Nieuw!
3 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Fietsen in de laars van Henegouwen

Doorheen een waar natuurparadijs !

t/m

Fietsen in Henegouwen lijkt op het eerste zicht misschien niet evident maar dit klopt niet helemaal. Onze nieuwste fietsvakantie in België brengt je naar een waar natuurparadijs met bossen, meren, open velden en vooral heel veel rust. Dankzij het netwerk “Ravel” blijven we grotendeels weg uit het dagelijkse verkeer en fietsen over oude spoorwegbeddingen, jaagpaden en trage wegen. We opteren voor de langste dagen van het jaar om specifiek van de mogelijkheden in en rond ons schitterend verblijfshotel te kunnen genieten, zoals een terrasje of avondwandeling aan het meer of een heerlijke zwembeurt ’s ochtends. Deze driedaagse zal je zeker en vast nog lang bij blijven!

Fietsen in de laars van Henegouwen

Dag 1

Tielt – Momignies – Lacs de l’Eau d’Heure (ca. 50 km fietsen).

Vertrek om 7u vanuit Tielt. Via de snelwegen naar de omgeving van Mons. Over golvende en landelijke wegen naar het voormalige station van Momignies. Nadat de fietsen klaargezet zijn, gaan we onmiddellijk de Ravel op om naar Chimay, bekend om haar bier en prinsenkasteel, te fietsen. Via het autocircuit verder doorheen een zeer landelijk en bosrijk gebied naar Froidchapelle. Vrij middagmaal. Na de middag blijven we nog even op de Ravel. In de omgeving van Rance draaien we oostwaarts. Een licht golvend rustig landschap voert ons langs vele landerijen en les Lacs de l’Eau d’Heure. Na een verrassende pauze onderweg komen we op het fietspad dat rondom dit stuwmeer loopt om te eindigen aan de deuren van het verblijfshotel. Intrek, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Véloroute les Lacs de l’Eau d’Heure (ca. 65 km fietsen).

Neem vandaag gerust de tijd voor een stevig ontbijt. De koninginnenrit van deze fietsvakantie vraagt toch wel wat inspanning van de spieren of de motor van de e-bike. We starten aan het hotel en volgen het steeds kronkelende pad tot op de stuwdam van La Plate Taille. Hier ligt het grootste waterreservoir van België. Na de pauze verder langs de uitgestippelde fietspaden langs de andere meren die samen Les Lacs de l’Eau d’Heure vormen. Vrij middagmaal in Cerfontaine. ’s Namiddags blijven we langs en over de stuwdammen fietsen. Na een stevige klim en snelle afdaling houden we halt in het mooie Silenrieux. Daarna voelen we ons even een echte wielrenner wanneer we de Petit Poggio oprijden. Ten slotte over leuke bospad langs het meer terug naar het verblijfshotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Beaumont – Erquelinnes – Tielt (ca. 55 km fietsen).

Na een deugddoende nachtrust en lekker ontbijt verlaten we de meren. De Ravel leidt ons naar Beaumont, bekend vanwege haar lekkere macarons, om zo verder doorheen een open maar toch gevarieerd landschap naar het dorpje Ragnies te fietsen. Hier houden we halt in de nabijheid van de Distillerie de Biercée. Vrij middagmaal. We volgen het fietspad nog tot in Thuin, het stadje met de hangende tuinen. Van hier af verder over het rustige jaagpad langs de groene oevers van de Samber. Onderweg passeren meermaals langs historische sluizen en enkele verrassende bezienswaardigheden. De rit eindigt nabij het jachthaventje van Erquelinnes, pal op de Belgisch-Franse grens. Na het inladen van de fietsen keren we terug naar Tielt. Aankomst omstreeks 20u.

Prijs per persoon
€ 374
in een 2p. kamer
€ 82
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel****

Hotel Best Western Golden Lakes is een volledig nieuw en open hotelcomplex gelegen aan de boorden van Les Lacs de l’Eau d’Heure. Het beschikt over een wandelboulevard en eigen strand waar het ’s avonds aangenaam vertoeven is. Ruime kamers met alle hedendaags comfort zoals tv, radio, balkon, zithoekje en moderne badkamer met bad of douche. Ontspannen kan in het binnenzwembad, de jacuzzi en sauna. Het restaurant draagt het label ‘bistronomisch’ vanwege de verfijnde gerechten op basis van streekproducten. Uitgebreid ontbijtbuffet. Bergplaats voor fietsen met oplaadpunt voor e-bikes.

Munt

Euro

Moeilijkheidsgraad 2

De moeilijkheidsgraad van deze fietsvakantie is variërend. Dag 1 is vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 2 wisselen vlakkere stroken af met matige tot enkele kortere maar pittige beklimmingen. Dag 3 is dan weer grotendeels vlak. Precies deze wisselwerking zorgt ervoor dat iedereen met enige conditie en een fiets met voldoende versnellingen of elektrische fiets hier z’n gading kan vinden. Bijna volledig geasfalteerde wegen.