7 dagen
Nieuw!
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Weserradweg

Vakwerkstadjes, burchten en pittoreske dorpjes geven een van de meest geliefde Duitse fietsroutes kleur.

t/m

Het Weserfietspad is een van de oudste maar ook een van de populairste fietswegen in Duitsland. Na renovatiewerken in 2020 werd het pad in 2022 al voor de derde maal met 4 sterren bekroond als 'beliebter Fernradweg'. Overtuig jezelf en verheug je op een afwisselende tocht doorheen het Weserbergland. We fietsen in het land uit onze kinderdromen in een ongerepte en afwisselende natuur. Bekoorlijke vakwerkstadjes, burchten en kastelen, pittoreske dorpjes en culturele hoogtepunten uit de Weserrenaissance kruisen ons pad. Sages en legendes zoals die van de rattenvanger van Hameln worden werkelijkheid. We fietsen op rustige, nagenoeg vlakke wegen, vaak gescheiden van de hoofdweg. Dit wordt een heerlijke etappe-fietsvakantie waar je nog lang zal over napraten.

Weserradweg
Weserradweg
Weserradweg
Weserradweg
Weserradweg
Weserradweg
Weserradweg

Dag 1

Tielt - Melsungen (ca. 30 km fietsen).

Na het inladen van de fietsen, vertrek uit Tielt om 6u30. We rijden via Venlo, het Duitse Ruhrgebied en Kassel naar Melsungen. Vrije koffiepauze en vrij middagmaal onderweg. Melsungen is een gezellig oud stadje met meer dan 400 vakwerkhuizen, schilderachtig gelegen aan de Fulda in het Hessische middengebergte. Aankomst in de loop van de namiddag wat ons de gelegenheid geeft nog een verkennende fietstocht in de omgeving te maken. Zo zie je o.a. het stadhuis, een van de mooiste in Noord-Duitsland en het Bartenwetzer-Denkmal, het symbool van de stad. Intrek in hotel Centrinum, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Melsungen - Hannoversch Münden (ca. 70 km fietsen).

Na het ontbijt verlaten we Melsungen en volgen de kronkelende loop van de Fulda. Samen met de Werra vormt deze rivier de bron van de Weser. We fietsen voorbij Kassel waar we de schitterende orangerie en statig park bewonderen. Vrij middagmaal. ’s Namiddags blijven we de ietwat grillige loop van de Fulda volgen tot Hannoversch Münden. Deze parel is volledig door water omgeven en bezit meer dan 700 vakwerkhuisjes uit alle stijlperiodes. De stad is ook verbonden aan dokter Johannes Andreas Eisenbarth, voor sommigen een wonderdokter, voor anderen een kwakzalver. Na de verkenning intrek in hotel Auefeld. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Hannoversch Münden - Höxter (ca. 70 km fietsen).

Van nu af vormt de Weser definitief ons fietsdecor. Na het ontbijt vertrekken we noordwaarts doorheen het middengebergte. Een kort klimmetje brengt ons naar Rheinhardshagen en Bursfelde waar het voormalige Benediktijnerklooster ons zal bekoren. We fietsen door een afwisselend landschap naar het kuuroord Bad Karlshafen. Vrij middagmaal. De deugddoende zilte lucht aan het Gradierwerk geeft de nodige energie om de tocht verder te zetten tot Höxter, waarbij we trouw de loop van de Weser volgen. Het historische centrum nodigt uit voor een gezellig terrasje in de zomerzon. Intrek in hotel Niedersachsen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Höxter - Hameln (ca. 70 km fietsen).

Ontbijt. Vanuit het hotel fietsen we langs de beroemde Benediktijnerabdij Corvey, decennialang het culturele en politieke centrum van Noord-Duitsland, tevens Unesco-werelderfgoed. Onze volgende halte is Holzminden, bekend voor de kunstmatige aroma’s die je overal aan de geurpalen kan opsnuiven. Vrij middagmaal onderweg. Via het idyllische Bodenwerder, befaamd door de excentrieke verteller Baron von Münchhausen, bereiken we Hameln. Deze stad is natuurlijk verbonden aan het sprookje “de rattenvanger van Hameln” maar herbergt ook een prachtig verkeersvrij centrum. Intrek in hotel Stadt Hameln. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Hameln - Minden (ca. 70 km fietsen).

We blijven steeds verder noordwaarts fietsen. Na het ontbijt gaat het op vlakke wegen doorheen het Naturpark Weserbergland naar het charmante Rinteln. Na de pauze trappen we verder langs de Weser tot de omgeving van Vlotho. Vrij middagmaal. Hier begint de rivier zich te slingeren doorheen een heuvelachtig landschap om zich nabij Porta Westfalica door een nauwe kloof te wurgen. Bovenop de berg staat het bijna 90 m hoge standbeeld van Kaiser Wilhelm. We fietsen nu doorheen de Norddeutsche Tiefebene. Deze laagvlakte brengt ons naar Minden. De vele kleine steegjes in het historische centrum verleiden ons tot een bezoek. Intrek in hotel Bad Minden. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Minden - Nienburg (ca. 60 km fietsen).

Op onze laatste volle fietsdag doen we het rustig aan. Het wordt een dag vol natuurschoon langs volledig vlakke wegen. Via het Schloss Petershagen en het merengebied Hävener Marsch bereiken we Stolzenau. Vrij middagmaal. ’s Namiddags fietsen we verder langs de Weser en doorheen het natuurreservaat Landesbergen. Zo komen we in Nienburg aan. De monumentenroute in dit kleinood van meer dan 1.000 jaar oud brengt ons o.a. tot bij het Ros Beiaard, een geschenk van partnerstad Dendermonde. Ook het beeldje van de Kleine Nienburgerin zal je zeker bekoren. Intrek in hotel Weserschlösschen. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Minden - Tielt.

Na het ontbijt kunnen de doorgewinterde fietsers vrijwillig nog een mooi tochtje maken in de omgeving van Minden, bijv. doorheen het natuurreservaat Lemker Marsch. Wie het wenst kan ook het stadje verder verkennen. Vrij middagmaal gevolgd door de terugreis naar Tielt. Via Münster en het Ruhrgebied bereiken we Tielt omstreeks 21u.

Prijs per persoon
€ 1.030
in een 2p. kamer
€ 238
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 6 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken. (dagelijks kan er ter plaatse vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel***

We verblijven telkens in uitstekende, gezellige driesterrenhotels in de locaties in het programma beschreven. De kamers zijn er voorzien van bad of douche, toilet, tv en wifi. Smakelijke avondmalen en dagelijks ontbijt in buffetvorm. Mogelijkheid om de batterijen van elektrische fietsen op te laden.

Moeilijkheidsgraad 1,5

Het beschreven traject volgt grotendeels stroomafwaarts de loop van de Weser. Behalve één korte helling zijn er geen noemenswaardige hellingen te overwinnen. Enkele kortere stukken zijn onverhard. Een degelijke stadsfiets of toerfiets met iets bredere banden is ideaal.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.