3 dagen
Flexitrip

Flexitrip Parijs

Beleef de zomer fietsend of wandelend in de stad die nooit slaapt.

t/m

De flexitrip naar Parijs wordt stilaan een vertrouwde formule. Met dit concept kan je zelf kiezen hoe je een stad ontdekt: per fiets en/of te voet en autocar. Twee reisleiders vergezellen je op deze reis. De ene reisleider neemt de fietsgroep mee op sleeptouw doorheen Parijs terwijl de andere gids te voet en per autocar op ontdekking gaat. Tijdens de reis zijn er enkele momenten waar beide groepen elkaar treffen, bijv. voor de lunch of een bezoek. Uiteraard logeren we ook in hetzelfde hotel.

Troeven van dit concept:

  • Kleinere groepen: zo bewegen we vlotjes doorheen de soms drukke straten van Parijs.
  • Eigen fiets: je ontdekt Parijs met je vertrouwde fiets!
  • Flexibiliteit: elke dag opnieuw kan jij kiezen met welke groep je meegaat. Liever een dagje fietsen? Of toch mee per autocar en te voet.
Kaart Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs

Dag 1

Tielt - Parijs.

Vertrek om 6u30 uit Tielt.

Wandelgroep: We starten onze driedaagse aan een van de bekendste trekpleisters in Parijs: Arc de Triomphe. Op deze triomfboog, gebouwd in opdracht van Napoleon, lezen we alle overwinningen van het Franse leger. We wandelen op de veelbezongen Champs-Elysées tot aan het Grand et Petit Palais. Kort bezoek. In de buurt van de Jardins des Tuileries is er tijd voor een vrije lunch. Hierna verkennen we verder het hart van Parijs en passeren we het Louvre en de Pont Neuf met het vernieuwde warenhuis Samaritaine. Vlakbij is de Notre-Dame van wie de restauratie sinds 2019 volop bezig is. Vervolgens is er tijd om even te slenteren door de straatjes van Quartier Latin. Hier is het kloppend hart waar bohémiens, intellectuelen, artiesten, schrijvers en studenten elkaar ontmoeten. Bekende namen als Sartre, Simone de Beauvoir et Camus zijn onlosmakelijk met deze wijk verbonden. Per metro trekken we naar ons hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Fietsgroep: Eenmaal de wandelgroep uitgestapt is, rijden we naar de bosrijke omgeving van Versailles. Hier worden de fietsen uitgeladen waarna we kriskras door het uitgestrekte park fietsen. We genieten er van het prachtige uitzicht op de indrukwekkende gevel van het koninklijk kasteel. Vrij middagmaal. Daarna zetten we koers naar Parijs. Na een korte beklimming krijgen we in het Parc de St.-Cloud een eerste zicht op de Parijse skyline. Via een fietsbrug steken we de Seine over en dan zijn we reeds in het befaamde Bois de Boulogne beland. Daarna fietsen we voorbij de tennisvelden van Roland Garros en wat verder passeren we ook het stadion van PSG. We steken nog eens de Seine over en via het Parc André Citroën bereiken we de Eiffeltoren. Vanaf het Champs de Mars is het niet ver meer tot de Dôme des Invalides waar de autocar ons opwacht. Verplaatsing naar het hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2

Montmartre - Opéra Garnier - Parijse highlights.

We logeren in de buurt van Montmartre. Dat deze wijk meer bezienswaardigheden telt dan de Sacré-Coeur en Place du Tertre zal blijken tijdens een gezamenlijke ochtendwandeling. Via Cimétière du Montmartre met de graven van Dalida en France Gall gaan we klimmen tot aan de liefdesmuur en genieten we van de street art in Parijs’ bekendste buurt. In de late voormiddag trekken we met de 2 groepen naar Opéra Garnier, een van de meest in het oog springende gebouwen van Parijs. De wandelaars nemen de metro terwijl de fietsers de afstand al trappend overbruggen. Vrije lunch in deze omgeving.

Wandelgroep: Na de lunch duiken we de “passages” in waar we allerlei leuke boetiekjes ontdekken. Ook Galeries Lafayette passeert de revue. We wandelen tot aan het Centre Pompidou met het kleurrijke Igor Stravinskyplein. We eindigen onze dag bij een van de vele architecturale parels van Parijs: la Canopée en Fondation Pinault. Vrij avondmaal en overnachting.

Fietsgroep: Na het vrije middagmaal passeren doorheen de namiddag heel wat Parijse highlights de revue. We maken een boeiende tocht langs o.a. la Canopée, Palais Royal, le Marais, Place des Vosges, la Bastille, la Salpêtrière en het Parc de Bercy. Met de autocar naar het hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Gezamenlijk: Facultatief: Bij helder weer kunnen we een bezoek aan Tour de Montparnasse organiseren. Vanop deze toren heb je een prachtig zicht over een verlicht Parijs. Heen en terug per metro.

Dag 3

Parijs - Tielt.

Wandelgroep: Na het ontbijt trekken we met de metro naar hét symbool van de stad, de Tour Eiffel. Van aan Palais Chaillot heb je een onvergetelijk zicht op de “dame du fer”. Onze ochtendwandeling brengt ons vervolgens tot aan de Dôme des Invalides. Vlakbij Musée Rodin nemen we de metro tot aan Place des Vosges. Hier start een verkennende wandeling tot aan de Place de la Bastille. Vrije lunch. Hierna zoeken we de buurt op van Place de la République. Na een terrasje is het tijd voor een volgende metrorit, richting Panthéon. Hier ontmoeten we de fietsers.

Fietsgroep: De fietsers starten aan La Défense. We maken een klein ommetje naar de nieuwe architecturale parel van de Fondation Louis Vuitton. Vandaar gaat het via de historische “voie triomphale” naar de Place de l’Etoile, de Champs Elysées en het Parc des Tuileries. We volgen het parcours van de renners in de Tour dwars door het Louvre. Via de Pont Neuf bereiken we Île de la Cité. Daar springt natuurlijk de in de brand gespaarde voorgevel van de Notre Dame in het oog. We zoeken nu al gauw de rive gauche op en in de buurt van het Quartier Latin vinden we gezellige mogelijkheden voor de vrije lunch. ’s Namiddags gaat de tocht doorheen minder bekende wijken maar net daar heerst dikwijls de meest typische Parijse sfeer. De promenade plantée, een tot fietspad omgevormde spoorlijn, verrast ons dan weer als rustige, groene zone.

Gezamenlijk: We eindigen de driedaagse, samen met de wandelaars, met een bezoek aan het Panthéon, begraafplaats van talrijke beroemde Fransen uit de culturele, politieke en wetenschappelijke wereld. Hier wacht de autocar ons op om de terugreis aan te vatten. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 338
in een 2p. kamer
€ 95
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Inkomgelden en metroticket wandelaars.

Niet inbegrepen

De middag- en avondmalen: de omgeving van Montmartre biedt ontelbare gelegenheden voor een gezellig etentje. / Facultatief bezoek Tour Montparnasse.

Hotel***

Ibis Hotel Paris Montmartre (of gelijkwaardig) is centraal gelegen op een boogscheut van Montmartre en de Sacré Coeur. Ook ideaal om ’s avonds de echte sfeer van ‘Paris by night’ te gaan opsnuiven. Moderne kamers met alle nodige comfort.

Niveau fietsers 1

Gemiddelde dagafstand max. 45 km, dus haalbaar voor iedereen. Enkele korte beklimmingen in het parcours. 

Niveau wandelaars 3

Voor deze citytrip is het belangrijk dat je goed kan stappen, want in Parijs mag de autocar niet overal rijden/parkeren. Voor langere afstanden maken we gebruik van de metro. Hou er rekening mee dat je dan enkele trappen moet doen. De omgeving rond Montmartre is vrij heuvelachtig.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.