Nieuw!
8 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Italiaanse lentetocht

Fietsen doorheen Südtirol, langs het Gardameer naar Verona.

t/m

Met deze nieuwe fietsvakantie verleggen we onze grenzen: voor het eerst fietsen we op meer dan 1.000 km afstand van Tielt. Het grootste deel van de heenreis leggen we met het vliegtuig af. Zo kunnen we de tweede dag ons uniek fietsavontuur doorheen Südtirol starten. We volgen de Adige-rivier omgeven door een grandioos bergdecor, appelboomgaarden, wijngaarden, bekende en minder bekende plaatsen,… We fietsen ook doorheen de Po-vlakte en aan het Gardameer.  Kortom, een niet te missen beleving met al het moois wat de Italiaanse lente te bieden heeft!

Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht
Italiaanse Lentetocht

Dag 1

Tielt - vlucht München - Pfunds.

Vertrek om 6u naar Brussels Airport. Lijnvlucht naar München. Bij aankomst wacht de vertrouwde Meibloem-autocar ons op. Na de vrije lunch rijden we, doorheen Oostenrijk, een kleine 300 km tot aan hotel Kajetansbrücke nabij Pfunds. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Silandro - Neumarkt (ca. 75 km fietsen).

Na het ontbijt rijden we met de autocar over de Reschenpas, het hoogste punt van de route, tot in de omgeving van het Italiaanse Silandro. Van hieruit volgen we onmiddellijk de schitterende fietsroute langs de Adige. Het pad leidt ons meestal licht bergaf dwars doorheen talloze appelboomgaarden. Tegen de middag bereiken we Merano, de mondaine kuurstad waar keizerin Sissi zo graag verbleef. Na het vrij middagmaal kunnen we, rustig peddelend, onze ogen verder de kost geven met de talrijke bergtoppen die elkaar opvolgen. Tussen de typische pergola-wijngaarden volgen we de route tot de omgeving van Neumarkt. Eens de fietsen in de aanhanger, gaat het naar Levico Terme waar we 3 nachten in hotel Florida verblijven. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 3

Levico Terme - Bassano del Grappa (ca. 70 km fietsen).

Na het ontbijt fietsen we meteen vanaf het hotel. De “pista ciclabile della Valsugana” volgt de loop van de Brenta-rivier. Na een uurtje komen we in het gezellige Borgo Valsugana aan. Even pauzeren om daarna door een prachtig natuurgebied de ontdekkingstocht verder te zetten. De vallei wordt steeds smaller en de rotswanden die ons begeleiden steeds ruiger. Een fascinerende beleving! Na de vrije middagpauze volgen we op een heel rustig weggetje de Brenta-rivier tot in Bassano del Grappa. We komen het sympathieke stadje binnen over de eeuwenoude Ponte dei Alpini, een meesterwerk van architect Palladio. In de buurt van de Via dei Martiri, een eerbetoon aan de slachtoffers van WO II, wacht de autocar ons op. We laden de fietsen in en rijden terug naar Levico Terme. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Terlago - Torbole - Riva del Garda (ca. 50 km fietsen).

Ook vandaag verkennen we een nieuwe fietsroute langs een rivierbedding. Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Terlago, waar we opnieuw genieten van een uniek fietslandschap. Een tweetal keer loopt het pad wat bergop maar voor de rest zien we de tegenliggers zwoegend klimmen terwijl we ons rustig kunnen laten bollen… Hier en daar kronkelt het fietspad zelfs wat venijnig naar beneden. Na het vrij middagmaal duurt het niet lang meer voor we in Torbole de noordelijke oevers van het Gardameer bereiken. We volgen nu even de “kustlijn” en komen zo in het mondaine, mooie Riva del Garda aan. Hier nemen we rustig de tijd om deze toeristische topper te bezoeken. Met de autocar terug naar Levico Terme. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Avio - Rivoli Veronese - Verona (ca. 60 km fietsen).

We zetten koers naar het zuiden. Na een uurtje op de autocar starten we een nieuwe toprit. In een groen berglandschap volgen we terug de Adige en daarna fietsen we doorheen de talloze wijngaarden verder langs het Beffine-kanaal. In de buurt van Rivoli-Veronese moeten we even recht op de trappers staan om op de heuvelkam te genieten van een prachtig zicht. Daarna grotendeels bergaf en verder langs het kanaal tot Bussolengo. Vrij middagmaal. Nog een 15-tal km tot in Verona waar we in de vroege namiddag zullen aankomen. We verkennen de stad van het wereldberoemde liefdespaar Romeo en Julia met de fiets. Zo ontdekken we dat Verona meer te bieden heeft dan het huisje van Giuletta of het Romeinse amfitheater. Per autocar naar Peschiera del Garda waar we 2 nachten verblijven in hotel Dolci Colli. Intrek, avondmaal en overnachting.

Dag 6

San Benedetto Po – Mantova – Peschiera del Garda (ca. 70 km fietsen).

Vandaag verlaten we het berglandschap en wordt het een geheel vlakke tocht. Na het ontbijt zoeken we het meest zuidelijke punt van deze reis op. Te midden de vruchtbare Po-vlakte starten we onze volgende etappe in San Benedetto Po. Voorbij de indrukwekkende abdijkerk dwarsen we de belangrijkste Noord-Italiaanse rivier en volgen nu de bijrivier Mincio tot in Mantova. Deze historische stad, omringd door drie meren, vormt het ideale kader voor wat vrije tijd en een vrij middagmaal. Zodra we Mantova achter ons laten komen we in een bijna vertrouwd en Vlaams aandoend landschap terecht. In Valeggio kunnen we de oude watermolentjes van Borghetto bewonderen alvorens de laatste 15 km tot aan het hotel aan te vatten. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Sirmione - Desenzano del Garda - Lavorgo (ca. 30 km fietsen).

Laatste fietsdag van deze fietsvakantie. Na het ontbijt fietsen we vanaf het hotel doorheen Peschiera del Garda. Daarna verder naar het zonnige schiereiland Sirmione waar we een gezellige wandeling in de ommuurde stad maken. Tenslotte volgen we de zuidelijke oever van het Gardameer tot in Desenzano del Garda. Na het inladen van de fietsen en het vrije middagmaal -waarom niet met zicht op het meer- vatten we de terugreis aan. Via Brescia en Milaan bereiken we het Zwitserse Lavorgo. Intrek in hotel Defanti, avondmaal en overnachting.

Dag 8

Lavorgo - Tielt.

Na het ontbijtbuffet gaat het dwars door Zwitserland naar Basel en zo verder over Straatsburg en Luxemburg naar Tielt. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Tielt tegen 22u30.

Prijs per persoon
€ 1.255
in een 2p. kamer
€ 132
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 7 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijt.

Inbegrepen

Lijnvlucht Brussel - München

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotels***

We verblijven telkens in degelijke hotels, voorzien van alle comfort op de kamers. Dagelijks 3-gangenavondmalen en versterkt ontbijt of ontbijtbuffet. Oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen.

Munt

In het Zwitsers gedeelte van het parcours kan ook met euro betaald worden.

Moeilijkheidsgraad 1.5

De fietspaden in Italië zijn van prima kwaliteit. We fietsen een flink stuk van het traject stroomafwaarts en hier en daar kan je de remmen goed gebruiken. Een drietal keer overwinnen we een korte helling. Enkele kortere stukken grindweg kunnen we niet vermijden, maar verder stelt deze fietsreis geen speciale eisen.