een 75-tal verscheidene kraampjes. In de vroege avond nemen we de bus naar ons hotel in Lochem.

Dag 2

Deventer – Düsseldorf – Tielt.

Na het smakelijke ontbijt verlaten we ons hotel alweer om vanuit Nederland de Duitse grens over te steken naar Düsseldorf en er tussen de kerstmarkten op diverse bekende plaatsen in de oude stad te struinen: de Marktplatz, Heinrich-Heine-Platz, Gustaf-Gründgens-Platz, Sternchenmarkt, Schadowstrasse… En de schaatspiste en het sneeuwdorp, ze horen er al even traditioneel bij als de glühwein. De kerstlocaties worden met elkaar verbonden door bekende winkelstraten en grote winkelgalerijen die uitnodigen tot uren shoppingplezier. Cadeau-ideetje voor de kerstboom? Check! Het leuke is dat ze allemaal op wandelafstand liggen. In de late namiddag vatten we de terugreis naar Tielt aan.

Prijs per persoon
€ 196
in een 2p. kamer
€ 15
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension

Niet inbegrepen

De middagmalen, maar aanbod genoeg in Deventer en Düsseldorf voor een vrije lunch.

Hotel***

De huisslogan van hotel Hof van Gelre is: ‘wij maken het verschil’. En of ze dat daar doen! De inzet van het personeel zorgt voor een ongeziene dienstverlening en persoonlijke toets. Kamers hebben alle comfort. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. Wifi-ontvangst op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

Munt

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.