Nieuw!
2 dagen
Meerdaagse reizen

Culinaire verwennerij in Luxemburg (1e WE)

Laat je verwennen tijdens verblijf en uitgebreid diner op Luxemburgs golfdomein.

t/m

Lekker eten en drinken? Veel te zien? Meibloem-extraatjes? Driemaal check bij dit culinaire verwenweekend in het Groothertogdom Luxemburg. Op weg naar onze Luxemburgse buren bezoeken we het prachtige kasteel Lavaux-Sainte-Anne. Ter plaatse staan Luxemburg-Stad, een monumentale Amerikaanse oorlogsbegraafplaats en processiefenomeen Echternach op ons reisprogramma. Tussendoor degusteren we ‘bulles’ in de Caves Saint-Martin. Nog niet helemaal overtuigd? Lees vooral verder.

Culinair genieten Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg
Culinaire verwennerij in Luxemburg

Dag 1

Tielt - kasteel van Lavaux Sainte-Anne - Luxemburg-Stad.

Vertrek om 7u in Tielt. Via Brussel richting Namen en na een ontbijtstop houden we in de buurt van Rochefort, vlakbij de E411-autosnelweg, halt bij het kasteel van Lavaux Sainte-Anne. Het kasteel, waarvan de bouw begon in de 14de eeuw, behoort tot het belangrijkste erfgoed van Wallonië. De vesting is integraal te bezoeken van de kelders tot de slottoren. Het bijhorende museum illustreert prachtig het leven van de kasteelheren in de 17de eeuw en hun weelderige vertrekken. Je vindt er ook een schitterende verzameling opgezette dierenkoppen, om nog maar te zwijgen van het natuurgebied dat het museum omringt. Na de (lichte) lunch in de schaduw van het kasteel rijden we door naar Luxemburg-Stad. In 1994 zijn het oude centrum, de zogenoemde opgravingen in de 'Lucilinburhuc' op de Bockrots, en de stadswallen opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Ook de Casemates du Bock, of kazematten, staan op die lijst. Het Groothertogelijk Paleis uit 1572, het neogotische stadhuis en de OLV-kathedraal ontsnappen evenmin aan onze aandacht. In de late namiddag naar ons prachtig gelegen hotel in de Moezelstreek voor check-in en overnachting, voorafgegaan door een culinair diner van vier gangen, inclusief dranken.

Dag 2

Caves Saint-Martin - Echternach - Tielt.

Na het ontbijt zetten we koers naar een monumentale Amerikaanse militaire begraafplaats in de buurt, waar ruim 5.000 soldaten begraven liggen die het leven lieten tijdens het Ardennenoffensief, net als de beroemde held van dit bloederige gebeuren, generaal George Patton. Van daar rijden we naar Remich voor een bezoek aan de Caves Saint-Martin. Onze rondleiding (wandelend) met proeverij voert door onderaardse galerijen, die in een reusachtig kalksteenmassief werden uitgehouwen. Een extra laagje kledij is welkom, want de temperatuur bedraagt hier niet meer dan 12 graden. Na de lunch rijden we nog door naar Echternach, gelegen aan de oever van de rivier Sûre, die de grens met Duitsland vormt. We kennen Echternach voornamelijk van de gelijknamige Springprocessie. Elk jaar de dinsdag na Pinksteren lokt ze duizenden nieuwsgierigen en pelgrims. We bezoeken de basiliek, het belangrijkste religieuze monument van Luxemburg, en werpen een blik op de oude benedictijnenabdij, in de zevende eeuw gesticht door St.-Willibrord. Aan de basiliek is ook een interessant bezoekerscentrum gekoppeld dat ons verder inwijdt in de Processie van Echternach. In de late namiddag vertrekken we huiswaarts. Aankomst in Tielt rond 21u30.

Prijs per persoon
€ 349
in een 2p. kamer
€ 70
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal.

Inbegrepen

Koffiestop op de eerste dag, 2 middagmalen (inclusief meerdere dranken), verzorgd diner met aangepaste wijn, water en koffie. Inkomgeld van de vermelde bezoeken: Kasteel van Lavaux-Saint-Anne en Caves Saint-Martin.

Hotel****

Hoewel hotel Mercure Luxembourg Kikuoka Golf & Spa maar op 20 minuutjes rijden ligt van Luxemburg-stad, garandeert het een verblijf in een oase van rust, midden een golfterrein. De ruime kamers werden recent gerenoveerd. Ook de restaurants, waar voortreffelijke (streek)gerechten worden geserveerd, steken in een nieuw kleedje. Gratis gebruik van de wellnessruimte met verwarmd zwembad, fitnesscentrum, sauna´s en bubbelbad. Gratis wifi.

Munt

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.