3 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Fietsen in de laars van Henegouwen

Doorheen een waar natuurparadijs !

t/m

Onze jaarlijkse fietsvakantie in België brengt je naar een prachtige streek met bossen, meren, open velden en vooral heel veel rust. Dankzij het netwerk 'Ravel' blijven we grotendeels weg uit het dagelijkse verkeer en fietsen we over oude spoorwegbeddingen, jaagpaden en trage wegen. We opteren voor de langste dagen van het jaar om optimaal van de mogelijkheden in en rond ons schitterend verblijfshotel te kunnen genieten, zoals een terrasje of avondwandeling. Het wordt alvast een onvergetelijke driedaagse.

Fietsen in de laars van Henegouwen

Dag 1

Tielt – Momignies – Lacs de l’Eau d’Heure (ca. 50 km fietsen).

Vertrek om 7u. Via de snelwegen naar de omgeving van Mons en daarna over golvende en landelijke wegen naar het voormalige station van Momignies. Nadat de fietsen klaargezet zijn, gaan we onmiddellijk de Ravel op om naar Chimay te fietsen. Via het autocircuit verder doorheen een zeer landelijk en bosrijk gebied naar Froidchapelle. Vrij middagmaal. Na de middag blijven we op de Ravel. In de omgeving van Rance draaien we oostwaarts. Een licht golvend rustig landschap voert ons langs vele landerijen naar les Lacs de l’Eau d’Heure. Na een verrassende pauze komen we op het fietspad dat rondom het stuwmeer loopt om te eindigen aan het verblijfshotel. Intrek, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Véloroute les Lacs de l’Eau d’Heure (ca. 65 km fietsen).

Neem rustig de tijd voor een stevig ontbijt, want de koninginnenrit van deze fietsvakantie vraagt toch wel wat inspanning. We starten aan het hotel en volgen het steeds kronkelende pad tot op de stuwdam van La Plate Taille. Hier ligt het grootste waterreservoir van België. Na de pauze verder langs de andere meren die samen Les Lacs de l’Eau d’Heure vormen. Vrij middagmaal in Cerfontaine. ’s Namiddags blijven we langs en over de stuwdammen fietsen. Na een stevige klim en snelle afdaling houden we halt in het mooie Silenrieux. Daarna voelen we ons even een echte wielrenner wanneer we de Petit Poggio gaan oprijden. Ten slotte over glooiende bospaden langs het meer terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Beaumont – Erquelinnes – Tielt (ca. 55 km fietsen).

Na een deugddoende nachtrust en lekker ontbijt verlaten we de meren. De Ravel leidt ons naar Beaumont, bekend om haar macarons, om zo verder doorheen een open maar gevarieerd landschap naar het dorpje Ragnies te fietsen. Hier houden we halt in de buurt van de distillerie de Biercée. Vrij middagmaal. We volgen het fietspad verder tot in Thuin, het stadje met de hangende tuinen. Van hier af gaat het over een rustig jaagpad langs de groene oevers van de Samber. Onderweg passeren we historische sluizen en enkele verrassende bezienswaardigheden. De rit eindigt nabij het jachthaventje van Erquelinnes. Fietsen inladen en terug naar Tielt. Aankomst omstreeks 20u.

Prijs per persoon
€ 414
in een 2p. kamer
€ 97
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel****

Hotel Best Western Golden Lakes is een volledig nieuw en open hotelcomplex gelegen aan de boorden van Les Lacs de l’Eau d’Heure. Het beschikt over een wandelboulevard en eigen strand waar het ’s avonds aangenaam vertoeven is. Ruime kamers met alle hedendaags comfort zoals tv, radio, balkon, zithoekje en moderne badkamer met bad of douche. Ontspannen kan in het binnenzwembad, de jacuzzi en sauna. Het restaurant draagt het label ‘bistronomisch’ vanwege de verfijnde gerechten op basis van streekproducten. Uitgebreid ontbijtbuffet. Bergplaats voor fietsen met oplaadpunt voor e-bikes.

Moeilijkheidsgraad 2

De moeilijkheidsgraad van deze fietsvakantie is variërend. Dag 1 is vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 2 wisselen vlakkere stroken af met matige tot enkele kortere maar pittige beklimmingen. Dag 3 is dan weer grotendeels vlak. Precies deze wisselwerking zorgt ervoor dat iedereen met enige conditie en een fiets met voldoende versnellingen of elektrische fiets hier z’n gading kan vinden. Bijna volledig geasfalteerde wegen.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.