10 dagen
Meerdaagse reizen

Corsica (afreis sept.)

De Meibloem = dé Corsicaspecialist! Voor het 22ste jaar op ons programma.

t/m

Fascinerende reis naar een prachtig stuk natuur! Wegens aanhoudend succes, 2 afreizen! Corsica, het wondermooie Île de Beauté en Frans departement. Met zijn 8.681 km² is dit Franse eiland het vierde grootste van de Middellandse Zee, na Sicilië, Sardinië en Cyprus. In tegenstelling tot de andere eilanden in de Middellandse Zee ligt Corsica vrij hoog, namelijk gemiddeld 568 meter boven de zeespiegel. Dat verklaart de vele bossen en de maquisbegroeiing. Haar gevarieerde kustlijn van ongeveer 1.000 kilometer lang zorgt voor een ruim toeristisch aanbod. De voornaamste steden zijn Ajaccio en Bastia.

Corsica

Dag 1

Tielt - Orange.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Reims (koffiehalte) naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna gaat het langs Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Les Baux - Marseille.

Na het ontbijt verkennen we kort Orange, een oude Romeinse stad. Vervolgens naar Les Baux voor een uitgebreid bezoek, een van de mooiste plaatsjes van de Provence. In dit historische dorp zijn heel wat winkeltjes gevestigd en kunnen diverse musea bezocht worden. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan een klein, maar schitterend museum La Petite Provence, met een uitzonderlijke verzameling van Santons, die het dagelijks leven in de dorpjes van de Provence uitbeelden. Middagmaal. Daarna gaat het naar Marseille, waar we omstreeks 17u30 inchecken op de ferry naar Bastia. Avondmaal en overnachting in buitenkajuiten met toilet en douche.

Dag 3

Bastia - Saint-Florent - Murato - Porto-Vecchio.

Ontbijtbuffet aan boord. Omstreeks 7u komen we aan in Bastia, de 2de stad van Corsica. Over de Col de Teghime en langs het wijngebied van Patriminio rijden we naar de gezellige badplaats Saint-Florent voor wat vrije tijd. Daarna maken we kennis met de bergen van Corsica onderweg naar het kerkje van Murato. Korte halte bij dit unieke Romaanse kerkje uit de 13de eeuw. Daarna via een mooie weg naar ons restaurant waar we middagmalen. Na het middagmaal langs de oostkust van Corsica naar Porto-Vecchio voor 3 overnachtingen.

Dag 4

Bonifacio.

Vandaag ontdekken we Bonifacio, de meest zuidelijk gelegen stad van Corsica. De ‘parel van Corsica’ is volgens velen het mooiste plekje van het eiland. Dat heeft uiteraard te maken met zijn ligging, hoog op de adembenemende kalkstenen kliffen. We starten met een boottochtje van 1 uur tussen de rotsen en naar de Blauwe Grot. Meteen hebben we vanop de rondvaartboot een prachtzicht op de bovenstad. Aansluitend nemen we het toeristentreintje naar de hoger gelegen citadelstad met oude kerken, mooie pleintjes en straatjes, onvergetelijke panorama’s en vele winkeltjes met artisanale producten ... Vrij middagmaal. In de late namiddag keren we terug naar Porto-Vecchio voor ofwel een verkenning van dit schilderachtige stadje ofwel een paar uurtjes vrije tijd.

Dag 5

Porto-Vecchio - Sartène – Bavella-massief.

In de voormiddag maken we kennis met Sartène, een van de boeiendste kleine Corsicaanse stadjes. ‘De meest Corsicaanse van alle Corsicaanse steden’, met haar granieten vestingmuur, haar authentieke smalle straatjes, een leuk marktpleintje en zijn boeiende traditie, de procession de Catenacciu (de processie van de boeteling), waarvan de attributen tentoongesteld zijn in het kerkje. Na het middagmaal worden we opnieuw ondergedompeld in de grandioze Corsicaanse natuur: we maken de populaire uitstap in de bergen naar het Bavella-massief, ook wel de Corsicaanse Dolomieten genoemd. Via het woud en het stuwmeer van Ospedale en via Zonza bereiken we de Col de Bavella. Op een hoogte van 1.250 m nemen we tijd voor een onvergetelijk panorama op de beroemde ‘Aiguilles de Bavella’. Via een schitterende weg terug naar Porto-Vecchio.

Dag 6

Porto-Vecchio - Corte - Île-Rousse.

Vandaag verlaten we Porto-Vecchio. Via de mooie kustweg rijden we langs een schilderachtige weg met een korte halte aan een middeleeuwse Genuese brug naar Corte. de oude hoofdstad van Corsica. Deze stad ligt tussen de hoogste bergen van Corsica, o.a. aan de Monte Rotondo op een hoogte van 2.625 m. Met een toeristisch treintje bereiken we het hooggelegen centrum, met zijn gezellige pleintjes en steegjes en zijn uitzichttoren, waar je kunt genieten van een fantastisch panorama op de citadel en de omringende bergen. Middagmaal. Na ons bezoek rijden we verder naar Hotel La Pietra in Île-Rousse waar we 3 nachten verblijven. Dit verzorgde hotel met mooie kamers met zicht op de vuurtoren of de zee en een voortreffelijk restaurant, ligt op 500 m van het gezellige centrum.

Dag 7

Scala di Santa Regina - Col de Vergio - Porto – l’Île-Rousse.

Een vroeg ontbijt en een dag vol grandioos natuurschoon! Via een spectaculaire bergroute door de woeste Scala di Santa Regina. 17 km genieten van een indrukwekkende kloof! Halte aan het Lac de Calacuccia voor een koffie/toilet. Verder via het prachtige bos van Aitone naar de Col de Vergio. Tegen de middag komen we aan in het wondermooie haventje Porto. Na het vrij middagmaal maken we een boottocht in de Calanques van Piana, die ons toelaat schitterende foto’s te nemen van dit natuurwonder, beschermd als Unesco Werelderfgoed. (Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden). In de late namiddag terug naar Île-Rousse langs een andere mooie weg.

Dag 8

Calvi - de Balagna met St. Antonio.

Na het ontbijt vertrek naar Calvi, de hoofdstad van de Balagna, het ‘Saint-Tropez’ van het eiland met een indrukwekkende citadel, een mooie promenade, een jachthaven en gezellige winkelstraten. Na het middagmaal maken we een uitstap naar de vruchtbare Balagna, ook wel ‘de tuin van Corsica’ genoemd. We komen voorbij talrijke bergdorpjes, zoals Calenzana, een sfeervol stadje te midden de vele olijf- en amandelgaarden. Uiteindelijk bereiken we het ‘arendsnest’ St. Antonio, een der eigenaardigste dorpjes van Corsica. Via Pigna en het dominicanenklooster van Corbara terug naar onze verblijfplaats Ile-Rousse.

Dag 9

Île Rousse – Désert des Agriates - Bastia.

Na het ontbijt vrije tijd in Île-Rousse. Ons hotel ligt op een schitterende locatie: aan de vuurtoren (mooie wandeling met schitterend panorama) en de haven en op 500 m van de gezellige oude stad met zijn strandpromenade en zijn vele winkels en terrassen. Na het middagmaal rijden we via le Désert des Agriates naar Bastia. We maken hier een wandeling door de stad tot aan de pittoreske oude haven en de Genuese citadel. Laat in de namiddag verzamelen we opnieuw en nemen we de ferry vanuit Bastia naar Marseille. Avondmaal en overnachting in buitenkajuiten met toilet en douche.

Dag 10

Marseille - Lyon – Tielt.

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst voorzien in Marseille omstreeks 7u. Via de autosnelweg richting Orange naar Macon voor het middagmaal. In de namiddag via Dijon - Reims - Rijsel naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 22u30.

Opmerking: bij opmaak brochure waren de vaartijden nog niet bekend. Lichte wijzigingen aan het programma zijn mogelijk.

Prijs per persoon
€ 1.598
op basis van 2p. kamer
€ 296
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd in Bonifacio (dag 4) en in Porto (dag 7).

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle inkomgelden, boottocht(je) in Bonifacio en in de Calanques van Piana, toeristische treintjes in Bonifacio en Corte, wijn bij de middagmalen in Corsica. 

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 4 en dag 7. Tafeldranken bij avondmalen.

Hotels***

We logeren in zeer goede driesterrenhotels, voorzien van alle moderne comfort. Tijdens ons verblijf in Porto-Vecchio eten we niet in het hotel maar in een nabijgelegen restaurant (3 avonden). Ontbijtbuffet en ’s avonds verzorgde 3-gangenmenu’s. Tijdens de overtochten met de boot beschik je over een tweepersoonsbuitenkajuit met toilet en douche

Munt

Troef

Wijn bij de middagmalen in Corsica inbegrepen.