7 dagen
Vernieuwd!
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Lüneburger Heide & Duitse Oostzee

Van uitgestrekt heidelandschap over zilverwitte stranden naar fraaie Hanzesteden.

t/m

Elk jaar opnieuw verkennen we andere horizonten om jullie maximaal fietsplezier te bieden. Zo wordt de onuitgegeven combinatie van de Lüneburger Heide en de Duitse Oostzee een ontspannen en afwisselend avontuur op de fiets. De Lüneburger Heide vormt het grootste heidelandschap van Europa en heeft een heel eigen vegetatie waar de Heidsnucken, de typische schapen van de streek, graag grazen. Met z’n zilverwitte stranden, de krijtrotsen, idyllische vissersdorpjes, zomers klimaat en enkele interessante Hanzesteden heeft de Oostzeekust heel wat troeven om de vakantiefietser te boeien. De beide gebieden zijn vrij autoluw en dus paradijzen voor fietsers. Deze fietsvakantie bezorgt je ongetwijfeld een verrassende en fantastische fietsbeleving.

Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee
Lüneburger Heide & Duitse Oostzee

Dag 1

Tielt - Celle - Bergen-Belsen - (ca. 25 km fietsen) - Visselhövede.

Vertrek om 5u30 vanuit Tielt. Het Nederlandse en Duitse snelwegennet brengt ons naar de omgeving van Celle, gelegen aan de zuidrand van de Lüneburger Heide. Onderweg vrije koffiepauze en vrij middagmaal. Van hieruit vertrekt onze eerste rit op de Lüneburger Heide. We volgen een stukje van de erg mooie Allerradweg tot Winsen. Hier draaien we noordwaarts om zo het voormalige concentratiekamp van Bergen-Belsen te bereiken. Terwijl de fietsen ingeladen worden, wandelen we tot bij de eenvoudige grafsteen van Anne Frank.  Zij was één van de 70.000 mensen die hier de dood vonden tijdens WOII. In het bezoekerscentrum kom je op aangrijpende wijze nog meer te weten over de wreedheden die  hier plaatsvonden. Daarna zoeken we in Visselhövede hotel Jeddinger Hof op. Intrek, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Radlerparadies Verden (ca. 70 km fietsen).

Onze verblijfplaats ligt in de Landkreis Verden, een streek die zich als 'Radlerparadies' afficheert omwille van de ongerepte natuur en de talrijke fietsmogelijkheden. Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Rethem aan de Aller. Van hieruit fietsen we over vlakke wegen doorheen een wisselend natuurlandschap naar Verden. Dit leuke 1.000 jaar oude stadje bezit enkele mooie kerken en typische huisjes en is ook bekend als paardensportcentrum. Na de middagpauze fietsen we verder de heide in. De Weservallei is dicht in de buurt. Via het laaggelegen Moorengebied buigen we af naar de omgeving van Rotenburg an der Wümme, een stad die met Aalter verbroederd is. Van hieruit per autocar naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Amelinghausen - Lauenburg (ca. 50 km fietsen) - Wismar.

Ontbijtbuffet. We verplaatsen ons met de autocar naar de omgeving van Amelinghausen. Hier worden de fietsen klaargezet voor onze derde rit in de Lüneburger Heide. Via het lichtgolvende heide- en bosgebied naar Lüneburg. De arme zandgrond met karakteristieke jeneverbesstruiken en kuddes Heidsnuckeschapen is een rustig en geliefkoosd fietsgebied. Tegen de middag fietsen we het historische centrum van Lüneburg binnen. Deze meer dan 1.000 jaar oude stad met typische gebouwen in rode baksteen en levendige studentensfeer, is een van de meest toeristische plaatsen van Noord-Duitsland. Vrij middagmaal. ’s Namiddags fietsen we verder noordwaarts tot Lauenburg waar we de Elbe oversteken. Nadat de fietsen in de trailer staan rijden we naar de Oostzee. Aankomst in Wismar in de vooravond. Intrek in hotel Park Inn, avondmaal en overnachting.

Dag 4

Boltenhagen - Lübeck (ca. 65 km fietsen).

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Boltenhagen, ooit een vissersdorp maar nu een geliefd kuuroord. Van hieruit starten we bijna meteen op de Ostseeradweg. Dit fietspad volgt zoveel mogelijk de kust maar af en toe trekken we kort het binnenland in. We fietsen doorheen de unieke fauna en flora van het natuurreservaat Brooker Wald en bereiken zo Priwall. Hier nemen we het veer naar Travemünde. In dit leuke stadje geniet je van een prachtig zicht op de zee en een aangenaam terrasje langs de haven. Vrij middagmaal. We trappen nog een 20 km verder tot in Lübeck, de Koningin van de Hanze en tevens Unesco-werelderfgoed. De oude Holstenpoort is reeds meer dan 500 jaar hét symbool van de stad maar in de binnenstad valt nog heel wat meer moois te ontdekken. Na het bezoek terug naar Wismar per autocar. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Schwerin en Schweriner Seen (ca. 70 km fietsen).

Vandaag trekken we een dag het binnenland in. Na het ontbijt zet de autocar koers richting het zuiden. We fietsen doorheen het uitgestrekte merengebied rondom Schwerin, een stad die haast letterlijk tussen en in het water ligt, want 7 meren omzomen deze mooie Hanzestad. Het parcours is zachtgolvend tot vlak maar niet overal verhard. Via de boorden van de Schweriner See komen we tegen de middag in Schwerin aan, waar we eerst een verkenningsronde maken. De statige panden, vakwerkhuizen en het immense sprookjeskasteel zullen je zeker verrassen. Vrij middagmaal. ’s Namiddags fietsen we doorheen een rustig en mooi moerasgebied en zijn we bijna voortdurend omgeven door uitzichten op de oevers van de opeenvolgende watermassa’s. Deze leuke fietsdag eindigt aan het meest noordelijke punt van de Schweriner Außensee. Terug naar Wismar voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Wismar - Bad Doberan (ca. 50 km fietsen).

Na het ontbijt vertrekken we per fiets aan het hotel en volgen opnieuw de Ostseeradweg. We fietsen noordoostwaarts voorbij het eiland Poel, een paradijs voor vogels en plantengroei. Tijdens deze tocht maken we kennis met het typische Boddenlandschap van zandbanken, landtongen, lagunes, riet en duinen. Vrij middagmaal in Ostseebad Rerik met haar pittoreske vissershaven vol schattige witte huizen met knalrode daken. ’s Namiddags fietsen we naar Kühlungsborn, waar de zeepromenade de nostalgie en grandeur van de 19de eeuw uitstraalt. Na een verkwikkende pauze gaat het verder naar Heiligendamm, de oudste zeebadplaats van Duitsland. We ronden deze fietsvakantie af in Bad Doberan waar het immens grote klooster onmiddellijk in het oog springt. Van hieruit per autocar terug naar Wismar. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Wismar- Tielt.

Na een laatste lekker ontbijt wordt het helaas tijd om de terugweg naar Tielt aan te vangen. Vrij middagmaal onderweg. Thuiskomst in Tielt omstreeks 21u.

Prijs per persoon
€ 1.145
in een 2p. kamer
€ 298
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 6 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Gebruik veerponten en inkomgelden.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (op bepaalde dagen kan er ter plaatse ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotels ***

Tijdens deze reis opteren we voor 2 verblijfshotels om van hieruit de mooiste fietstochten in de omgeving te maken. Beide hotels zijn uitgerust met het comfort dat je anno 2023 als toerist mag verwachten. Kamers met bad of douche, toilet, tv, wifi,… Dagelijks een uitgebreid ochtendontbijt; de avondmalen bestaan telkens uit 3 gangen. In elk hotel mogelijkheid tot opladen van elektrische fietsen.

Moeilijkheidsgraad 1,5

De fietstochten vergen toch enige conditie omwille van de afstand, het soms wat golvende terrein en de wind die af en toe zorgt voor de nodige verfrissing. De gebruikte wegen zijn hoofdzakelijk verhard maar eerder verkeersarm. Af en toe kan er ook een grind- of aardestrook voorkomen. Een stadsfiets met versnellingen of een e-bike zorgen ervoor dat je deze fietsvakantie moeiteloos kan afwerken. Fietsen met smallere banden zijn af te raden.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.