3 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Noord-Brabant

In het spoor van Willem van Oranje en Vincent van Gogh.

t/m

Voor wie graag een gezellig, leerrijk en amusant fietsweekend wil meemaken, is dit een absolute aanrader. Noord-Brabant bevindt zich ten noorden van Antwerpen. Het is een gastvrije regio met heel wat natuurschoon, enkele bourgondische steden en verrassende locaties. Met behulp van het knooppuntennetwerk gaan we op zoek naar een stukje Nederlandse geschiedenis in het spoor van Vincent van Gogh en Willem van Oranje. Ook het hotel draagt door zijn authenticiteit en gerenommeerde keuken bij tot een heerlijk vakantiegevoel!

Kaart Noord-Brabant

Dag 1

Tielt - Rijsbergen - Bosschenhoofd (ca. 65 km fietsen)

Vertrek uit Tielt om 7u30. Via de Belgische snelwegen rijden we naar Rijsbergen. Vrije koffie- en ontbijtpauze. Van hieruit vertrekt onze eerste ‘schilderachtige’ tocht. We gaan fietsen door de Brabantse landschappen, die Vincent van Gogh in z’n hart sloot en die een bijzondere rol in z’n leven speelden. Zo passeren we doorheen Zundert, waar de schilder geboren werd en door Etten-Leur, waar hij z’n eerste atelier had. Ook het bossen- en weidegebied ‘Rucphense Heide’ en Sint-Willebrord komen aan bod. Vrij middagmaal. De tocht eindigt voor de poorten van het verblijfshotel in Bosschenhoofd. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Bosschenhoofd - Willemstad - Bosschenhoofd (ca. 70 km fietsen)

Vandaag gaan we op zoek naar het ontstaan van Nederland. Na het ontbijt starten we onze ontdekkingstocht aan het hotel om enkele kilometer verder in Oudenbosch de prachtige witte kerk, een kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome, te bewonderen. Daarna verder over landelijke wegen naar het Hollands Diep. Hier bevond zich het dijkdorpje Ruigenhil dat door Willem van Oranje omgebouwd werd tot een heuse vestingstad en hiermee aan de oorsprong lag van het huidige Nederland. Sindsdien heet de vesting dan ook Willemstad en vormt het een aangename, verrassende en leuke toeristische trekpleister. Na het vrij middagmaal fietsen we verder doorheen het rustgevende landschap naar Zevenbergen, een stad ontstaan door inpoldering van veengebieden en eveneens tijdelijke woonplaats van Vincent van Gogh. Na deze ontspannende tocht bereiken we terug Bosschenhoofd. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Bosschenhoofd - Brabantse Wal - Wouwse Plantage - Tielt (ca. 65 km fietsen)

Na het ontbijt vertrekken we opnieuw aan het hotel en fietsen naar het ietwat glooiende terrein van de Brabantse Wal. Via de uitgestrekte polders van Oud-Gastel en Steenbergen gaat het landschap geleidelijk over in een zandplateau. Vrij middagmaal. We fietsen nu een stukje langs de verdedigingslijn ‘West-Brabantse Waterlinie’ om het Fort De Roovere te bereiken. We stappen er over de Mozesbrug, dwars door het water maar toch met droge voeten. In Bergen op Zoom houden we een namiddgpauze. Het orgelpunt van deze reis is de rit doorheen de Wouwse Plantage, een eldorado voor de fietser. Terugrit naar Tielt waar we omstreeks 20u aankomen.

Prijs per persoon
€ 378 p.p.
in een 2p. kamer
€ 72
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel****

Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd is niet zomaar een hotel. Het is opgetrokken in een voormalig kloostergebouw dat later dienst deed als trainingsoord van bekende Nederlandse sporters. Nu is het een authentiek hotel in een modern jasje waarbij heel veel hout in het eigentijdse interieur verwerkt werd. De ruime deluxe kamers beschikken over alle hedendaags comfort, wifi en een balkon. De keukenbrigade van Brasserie Louis verrast ons met eigenwijze maar erg smakelijke avondmalen. Het ruime ontbijtbuffet wordt in de voormalige  kloosterkapel genuttigd! Afgesloten, overdekte fietsbergplaats met oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Munt

Euro

Moeilijkheidsgraad 1

Voor deze fietsvakantie maken we handig gebruik van het uitgebreide knooppuntennetwerk en vermijden zo het drukke verkeer rond de steden. De verharde wegen zijn zo goed als vlak en dus voor elke fietser makkelijk haalbaar. Een zeldzaam bruggetje en mogelijks een beetje wind vormen de enige hindernissen. Een gewone stads- of toerfiets volstaan.